Yetenek avcısı Mehmet Çanak’ın girişimleri sonucunda Futbola Fidanspor’da başlayan ve Mehmet Çanak’ın Maraşgücüspor’a geçiş döneminde Hocasını Tercih eden Furkan Söyler’in yıldızının parlaması ile birlikte Kahramanmaraş’tan Yeni Malatyaspor’a transferi gerçekleştirildi.

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleri, bölgelerde yapılan karşılaşmalarla devam ederken Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan seçmelere Kahramanmaraş’tan 7 Futbolcu katılım sağlamıştı. 16 Bölgeden 46 takımda toplam 638 sporcunun katılım sağladığı U14 Milli Takımı seçmeleri Malatya Grubuna Kahramanmaraş’tan 6 Kulüpten 7 Sporcu davet edilirken Maraşgücüspor Kulübünden Furkan Söyler katılım yapmıştı. Her iki ayağını da kullanabilen ve mevki olarak Stoper- Orta saha gibi Joker Özelliği taşıyan Maraşgücüspor Kulübü Futbolcusu Furkan Söyler adeta u14 Milli Takımı seçmeleri Malatya Grubunda yıldız gibi parladı.

U14 MİLLİ TAKIMI SEÇMELERİNDE MALATYA GÖZ KOYDU

Daha önce Maraşgücü ekibinde keşif edilen ve Milli Takımı seçmelerinde ise Yıldız gibi parlaması ile birlikte Malatya ekibinin tekrar Listesine giren Maraşgücüspor Kulübünden Furkan Söyler ile yakın temas kuruldu. Kahramanmaraşlı Menejer Ahmet Arslan’ın girişimleri doğrultusunda Maraşgücüspor Kulübü antrenörü Yetenek Avcısı Mehmet Çanak Yıldız Futbolcu Furkan Söyler’in Malatya ekibine olumlu bakması ile transfer gerçekleştirildi.

SİVASSPOR’DA FURKANI İSTEDİ

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleri, bölgelerde yapılan karşılaşmalarla Bölgelerde yapılan seçmeler sonucu oluşturulan takımların maçları, Genç Milli Takım antrenörleri tarafından izlenirken Maraşgücüspor Kulübünden Furkan Söyler için Malatya ekibinin yanı sıra Sivasspor’da girişimde bulundu. Yeni Malatyaspor’un erken teması ile Maraşgücü ekibi tercihini Malatya’dan yana kullandı.

DAHA ÖNCE BURSA’YA GİTMİŞTİ, ŞARTLAR ZIT DÜŞTÜ

Daha önce Bursaspor Futbol Kulübü’nün gözlemci yöneticileri tarafından takibe de alınan Furkan Söyler, sahalarda gösterdiği performansı ile yöneticilerden tam not aldı. Daha sonra yöneticilerin uzun izlenimleri sonrası Söyler, Bursaspor Futbol Kulübüne çağrıldı. Bursaspor ile kamp dönemine katılan 2006 Doğumlu Furkan Söyler, burada yaklaşık 15 günlük kamp programından geçip ardından takıma aşı yapılmıştı. Hem Eğitim hem spor hayatında Ailevi sorunların oluşması ile Bursa takımıyla anlaşma bozulmuştu.

“FURKAN ÖZGÜVENİ İLE BAŞARIYA KOŞUYOR”

Kahramanmaraş Spor camiasının Yetenek Avcısı olarak bildiği ve Birçok Profesyonel kulübe sporcu kazandıran Maraşgücü Spor Antrenörü Mehmet Çanak, 2006 Doğumlu Furkan Söyler’i anlatarak Yeni Malatyaspor’da çok iyi yerlere geleceğini söyledi. Çanak, Ben Furkan’ı 7 Yaşındayken Fidansporla futbola başlattım. Onu Okulda buldum. Uzun Uğraşlar verdim ve Kendisi özgüveni olan bir sporcu. Hiç idman kaçırmadı ve onun bu isteği kendisini her maçta 11’e taşıdı. Kendisi Elbistan Doğumlu ve Afşin’de ailesi yaşıyor. Kahramanmaraş’ta da evleri var. Ailesi Afşin de kalmasına rağmen kendisi İdman kaçırmamak için Kahramanmaraş’ta tek kalmayı göze aldı ve maç ve idmanlarını kaçırmadı. Bu davranışı ve azmi kendisine profesyonelliğin kapısını aralıyor” dedi.     

