Her zaman dile getiririz Sosyal Belediyeciliği sadece yol kaldırım yapmakla değil o yörenin halkına değer vermekle olduğunu da her zaman dile getiren biriyim.

Kahramanmaraş’ta uzun zamandır ikamet etmekteyim ve her zaman takdir ettiğim bir İlçe Belediyesi ve o ilçenin Belediye başkanı ile hem tanışma hemde ilçeyi gezme fırsatım oldu.

Hemde karış karış misali…

Logosunda ifade edilen cümleler gibi ‘Değişim -Dönüşüm- Değer’ e harfiyen uyan bir Belediye…

Belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren yapmış olduğu projelerin yanı sıra ciddi gayretler gösteren ilçesinin ufkunu genişleten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Yaşanabilir Türkoğlu için var gücü ile çalışıyor.

Belediyelerin yol, parke, altyapı gibi konuların dışına çıkıp; halkın sosyal ve ekonomik refah düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u Bugün Gazetesi olarak ziyaret ettik.

İlçede yaşanan Değişim ve dönüşümü yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü ve Sıradışı Dergisi İmtiyaz Sahibi Pınar Yüzbaşıoğlu, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Muhabiri Yaşar Erikli birlikte Türkoğlu ilçesi Beyoğlu ve Şekeroba mahallelerindeki yatırımları yerinde inceledik.

Yapılan yatırımları tek tek anlatarak ilçesinin ufkunu genişleten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş bizleri devasal tesisleri gezdirirken her gittiğimiz yer bize iklim değişikliği yaşattı.

Şekeroba, Beyoğlu ve İlçe merkezi Akdeniz Sahilleri havası verirken biraz yukarılara çıktığımızda Su Değirmeni Parkı bize tarihe yelken açarken orada İç Anadolu ve kırsal alanlarında gibi bir hisse kapıldım.

Su Parkına çıktığımızda Karadeniz iklimi hissine kapılırken Türkoğlu’nda ise Doğu ve Batı havasını birlikte yaşadım.

Daha önce çok duydum ama inanmamıştım, şimdi ise hem gezdim hemde inceledim, hemde o havayı yaşadım.

Özellikle son 7 yılda değişim, dönüşüm ve değer kapsamında gelişen, metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un vizyonerliği ile değerine değer katıyor.

Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Türkoğlu’lu vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başaran Başkan Okumuş, teknik ve kültürel alanlarda da dev yatırımlara imza atıyor.

Tarım, hayvancılık ve sanayi şehri olan ilçe de gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’na ve 44 Mahallenin ihtiyaçlarını gidermek için ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalışıyor.

Sporu seven bir Belediye Başkanı bir ilçede gerek FİFA standartları olsun gerek nizami ölçüler olsun 5 adet Futbol sahası ve Yüzme Havuzu gibi sportif etkinlikler var.

Şehir merkezinde bile Amatör maçların oynandığı 4 saha varken hemde Gençlikspor- Belediye ye ait sahalar olurken Türkoğlu’na bağlı 5 saha bulunmakta.

Sanayi noktasında ise hem Türkoğlu OSB, Hem Gıda İhtisas OSB ve Türkoğlu-2 OSB ile sanayinin merkezi halinde.

Sokak aralarındaki temizlik olsun ilçe halkının Belediye başkanına yaklaşımı olsun.

Başkanın Halka bakışı olsun herşey mütevazi bir görünüm.

İlçede yaşadığım Tertemiz havası ile suyu ile gezilecek bir ilçedir Türkoğlu.

Herkese tavsiye ederim.

Kalın Sağlıcakla…