İlçede yaşanan Değişim ve dönüşümü yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü ve Sıradışı Dergisi İmtiyaz Sahibi Pınar Yüzbaşıoğlu, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Köşe Yazarı Sevilay Yumuşak, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Muhabiri Yaşar Erikli birlikte Türkoğlu ilçesi Beyoğlu ve Şekeroba mahallelerindeki yatırımları yerinde inceledik.

Vatandaşlara iyi hizmeti sunabilmek adına ilçeyi en güzel haline kavuşturmak için gayreti elden bırakmadıklarını ifade eden Başkan Okumuş, “Tarım, hayvancılık ve sanayi şehri olan ilçemizde gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyelerin yol, parke, altyapı gibi konuların dışına çıkıp; halkın sosyal ve ekonomik refah düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u Bugün Gazetesi olarak ziyaret ettik. 
İlçede yaşanan Değişim ve dönüşümü yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü ve Sıradışı Dergisi İmtiyaz Sahibi Pınar Yüzbaşıoğlu, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Köşe Yazarı Sevilay Yumuşak, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Muhabiri Yaşar Erikli birlikte Türkoğlu ilçesi Beyoğlu ve Şekeroba mahallelerindeki yatırımları yerinde inceledik.


Yapılan yatırımları tek tek anlatarak ilçesinin ufkunu genişleten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Türkoğlu Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Yaylaları ile ön Plana çıkan bir İlçe olacağını anımsattı. 
Başkan Okumuş, Öncelikli olarak bölgenin en büyüğü olan 400 dönümlük Şekeroba Millet Bahçesini ardından, restorasyonunu yaptığı Değirmen Park, geçen yaz hizmete açılan Su parkını ve 1920 Maraş’ın kurtuluşunda simge yerlerden biri olan Bababurun Kale Parkını gezdirerek alanlar hakkında bilgi verdi. 
Özellikle son 7 yılda değişim, dönüşüm ve değer kapsamında gelişen, metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un vizyonerliği ile değerine değer katıyor. Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Türkoğlu’lu vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başaran Başkan Okumuş, teknik ve kültürel alanlarda da dev yatırımlara imza atıyor. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına ilçeyi en güzel görünüme kavuşturmak için gayret gösteriyoruz diyen Başkan Okumuş, “Tarım, hayvancılık ve sanayi şehri olan ilçemizde gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ ŞEKEROBA’DA!
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, belediye başkanlığının 4’üncü döneminde Şekeroba Mahallesi’ne 400 dönümlük Millet Bahçesi kazandırdı. İçinde mesire ve oyun alanları, kafe, yüzme havuzu, futbol sahaları, millet konağı, bisiklet ve yürüyüş yolu gibi onlarca sosyal ve sportif aktivite alanını barındıran Türkoğlu Belediyesi Millet Bahçesi, şimdiden ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Türkoğlu’nda insan odaklı hizmetleriyle halkın sevgisini kazanan Başkan Osman Okumuş, ilçesine vizyon katan projelere imza atmaya devam ediyor. Eğitimden spora, kültürden sanata, ekonomiden mimariye kadar Türkoğlu’nda başarılı projeler gerçekleştirilen Okumuş, belediye başkanlığının 4’üncü dönemini Şekeroba Mahallesi’ne yaptığı 400 dönümlük Millet Bahçesiyle taçlandırdı. Gaziantep sınırına yakın bir noktaya yapılan parkın açılışı için bölge halkı gün sayıyor.