“FURKAN SÖYLER BENİM EVLADIM”

2006 Doğumlu Furkan Söyler’i Futbol’a kazandırdığını ifade eden Yetenek Avcısı Mehmet Çanak, Furkan katıldığımız Grup maçları ve turnuvalarda izleme komiteleri tarafından takip ediliyordu. Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleri, bölgelerde yapılan karşılaşmalarla yeteneklerini yöneticilere de yansıttı ve şuanda da Yeni Malatyaspor’da.

“YENİ BİR ŞİFO YETİŞİYOR”

Geçmiş yıllarda tüm Türkiye’de 4 büyüklerde adından söz ettirmeyi başaran Şifo Mehmet’ten sonra 2006 Doğumlu Furkan Söyler’in iyi bir başlangıç olacağını söyleyen Yetenek Avcısı Çanak, “Genç Futbolcu çalışkan biri ve onu ben Futbola yönelttim. Gecemi gündüzümü evlatlarıma verdim ve çok şükür yavaş yavaş Yıldızlarımız parlıyor ve yetenekler süper lig ekiplerine gidiyor. Bir zamanlar Kahramanmaraşsporda forma giyen unutulmaz isim Şifo Mehmet’i, 3 büyüklerde oynayan bir Kahramanmaraşlı futbolcumuz olarak görmüştü insanlar. Şimdide Şifo Mehmet’ten sonra 3 büyük kulüpte devam ettirme noktasında 2006 Doğumlu Furkan Söyler başlangıç olacaktır diye düşünüyorum. Umuyorum Furkan’ın şansı açık gider. Furkan Kahramanmaraş’ın öz ve öz çocuğudur. Biz daha önümüzdeki yıllarda 2006 Doğumlu Furkan Söyler gibi çocuklarımızı üst lig takımlarına gönderme mutluluğuna erişeceğimize de inanıyorum” şeklinde konuştu.

“TAKİP EDİLEN ÇOCUKLARIMIZ VAR”

Çanak, “Bizim şuanda 9 kategoriye çıkacak ekibimiz var. Farklı yaş gruplarında aynı şekilde takip edilen çocuklarımız var. Ben Tayyip Kas, Ertuğrul Can Koca, Bekir Akgül, Furkan Avşar, Mustafa Bardak ve Ömer Faruk Aykutalp gibi genç isimleri 3. Lig ekiplerinin alt yapısına kazandırdım. Şuanda bir çoğu Esenler’de bir kaçı Erokspor’da mücadele ediyor. Bunun dışında Takip edilen oyuncularımızı da Türk Futboluna kazandıracağız. Onlarda önümüzdeki zaman diliminde bir gelişme yapacak ve Furkan Söyler gibi yıldızı parlayıp gidecekler” dedi.

“HEDEFİM HER ZAMAN İYİ FUTBOLCU OLMAK”

Profesyonel olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden 2006doğumlu genç futbolcu Furkan Söyler, hedefinin her zaman iyi futbolcu olmak olduğunu belirtti. Kendisine güvenen insanları ve ailesini mahcup etmemek için çok çalıştığını ifade eden Söyler, Malatya gibi Süper Lig ekibinin alt yapısında gelişimimi tamamlayıp Profesyonel bir futbolcu olup Üst Liglerde mücadele etmek ve milli takımda forma giymek istiyorum. Bunun için sadece çalışmak gerekiyor, onun için çalışmaya devam ediyorum” dedi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi