Bugün dünyada hak ve hukuk ihlallerinde bir anket düzenlense eminim ki açık ara en önde Trump gelir… Bu kanıyı %100 doğru çıkaran gerekçelere günümüzden geçmişe doğru bakacak olursak;

İsrail, 1967 yılında Suriye’nin işgal ettiği stratejik konumdaki Golan Tepelerini 1981 yılında ilhak etmiştir. O yıllarda da ABD İsrail’e tam destek olmuştur. Tam 52 yıldır işgal altında tuttuğu bölgenin Yahudi yerleşimleriyle nüfus dengesini de değiştirerek 100 milyon Suriyeliyi yurdundan etmiştir. Geçtiğimiz hafta 25 mart 2019 da Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgenin istikrarı ile İsrail devleti için stratejik ve güvenlik açısından kritik öneme sahip Golan Tepeleri'nde İsrail Egemenliğini ABD'nin 52 yıl sonra tamamen tanımasının vakti geldi" dedi. Trump İsrailliler için dünyanın başına gelen en büyük iyilik Müslüman ve diğer ülkeler içinse en büyük felaket…Hey Trump! sen baş noter gibi ben imzaladım Golan tepeleri Yahudilerin alın tepe tepe kullanın diyemezsin.

Trump hangi ruh hali içinde malumunuz, kafasına göre hangi ülkeyi ve lideri gözüne kestirdiyse ona saldırıyor. Bir gün bakıyorsun İran’a, bir gün bakıyorsun Venezuellaya ve Türkiye’ye bir baheneyle sataşabiliyor. Geçmişte de Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Libya, Lübnan bakın hepsini ortak özelliği Müslüman ve doğal zengin yer altı rezervleri olan ülkeler… Mr. Trump toprakları gasp ederse hak, başkası gasp ederse huk!

29 Ocak 2019 da Venezuela başkanı seçilen Maduro ikinci 6 yıllık dönemine başlamak üzere yemin ederken, devreye yine Trump girer. Ben senin başkanlığını tanımıyorum Juan Guaido’yu tanıyorum der. Bay Trump bir devlet başkanı değil mahalle kabadayısı adeta bir çete lideri edasıyla uluslara kancayı takıyor. Bu zat’a birileri Uluslararası hak-hukuk kurallarına saygıyı hatırlatmalı! Böyle güvensiz, ayak üstü kararlar ile devletler arası ilişkiler sürdürülemez! Diğer devletlerin hak ve hukukuna biraz saygılı olmayı danışmanları hatırlatmalı… Daha geçenlerde Trump Venezuela'nın ABD'ye sattığı petrol geliri Maduro yönetimine değil Guaido'ya bağlanacak” dedi. Bu anlayış ancak mafyalarda olur… Bunda iş ahlakı da sıfır, dürüstlükle de bağdaşmıyor! Vicdanı en zayıf karekter olarak karşımızdasın bay Trump! Adeta cüzdanıyla vicdanı arasında sıkışmış ve vicdanı arka planda tutan acımasız bir tüccar…

Türkiye’yi kaç kez tehdit etti, sayısını hatırlamıyorum… Türkiye’ye karşı da YPG, PKK, Fetö terör örgütlerini silah olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor… Askeri darbeleri destekliyor, hatırlayın Mısır ülkesinde de demokratik seçimle iş başına gelen Mursi’yi askeri darbeyle indirdi kendine kukla olan Sisi’yi destekledi… Bakın ABD ve Trump sürekli bir ülkeyi kaosa sürüklemek ve zenginliğini kendine yontmak isteyen haksız kazançtan utanmayan adaletsiz, vicdansız bir şirket sahibi edasıyla bunlar dünyaya kan kusturuyor. Yeter artık hey Trump!...

BMGK'nin, İsrail'in 1981'de Golan Tepeleri'ni ilhak etmesinin ardından aldığı 497 sayılı ilk karar, İsrail işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hiçbir hukuki geçerliliği yoktur.'' ifadesi kullanılıyor. BM kararlarını hiçe sayması demek dünyayı tanımamaktır. Uluslar arası antlaşmalara saygısızlıktır. Trump’ın ben imzaladım her şey tamam demesi pervasızlıktır, tam bir aymazlıkdır.

