Adalet ve vicdandan yoksun, kalpsiz liderlerin hükmettiğibu günlerde masum insanlar daha ağır koşullarda hatta vatanından edilereksürgün, aç, sefil ve perişan halde göçmen konumuna düşmüşlerdir. Yine bu zalimliderlerin acımasız politikaları sonucu milyonlarca masum insanlar yurdundanedilmiştir. Milyonlarca insanların ekonomik yaşam koşulları alt üst edilmişdünyadaki ekonomik denge zalimlerin lehine bozulmuştur. Bu hoş görüsüz,insanlıktan nasibini alamamış Avrupalı ve ABD’li liderler daha düne kadarmilyonlarca masum Ortadoğulu insanları vatanında kaosa ve savaşa sürükleyerekmilyonlarca Suriyeliyi, Iraklıyı mülteci durumuna sizler düşürmediniz mi? Bumasum insanların vatanları terk etmesine neden olmadınız mı? Yine siz değilmisinizbu mültecilere sınırlarını kapatan! Evet insanlık sınavında sınıfta kalanAlmanya, Fransa, İngiltere gibi AB ve ABD ülkeleri! Sınırlarınıza tel örgülerçektiniz, askerleri yığdınız sırf bu masum mülteciler sizlerin mevcut düzeninibozmasın diye...Yine bu insanları askerleriniz dipciklerle dövereksınırlarınızdan geri çevirmedi mi?  SizAB ve ABD’li liderler demokrasi anlayışınıza, insan haklarına saygı felsefenizne oldu? Sözde demokrat ve sözde insan haklarına saygılı olduğunuzu tüm dünyayagösterdiniz. Sırf sizler rahat etsin, mülteci sorunları ile başınız ağrımasındiye Türkiye ve Avrupa Birliği (AB), 18 Mart 2016’da ‘Mülteci Mutabakatı’imzalamıştır. Bu antlaşmaya göre AB ülkeleri Türkiye’ye 6 milyar ödeyecek,Türkiye’de hiç olmazsa bu milyonlarca göçmeni insani koşullarda barındırabilecekti.  Evet Türkiye milyonlarca göçmene bağrınıaçtı, evini açtı ama AB’liler söz verdikleri gibi hatta antlaşma metnine bilesadık kalamamıştır. Bunların sözü akşam olmadan yel olup gitmekte... Bunlarınsözüne de güvenmemek gerekiyor.... Fakat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan anlaşmanın imzalanmasından 6 ay sonra yaptığı açıklamada hayalkırıklığını şu şekilde dile getirmişti; “Bize ödenen 179 milyon euro,bize söz verilense 6 milyar euro.

AB’nin mülteci sınavında böylesine başarısız vebasiretsiz olduğunu yaşayarak gördük... Türkiye ise bu mültecileri, masuminsanları yüz üstü bırakmamıştır. Türkiye her şeye rağmen bu masum insanlaramisafirperverliğini göstermiştir.

AB insan haklarında, demokraside, vicdan da böylesineberbat iken Trump’ın daha kötü olduğuna şahit oluyoruz. Evet Trump 3Kasım 2018tarihinde Latin Amerikadan gelen göçmenleri sınırlarına asker yığarakalmayacaklarını açıkladı, bununla kalmayıp Askerlerine taş atan mültecilerehatta helikopterlerine taş atan mültecilere karşı vur emri verdiğiniaçıkladı...Milenyum çağında kendini özgürlükler ülkesi olarak lanse eden ABDbunu nasıl açıklayacaksın? Daha doğrusu bunu kabullenebilecekmisin? Hani insanhakları evrenseldi? Hani insan her şeyin en güzeline layıktı? İnsanlarınözgürlünden, demokrasisinden dem vurup duruyordun ne oldu ABD?

Trump, daha öncede komşu ülkesi Meksika’dan gelengöçmenleri engellemek için sınırına duvar örmüştü. Yani Trump’ın insani yönününzayıf olduğunu tüm dünya yaşayarak öğrenirken eşi Melania’de devlet yönetimindeönce kalp diyerek Trump’un ne kadar acımasız olduğunu söylüyordu... ABD'ninFirst Lady'si Melania Trump da Meksika'dan ülkeye yasa dışı bir şekilde girenebeveynler ile çocukların birbirinden ayrılmasıyla sonuçlanan "sıfırhoşgörü" politikası ile ilgili açıklama yapmış ve "kalbiyle deyönetilen bir ülke olmamız gerekiyor" mesajını vermişti.

Trump ”Latin Amerika'dan daha iyi bir hayat için yolaçıkan göçmenleri yine tehdit etti. Orduyu sınıra yığacağını kaydeden ABDbaşkanı, göçmenlerin askere taş atması halinde askerlerin silahla karşılıkvereceklerini belirtti.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Trump, BeyazSaray'da düzenlediği basın toplantısında, bazı göçmenlerin Meksika güvenlikgüçlerine taş attığını anımsatarak, ABD askerlerinin, kendilerine şişe veya taşatan göçmenlere müsamaha göstermeyeceğini ifade etti. Taşla silah arasında"çok fazla bir fark" olmadığını söyleyen Trump, güvenlik güçlerinegöçmenlerin atacağı taşı silah gibi görmelerini söylediğini ve emniyetgüçlerinin atılan taşa ateşle karşılık verebileceğini kaydetti.

Orduya mültecileri vur emriveren Trump ne kadar insancıl olabilir?