Şekeroba Mahallesi’ne bölgenin en büyük millet bahçelerinden birini yaptıklarını belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Burada yaşam alanlarımız mevcut. Gençlerimiz için Genç Kafeler, sporcularımız için halı saha, yüzme havuzu, büyük futbol sahaları var. Millet konağı, piknik mesire alanları ve oyun alanları var. Buraya çok güzel ve büyük bir kapalı spor salonu yapacağız. Bunu da Avrupa Mülteci Fonu programına dahil ettirdik. İnşallah bu yıl yapımına başlanacak. Yine 11,5 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu var. Burası Gaziantep sınırında bir yer. O yüzden hem Gaziantep’e hem de Kahramanmaraş’a hitap eden bir millet bahçemiz” dedi.
Başkan Okumuş, “Geldiğimiz günden beri sosyal yaşam alanlarına ve parklara çok önem veriyoruz. Dördüncü dönem Belediye Başkanlığımızda, Şekeroba Mahallemize 400 dönümlük Millet Bahçesi yapmaya karar vermiştik. Parkımızı halkımızın istifadesine sunmanın sevincini yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇARKLI SU DEĞİRMENİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR!
Türkoğlu Belediyesi tarafından 2013 yılında istimlak edilen ve restorasyonu yaptırılarak turizme kazandırılan tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.
ilçe turizmine de önemli bir ivme kazandıran hayata geçirdiği projelerle Türkoğlu’na çağ atlatan, İlçedeki tarihi yapıların turizme kazandırılmasını kendine misyon edinen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, turizm döngüsünü canlı tutacak her projeyi de destekliyor. Beyoğlu Mahallesi’ndeki tarihi Yandan Çarklı Su Değirmenini de bu projelerden birisi. 1900’lü yıllarda yapılan ve bölgede örneği bulunmayan Yandan Çarklı Su Değirmeni, Türkoğlu Belediyesi tarafından istimlak edilerek kısa süre içerisinde restorasyonu yapıldı. Türkoğlu Belediyesince değirmenin de içinde bulunduğu 65 dönümlük alanın çevre düzenlemesi yapılarak Değirmen Park adıyla turizme kazandırıldı. Tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni, hizmete açıldığı günden beri her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı.
Beyoğlu Mahallesi’ndeki tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Beyoğlu Mahallemizdeki Değirmen Parktayız. Buradaki değirmenimiz, 1900’lü yıllarda Veli Baba tarafından yapılmış. Allah gani gani rahmet eylesin. Biz de Türkoğlu Belediyesi olarak, en son sahibi Zekeriya Solak abimizden alarak istimlak ettik. Restorasyonu yaptırarak, çalışır vaziyette turizme kazandırdık” dedi.
Yandan Çarklı Su Değirmeninin bölge turizminde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Okumuş, şöyle konuştu: “Bölgede böyle bir değirmen yok. Benzer yapılara baktığımızda Yandan Çarklı Su Değirmeni diye geçiyor. İçerisinde buğday, bulgur, döğme gibi tahıllar işleniyormuş. 1950’li yıllarda da çırçır makinesi getirilmiş ve pamuk çırçırı yapılmış. Burayı, 2013 yılında, değirmeni de içine alacak şekilde 65 dönüm alan üzerine kurmuştuk. O günden beri de bölge turizmine katkı sağlıyor.”

KARAPINAR SU PARKI BENZER PROJELERE TAŞ ÇIKARTIYOR
Türkoğlu Belediyesi tarafından Beyoğlu’na yapılan Karapınar Su Parkı, Süs havuzları, yapay şelaleler, aydınlatmalar, yeşil alanlar, kamelyalar, oyun grubu, bay-bayan mescit ve restoranıyla yüzde 90’ı doğal kaynak suyuyla çevrili Karapınar Su Parkı, ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Hem Yaz hemde kış mevsiminde de ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Özellikle sessiz ve sakin bir hafta sonu geçirmek isteyen vatandaşların tercih ettiği Karapınar Su Parkı’nda, çocuklar için oyun parkı dahi mevcut! Bünyesinde fırını da barındıran lokantada; usta aşçıların marifetleriyle hazırlanan envai çeşit yemek bulmak mümkün.
Karapınar Su Parkı hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Burası büyük bir vadinin içerisinde yaklaşık 30 dönüm alana kuruldu. Doğal suları, şelaleleri, göletleri, mescitleri ve özel lokantalarıyla harika bir sosyal yaşam alanı. Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören Karapınar Su Parkımızı vatandaşlarımız çok sevdi. Buradaki lokantamızı özel bir işletmeye kiraladık. Vatandaşlarımız burada her çeşit yemeğin en güzelini bulabiliyor” dedi.

