ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Trump'ın talimatıyla 3 ocak 2020 de öldürüldüğünü açıkladı. Süleymani ile birlikte 7 kişiyi daha öldürdüler. New York Times'ın haberine göre Süleymani'yi öldüren saldırı MQ-9 Reaper adlı insansız hava aracı ile gerçekleştirildi.

ABD Ortadoğu ülkelerini önce kaosa sürüklüyor ki kendine böylece yeni misyonlar yüklüyor, demokratik, insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi insani söylemlerle gerçek niyetini maskeliyor.. Irak, Suriye, Yemen, Lüban, Mısır, Kuveyt, BAE, Libya, Sudan her yere nüfuz etmiş durumda….Bu ülkelerdeki askeri üsleri, binlerce askerleri acaba niçin var? Envai terörist grupları bu gasp ettiği ülkelerden eğit donat vadilerinden bu ülkelere sürekli terörist saldırılar düzenliyor. ABD bir İrana birde Türkiye’ye nüfuz edemedi. Ama İran ile ekonomik, askeri savaşlar, tecrit etmeler, ambargolar denedi ama istediği sonucu elde edemeyince bizzat kendisi terör estirmeye başladı…Hem de sonu daha kanlı olacak yeni bir aşamaya geçtiler… ABD Ortadoğuda varken ne huzur ne de demokrasi gelmez!!!

Hey ABD, sen bir devlet eliyle nasıl başka bir devletin generalini ve askerlerini öldürebilirsin? Bunun hiçbir mantıklı izahatı olamaz, bu saldırı ancak yeni saldırıların ve katliamların başlangıcı olacaktır…

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Muhsin Rızai olay sonrası Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını kaydetti. İran'ın dini lideri Hamaney ise 'intikam' yemini etti ve ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. İranda yeminler edildi haklı olarak yaşanan bu acının intikamını alacaklarını söylediler…Burada ilk yanlışı yapan ABD olmuştur, ABD Trump yönetiminde sadece bugün İran’a karşı değil Türkiye, Yemen, Suriye, Libya, Filistin, pençesinde ne kadar Müslüman ülke varsa hepsine karşı demokrasiden uzak, uluslararası hukuku hiçe sayan, Uluslararası antlaşmalara karşı gelen bir çok pervasız adımlar atmıştır, atmaya devam ediyor…Bu kadar aymazlık yeter artık! Bu ABD’nin terörist tavrı nereye kadar devam edecek? Düne kadar Türkiye’nin karşısında tüm terör örgütlerin savunuculuğunu ve hamiliğini yapan bir ABD izledik. Teröristlerle kol kola gezen bir ülke gün geliyor kendisi de terörist gibi davranabiliyor…ABD bu olaydan sonra daha 50 yıl daha Ortadoğudan çıkmaz, petrol sömürmeye devam, silah satmaya devam… 

Bunu İran veya başka bir Müslüman ülke ABD’ye karşı yapsaydı AB ülkeleri, Hristiyan alemi nasıl ayağa kalkardı, bakın Müslüman aleme kık diyeblilen var mı?

ABD dün olduğu gibi bugünde bu Vandal hareketlerine bir kılıf uyduracaktır. Evet bu kılıf hazır ABD’li askerlerin güvenliği tehlikede! Bunlar birer terör grubu yakıştırması da yapıyor bari bunu söylemeyin! Hem sizin Ortadoğuda ne işiniz var, çekin gidin hey coniler!

Bakın ABD hangi Müslüman ülkede petrol var, doğal zenginlik var orada adeta tilki sürüsü gibi üşüşüyorlar…Oraya kaos, kan , iç savaşı da beraberinde götürüyorlar…Hala bunu idrak edemeyen cahil bir Arap halkı var…Buna isyan ediyorum…

Bakın yıllar önce ABD’yi ülkelerine alan Irak’ halkı şimdi işsiz, kan revan içinde yoksullukla mücadele ediyor…Her gün bir mahallesinde bombalı saldırıya maruz kalıyorlar… Irak sokaklarında “el Şa’b yurid el vatan” sloganı atıyor.. ABD’nin bu boyunduruğundan kurtulmanız zor dostum…

14 aralık 2017 yılında yayınlanan “Terörist Devletler” adlı makalemde ö gün yazılanlara bir bakalım; “Peki terörist devlet nedir? Tıpkı teröristler gibi masum insanları katleden, başka ülkelerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan ülkeler şeklinde tanımlayabiliriz. Özellikle ABD çıkarlarını tehlikeye atan veya zarar veren teröristlerin arkasında direk telafuz ettiği ülkeler olduğunu deklare etmiştir. Bu ülkeleri dünyaya terörist devlet diye lanse etmekten de geri kalmamıştır. Bu ülkelere bir bakalım! Pakistan, Afganistan, Libya, Irak, Suriye vb. bu ülkeleri terörist ilan etmek ile kalmamış kendisi bu ülkelere bir şekilde saldırmıştır. Son zamanlarda İran’ı terörist devlet ilan etme gayreti içerisindedir. Arkasından ortamı hazırlayınca İran’a da çökecektir. Çünkü bu senaryo ABD’nin ruhunda var, emperyalist ülke olmanın gereği yer altı ve yer üstü zenginliği olan ülkeleri iki senaryo ile kıskaca alıyor. Birincisi demokrasi yani o ülkede demokrasi yok, insanlara özgürlük ve demokrasi getirme maskesi altında o ülkeye askeri saldırı yapıyor hem de devlet eliyle! Son yaşanan ülkelere bakalım, Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Libya... bu ülkelerin, yanına AB ülkelerinden de bir grup alarak yıllardır bu ülkelerin doğal zenginliklerini sömürüyorlar... Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Lübnan, Libya, Afganistan gibi ülkeler demokrasi gelmiş mi? Savaş bitmiş mi? İnsan hakları gelmiş mi? Kısacası huzur gelmiş mi? Gelmez!çünkü ABD’nin olduğu yerde huzur olamaz! Kan, kaos ve sömürgecilik olur...”
Bugün yaşadığımız olaya bakalım, ABD bir ülkenin generalini sinsi bir şekilde öldürüyor…Hey ABD empati yap! İran senin bir generalini öldürse ne yapardın?

O zaman bırak İran senin gibi davransın…