Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman hükümdarlığı sırasında Turgut Reis komutasında Müslüman toprağı olan Libyayı İspanyolların işgalinden kurtarmıştı. 1551 tarihinde Haçlı ordusunun işgaline son verilmişti. 18.yüzyılda emperyalist ülkeler gözlerine kestirdiği ülkeleri bir bahaneyle işgal etmişlerdi. Mesela Fransa, Tunus'a; İngiltere, Mısır'a girmişti. İtalyanlar ise, gözlerini 350 yıldan beri Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinde olan Kuzey Afrika'daki Trablusgarp ve Bingazi'ye dikmişti.

İtalyanlar, bunun için Avrupa devletleriyle birtakım gizli anlaşmalar yaptılar. İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya ile yapılan anlaşmalar sonunda Trablusgarp'ı işgal etmelerinin önünde hiçbir engel kalmadı. İtalyanlar, 19. yüzyıl sonunda, gerisinde kaldıkları sömürgecilik yarışında arayı kapatmanın telaşına düştü. Bunun için gözlerine Kuzey Afrika'yı kestirdiler. Hedeflerinde, Osmanlı egemenliğindeki Trablusgarp ve Bingazi yani Libya vardı.

Mustafa Kemal, Kurmay Binbaşı Enver Paşa, Fuat Bulca, Nuri Conker ve Fetih Okyar gizlice Trablusgarp'a ulaşanlar arasındaydı. Komutanlar, vakit kaybetmeden bölgedeki kuvvetleri örgütledi ve İtalya'ya karşı saldırıya geçti. Sonuç UŞI antlaşması ile Osmanlı-İtalya savaşı sona erdi….

Şimdi sormak lazım, Türkiyenin Libyada ne işi var diyenlere? Osmanlı imparatorluğu 1550 yılında ne için ordaydı? Mustafa Kemal ve silah arkadaşları 1911 yılında niçin Trablusgarpta İtalyanlara karşı savaştılar?

Cevabını bilmeyenler için tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum: Osmanlı ve Türk ordusu Emperyalizm sömürgesine karşı Müslüman kardeşlerinin varlığını korumak için ordaydı. Müslüman ülkelerin emperyalistler tarafından parçalanmasını önlemek için Kuzey Afrikada, Ortadoğudaydı…

Tarihte görüldüğü gibi Emperyalist ülkeler hiç boş durmamış hep Müslüman topraklarında, doğal zenginliklerinde gözü olmuştur. Baş emperyalist ülkeler; ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya…İsrail… Müslüman  ülkeler üzerine senaryolar yazmışlar ve akabinde uygulamışlar bu emperyalist emelleri için binlerce Müslüman kanı akıtmışlar, bu ülkeleri hem sosyal hemde ekonomik yönden 100 yıl geriye görmüşlerdir. Bu emperyelist savaşlarına masum, insancıl gösteren argümanları söylemeyi de unutmamışlar. İnsan haklar, demokrasi, eşitlik, sosyalleşme, özgürlük gibi masum kavramlara sarılarak bu masum Müslüman ülkeleri tek tek parçalayıp zayıflatmışlardır. Bu ülkelerin en son örnekleri; Irak, Suriye, Lübnan, Sudan, Yemen ve bugünde Libya bu bildik oyunların pençesinde bağımsızlık mücadelesi veriyor.

Şimdi de ABD ve onun piyonları İsrail, Birleşik Arap Emirliği (BAE), Mısır, Yunanistan bilimum fitne gruplar bugün Libya’yı kaosa sürüklemenin peşindeler…Demokrasiyi hazmedemeyenler, demokratik seçimle iş başına gelmiş bir hükümeti yok saymak ne kadar ulusal ve uluslararası hukukla ve ahlakla bağdaşır(?)…Mısır ve BAE ya sizlere ne demeli? Sizler ki Müslüman topraklarda müslüman milletin birer parçası değilmisiniz? Sizler şu an hükümet karşıtı grupları silahlarla donatıyorsunuz silah, ekipman, zırhlı araç, paralı teröristleri Libyayı kana bulasın diye çaba harcıyorsunuz! Tarih ve Allah sizi affetmeyecektir.

Türkiye bu şeytan üçgeninde cirit atan emperyalist bozuntusu ülkelere karşı gitmelidir. Libya ile ekonomik, stratejik antlaşmalar imzalamış bir hükümete ve ülkeye kaşı sessiz kalamazdı! Libya düşerse Türkiye Güney Akdeniz saha bütünlüğüde tehlikeye girecek. Bakın Mısır, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi Türkiye’nin önünü kesmek için bu alçak ülkeler zaten Libyada Hafter yanlısı bu bir askeri güç oluşturmuşlar….

Hafter kim?  Önce bu kişiyi iyi etüd edin. Eski bir Libya ordu komutanı olan 1969 yılında Kaddafi'nin darbeyle iktidara gelmesine yardımcı olmuştu. İkilinin arası açılınca Hafter yaklaşık 20 yılını ABD'de geçirdi. 2011 yılında NATO'nun Kaddafi'yi devirmek için Libya'ya askeri müdahalesi sırasında ülkesine geri dönen Hafter doğuda İslamcılara ve BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı bir iktidar odağı oluşturdu. 2014 yılından beri kendi kontrolündeki Libya Ulusal Ordusu Libya'nın önemli bir petrol üretimini elinde tutuyor. Emperyalistlerin uşağı olan bir vatan haini!

Bugün TBBM’de Türk ordusu Libya’ya asker göndermek için oylama yapılacak.

Türk ordusu yüz yıllar öncesinde emperyalistlere karşı dur demek için Libya’ya gitmişti bugünde gitmelidir…