“BABABURUN ANITI 1920 MARAŞ’IN KURTULUŞUNDA SİMGE BİR ALAN” 
Türkoğlu ilçemize bağlı Beyoğlu Mahallesinde yer alan bu alanı ben Beyoğlu Belde Belediyesi iken Belde halkı ile birlikte yapmıştık ve burada herkesin emeği var diyen Başkan Okumuş, “Kahramanmaraş İstiklal Savaşının dönüm noktalarından biri sayılan ve Bababurun Tepesinde yapılan çete savaşı ile düşman kuvvetlerinin Kahramanmaraş’a gelmesini geciktiren, zorlaştıran bu savaşın anısına yapılan Anıt ve mesire yerini 2010 yılında hizmete açtım. Kahramanmaraş’ımızın İstiklal mücadelesinde Bababurun savunmalarının önemi büyüktür. Baba burun Tepesi Kahramanmaraş’ın kurtuluş savaşına tanıklık etmiş yörenin en eski kalelerinden birisi olmanın özelliğini taşır. Kahramanmaraş’taki düşman kuvvetlerine destek olarak gönderilen İslâhiye Gurubuna bu kalede müdahale edilerek geçit verilmemiş…  İşte bunun için kalemiz Beyoğlu kadar, Kahramanmaraş’ın içinde tarihi bir öneme sahiptir… Atalarımızın canlarını verdiği bu alanı düzenleyerek, tekrar tarihe kazandırmamız ve onların mazilerini yaşatmamız gerektiğini düşündüm, düşünceme de gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze koyarak çabalar harcadık ve kalemizi diktik. 

“YAYLAMIZA İLGİ ÇOK YÜKSEK”
Yoğunoluk yaylasını 2010 yılında faaliyete geçirdiklerini dile getiren Başkan Okumuş, “Buranın yolu, suyu, elektriği ve altyapısı yoktu. O günden bu günleri hayal ederek bir hamle başlattık. Türkiye’nin imarlı, sıfırdan her şeyi düşünülerek 600 dönüm üzerine kurulmuş tek yaylasıdır. Şuan 70-80 adet ev var, bittiğinde tapulu arazilerle 280 adet ev, okul yeri, cami yeri ve sosyal tesis yeri olarak yapılmış bir projedir” dedi. 

“İLÇEMİZİN TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Amacımız ilçemizin güzelliklerini sadece Kahramanmaraş’ta değil bölgemizin hizmetine sunmak diyen Başkan Osman Okumuş, “Biz hemşerilerimiz ve halkımız için proje oluşturuyoruz. Bu projelerden de herkesin yararlanması gerektiğini savunuyoruz. İlçemize giriş çıkış sirkülasyonunun sağlanarak bölge halkımızın ekonomisine katma değer sunmak istiyoruz. Sosyal yaşam alanları, spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik ve mesire alanları, doğal güzelliklerimizi ön plana çıkaran projelerle ilçemizin her yönüyle gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Geldiğimiz günden itibaren bin 500 dönüme yakın yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları oluşturduk. 4 tane spor kompleksi yaptık, beşinciyi Yeşilyöre bölgesine yapıyoruz. 4 tane yüzme havuzumuz, 20’ye yakın da halı sahamız var. Amacımız, kırsal mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın doğduğu yerde doymalarını sağlamaktır” dedi. 

“TÜRKOĞLU, ÜLKEMİZE MODEL OLABİLİR”
Türkoğlu’nun her yönüyle gelişmesi için belediye olarak olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Okumuş, “Sanayi kenti Türkoğlu ilçemizin yerel kalkınmada da ülkemize model olmasını hedefliyoruz. Özellikle kırsalda yaşayan insanımızı yerinde doyurmak istiyoruz. Hem doğduğu yer ile hem de ilçesiyle sosyolojik bağını en iyi şekilde sürdürebilmeli.  OSB’lerimizin yanı sıra kırsalda yaşamayı destekleyen 5 kooperatifimiz var. İnsanlarımız büyük aileyi bırakmasın, doğduğu yerde doymalı, natürel yaşama devam etmeli. Böylece hem huzur içerisinde hem de ekonomisini bozmadan daha kaliteli yaşayabilir. Biz ise belediye olarak o vatandaşımızı kırsalda rahat ettirmek için yaşam refahına dokunmak için zaten gece gündüz çalışıyoruz. Türkoğlu OSB, Gıda İhtisas OSB ve Türkoğlu-2 OSB ile sanayinin merkezi halindeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi