Android'in yeni Instant Apps işlevi, uygulamaları Play'den yüklemeden denemenize izin veriyor. Bu heyecan verici işlev, uygulamanın sadece bir kısmını indirerek uygulamayı cihazınızda doğal olarak çalıştırıyor ve işiniz bittiğinde kaldırıyor.

Android için yeni dönem başlıyor!


Instant Apps'ten faydalanmak için en az Android 6.x Marshmallow yüklü bir telefona ihtiyacınız var (Android 5.x Lollipop desteği yakında gelecek). İşlev tüm cihazlarda çalışmıyor ancak Android O ile biraz daha zenginleşecek, bu yüzden cihazınız dışarıda kaldıysa biraz daha bekleyin.

BlackBerry'nin Android'ini geliştiriyor

Başlamak için telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve seçeneğini bulun. Bu bölümde Instant Apps öğesini görmüyorsanız, cihazınız henüz işlevi desteklemiyor demektir. Ayarı etkin hale getirin. Bunu yaptığınızda karşınıza kısa bir not gelecek, bu uyarıyı kabul edin. Artık Instant Apps'i deneyebilirsiniz.

Şu an sadece belirli uygulamalar Instant Apps hizmetini destekliyor. Vimeo, Jet, dotloop ve Realtor bunlardan bazıları. Bu uygulamalardan birini denemek için Now aracını veya Chrome'u kullanarak uygulamanın adını arayın. Sonuçlar ekrana geldiğinde "Jet app — Instant" gibi bir girdi göreceksiniz. Bu girdinin üzerine dokunarak uygulamayı yüklemeden deneyebilirsiniz.

Hizmeti destekleyen uygulamaların sayısı kısıtlı olsa da işlev geliştikçe, gelecekte çok daha fazla uygulamanın desteklendiğini göreceğiz. İşlev sayesinde bize "uygulamamızı indirin" diye ısrar eden sitelerin de azalmasını umabiliriz.


 

chip.com.tr

 

 

Editör: Haber Merkezi