4 gün boyunca Elbistan semalarını renklendiren yamaç paraşütü pilotları, izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar da 42 m2 büyüklüğünde olan iki kişilik yamaç paraşütü ile gerçekleştirilen tandem uçuşu ile gökyüzünde süzülmenin heyecanına ortak oldu.

Etrafı irili ufaklı dağlar ve tepelerle çevrili olan Elbistan, son yıllarda yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Elbistan Belediyesi’nce düzenlenen Elbistan Festivali kapsamında kente gelen yamaç paraşütü ve paramotor tutkunları, farklı bir uçuş deneyimi yaşadı.

Antalya, Konya, Kahramanmaraş ve Malatya’daki yamaç paraşütü kulüplerinin yaklaşık 35 sporcusu ile Erzin ve Düziçi ilçelerinden gelen paramotor sporcuları, 4 gün boyunca uçuş gerçekleştirdi. İlçe merkezine kuş uçuşu 11 kilometre uzaklıktaki Hakan Coşkun Yamaç Paraşütü Pisti’nden havalanan yamaç paraşütü pilotları, Ceyhan Nehri’nin yeryüzü ile buluştuğu Pınarbaşı mesire alanına başarılı inişler gerçekleştirdi. Yamaç paraşütçüleri, vatandaşların da bu heyecana ortak olmasını sağladı. Yamaç paraşütü deneyimini yaşamak isteyen özellikle gençler, tandem uçuşları ile adeta gökyüzünde süzülerek dakikalarca hava kaldı. Elbistan Yamaç Paraşütü Kulübü ve Doğa Sporları Derneği sporcusu Korkut Arslan Akbaş da Elbistan’dan etkinliğe katılım sağladı. (HABER: YAVUZ NALBANTBAŞI)

Editör: Haber Merkezi