AK Parti Grup Başkanvekili, Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal uzun bir aradan sonra yerel ve ulusal basın ve sosyal medyanın sorunlarını dinledi.

Yazılı basın ve sosyal medyanın birçok ekonomik sorunları var. Bunları kendi ağızlarından dinlemesi iyi oldu.

Şu anda her şeyin fiyatı yükseldiği gibi basınında girdileri yükseldi. Bunun başında asgari ücret, sigorta ve baskı ücreti vb. Masraflarda eklendiğinde ekonomik sorunlar kendiliğinden ortay çıkıyor. Genelde yazılı basın ve sosyal medyanın en önemli konusu yaşanan ekonomik sorunlar.

Elbette Mahir Ünal yaşanan sorunları yakından biliyor. Çare olarak belediyeleri gösteriyor. Bu sayede basın ve sosyal medyanın bir nebze rahatlayacağına inanıyor. “Benim amacım sizlere yardımcı olmaktır. Yalnız belediyelerin desteğinin yeterli olmadığını biliyorum. Artık gerisini de sizlere bırakıyorum.” Diyor.

“Gazetecilik mesleği hak, yükümlülük, özgürlük ve sorumluluk gibi birçok kavramı içerisinde barındırmaktadır.  Gazeteciliği meslek olarak tanımlayanlar, basının toplumsal ve yaşam bakımından önemi, sorumluğu ve gazetecilerin toplum hizmetinde bir kamu görevlisi oldukları noktasında hareket etmelidirler.”

+++

Ünal’ın çok önem verdiği ve birçok yerde gündeme getirdiği “ Kahramanmaraş’ın birlikte hareket etmeyişleri ” sözü… Bunun başında komşumuz Gaziantep’i gösteriyor. Onlar kavga ederler ama sonunda ele ele vererek birlikte hareket ederler. Bunu burada göremiyoruz. Birlikte hareket edilemiyor. Onun için sorunları çözmede sıkıtın çekiyoruz.” Dedi.

İş insanlarına da değinen Mahir Ünal “Firmalarımız bu yıl bir milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiler.  Bu firmalarımız büyük karlar elde ediyorlar. Ama sosyal olarak ta görevleri bulunmaktadır. Nihat Özdemir “Limak senfoni orkestrası” kurdu. Kipaş holding bir senfoni orkestrası neden kurmasın. Bir başka firma müze kurabilir. Bir başka firma gençlerimizin aktivitelerini artırmak için merkezler kurabilir.  Spor takımları kurar veya destek verebilir. Biz iktidar olarak buraya büyük yatırmalar yaptık. Rekor seviye de yatıranlarımız bulunmaktadır. Elbette ilimiz her şeye layıktır.”

Birçok yatırımlara rağmen yerli ve yabancı turisttin gelmediği söyleniyor. Bunları sizler başaracaksın. Kahramanmaraş dışardan göç almadı. Yabancının gelmesini de istemiyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi aranızda anlaşamıyorsunuz!

Sonuç olarak:

Mahir Ünal bu zamana kadar bu önemli konuyu gündeme taşımamıştı. Ancak yaptığı tespit doğru. Belki de bizim kanayan bir yaramız olarak görülebilir. Kardeşin, kardeşle, babanın oğulla, ortağın ortakla anlaşamadığı bir ilde yaşıyoruz. Bu önemli konunun çaresi var mı?

Elbette var: Bu konuyu aşmamız için ilimize yabancı gelmesi şart. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir İl’e dönüştürmemiz mümkün. Bunu hep birlikte başarabiliriz.

EXPO 2023 yılında açılışı yapılacak olan fuar.7 Kuyular Kayak Merkezi, Germenicia, Başkonuş konaklama merkezi, Eshabil kehf -7 uyurların tanıtımını iyi yaptığımızda yerli ve yabancı turisti ilimize çekebiliriz.

Oturup burudan ahkâm kesmekle olmuyor. Bununda elbette bir bedeli olacaktır.

Bunun için şimdiden yerli ve ulusal medya kanallarında tanıtım yapılması gerekecektir.

+++++

Bakın yıllar insanları nasıl olgunlaştırıyor. Bunu Mahir Ünal’da gördük…

Mahir Ünal Haziran 2011 yılında ilk milletvekili seçildiğinde, kimseyi beğenmeyen bir tutum içerisindeydi! Bu tutum giderek normale döndü. Son medya buluşmasında, basın mensuplarının birçok aykırı olan sorularına da olgunluk içerisinde cevap verdi. İki saati bulan toplantıdan herkes mutlu olarak ayrıldı. Kervan’ın önünde tüm basın mensupları ile birlikte fotoğraf karesine girerek somutlaştırıldı.