Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, bu haftaki köşe yazısında kentin trafik sorununu ele alarak çözüm önerilerinde bulundu.

Şehir merkezinde, Trafik çilesinin her geçen gün altından kalkılmayacak hale geldiğini ve önceki dönemlerde, belediye başkanları Mustafa Poyraz ve Fatih Mehmet Erkoç varken defalarca sorunun gündeme geldiğini ancak kalıcı çözüm üretilemediğini ifade etti.

"TOPLU TAŞIMA ÇÖZÜM OLMADI"

Çözüm olarak toplu ulaşım aracı olan halk otobüslerinin modernleştirilerek eski dolmuşlar kaldırıldığını ve sorunun bu şekilde altından kalkılacağının zannedildiğini söyleyen Yüzbaşıoğlu, "Halk otobüsleri, yolcu taşımacılığında konforu artırıp, kart sistemiyle vatandaşa kolaylık sağlasa da, trafik için geçici çözüm oldu. İnsanlar halk otobüslerini saatleri uymadığından ya da yoğunluktan dolayı tercih etmiyor. Virüsle birlikte bu daha da azaldı." dedi.

"MAHİR ÜNAL BİZİ ANLAR"

O dönem ki başkanlara basın olarak kalıcı çözümler önerdiklerini anlatan Yüzbaşıoğlu, Poyraz zamanında hafif raylı sistemin gündeme geldiğini, Gaziantep'tin raylı sistemden zarar ettiği anlaşılınca vazgeçildiğini hatırlattı. Kentte şu anda otoparkların ve yolların yetersiz olduğunu belirten Yüzbaşıoğlu, bu sorunun ne kadar gündeme getirilse de, karşı da bir yetkili bulunamayacağını, ancak Mahir Ünal'ın anlayacağını söyledi.