Trump dünyanın baş noteri ya kendi toprağını verir gibi başka ülkenin toprağını hırsız ve emperyalist İsrail’e verdiğini söylüyor… Hey baş noter Trump başka ülkelerin toprak bütünlüğüne saygın nerede kaldı? Uluslararası hukuka da mı saygını yitirdin! Hadi anladık fakir ve Müslüman ülkeleri pek takmıyorsun ya! BM kararlarına neden saygı duymuyorsun Mr.Trump! Türkçemizde Trump’ın bu ruh halini ifade eden güzel bir vecize sözümüz var; Sen dünyanın başına “Ali kıran baş kesen misin?”

Baş Noter Trump 7 Aralık 2017 de Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiğini duyurdu. Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada bu adımı "gecikmiş bir karar" olarak nitelendirdi ve "Sorunlarımızı başarısız olmuş stratejileri yineleyerek aşamayız" dedi. Senin sorunun sadece Müslümanlarla mı Mr.Trump! Milyonlarca Müslümanların tepkisini ve nefretini kazandın.

Bugün Trump bu haksız ve illegal kararların altına imza atan kişi ama ABD başkanları geçmiştin beri bu haksız ve adaletsiz tutumlarını sergilemekten geri kalmamıştır.  O kadar çok haksız kararların altına imza atılmış ve milyonlarca Müslümanların kanını akıtmada hiç şüphe duymamışlardır. Eli kanlı ABD, diğer doğal zengini, petrol zengini ülkelere ne zaman rahat vereceksin…

BM’nin almış olduğu 242 ve 338 sayılı kararların uygulanmamasında İsrail lehinde tavır takınarak İsrail’in bu kararları görmezden gelmesine ses çıkarmamış ve daha sert yaptırım kararlarının alınmasını engellemiş ve bu tavrı ile BM misyonuna da zarar vermiştir. ABD, 1980 ile 1990’lı yıllarda da neredeyse tüm dünyanın onayladığı “iki devlet” çözümünü reddeden İsrail sağının tezlerine paralel olarak ABD ordusu ve dış işlerindeki pek çok çoğu Yahudi neo-muhafazakar olan önemli kişilerin de yönlendirmesi ile İsrail güdümünde bir politika takip etmiştir.

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları raportörleri, ABD Başkanı Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülke vatandaşlarının ABD'ye girişine yasak getirmesiyle uluslararası insan haklarını ihlal ettiğini duyurdu. Birleşmiş Milletler (BM) Göçmenlerin İnsan Hakları Özel Raportörü Crepeau, BM Irkçılıkla Mücadele Özel Raportörü Ruteere, BM İnsan Hakları ve Terörle Mücadele Özel Raportörü Emmerson, BM İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Melzer ve BM Din Özgürlüğü Özel Raportörü Şahid, yaptıkları ortak açıklama ile, ABD Başkanı Trump'ın, Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamasına tepki gösterdi. Trump’ta  insanların seyahat özgürlüğüne saygı yok… Ne demek Mr.Trump? sen hangi hakla bu ülke vatandaşlarına seyahat ambargosu koyabiliyorsun?

ABD yine 26 Kasım 1947 tarihli BM Genel Kurulu’nda Filistin’de bir Yahudi devletinin kurulması hakkında oylama yapılmasını talep etmiş, ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine ertesi gün yeniden oylama istemiş fakat yine de yeterli sayının sağlanamaması üzerine oturumlara verilen bir gün aradan istifade ile Latin Amerika ülkelerine yoğun baskı ve şantaj yaparak tüzüğe aykırı şekilde 29 Kasım 1947 tarihinde üçüncü oylamayı yaptırarak bir oy farkla İsrail Devletinin kurulmasının yolunu açmıştır. Ardından, 14 Mayıs 1948 tarihinde İsrail devletinin kuruluşu ilan edildiğinde ilk tanıyan ülke yine ABD olmuştur.

Dünyanın öbür ucundan binlerce kilometre uzaktan gelip Orta Doğuda petrol zengini ülkelere bir huzur vermedin be Trump!

Hz. Ali’nin söylediği söz gibi; Kötü insan hiç kimseye iyi niyet beslemez, Çünkü o herkesi kendisi gibi görür. Tıpkı Mr. Trump böyle biri değil mi?

 Trump’ın islam düşmanlığı, İslami değerleri ayaklar altına alması, vandallığı, aymazlığı daha ne kadar sürecek?