Futbolda bir türlü yüzü gülmeyen Kahramanmaraş’ta amatörde skandal bir olay yaşandı. Malatya’da Kahramanmaraş saha içinde sahipsiz bırakılırken Diyarbekir ekibi ise kuçaklandı.

Temsilcimiz Türkoğlu Gençlerbirliğispor ile Diyarbakır Dsi Spor’un U18 Türkiye Şampiyonasında 3’er puanı bulunuyordu. 0-0 biten maç penaltılara kaldı. Türkoğlu Gençlerbirliği penaltılarda rakibine elendi.

Türkoğlu Gençlerbirliğispor, Diyarbakır DSİ Spor maçında Skandal olay yaşandı.

Türkiye Futbol Federasyonun U-18 Ligi Türkiye Şampiyonası için belirlediği statünün 5.maddesi düzenleme hükmünü ihlal eden Diyarbakır DSİ. Spora itiraz eden Türkoğlu Gençlerbirliği teknik sorumlusu devra arasında itiraz için gittiği hakem odasında futbol esame listesinin olmadığını gördü. “Hakeme esame listesi nerde? diye sorduğunda” paraf atmak için rakip soyunma odasına gönderdiğini söylemesi üzerine” Türkoğlu Gençlerbirliği teknik sorumlusu bu işin yanlış olduğu söylendiğinde maçın hakemin den aldığı cevap ise şaşırttı. Malatyalı hakem ‘Benim işime ne karışıyorsun paraf atmak için sana mı sorucam” dedi. Kaldı ki paraf attırdığı oyuncular sahada idi. Saha içerisinde hakemle fotoğrafı çekildi.

TÜRKOĞLUNA BİR REDDE TFF’DEN

Kahramanmaraş Amatör U-18 lig de Bir kez daha Sahipsiz Kalmıştır Türkiye Şampiyonası Finallerinde karşılaştığımız Diyarbakır DSİ. Spor ile normal süresi 0-0 biten maçta, penaltı atışları sonucu 8. Penaltı atışında 6-5 mağlup olmuştuk. Maçta kural hatası yapıldığı için AFDK ya itirazımız olmuş. Sonuç olumsuz olunca TAHKİM e başvurmuştuk. 16.05.2022 tarihli itiraz dilekçemiz 25.05.2022 saat 14:00 da maalesef oy çokluğu ile olumsuz sonuçlanmıştır.

Biz mücadelemizi sahada ve masada yaptık.

“BU SÜREÇTE KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Yanımızda olup bize destek olanların dışında umursamaz bir tavır takınan kişilerin varlığına şahit olduk. Türkoğlu Gençlerbirliği Spor Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil ederken; Kahramanmaraş futbolunu yönetenler bu şehrin çocuklarına sahip çıkmamıştır. Bizim dışımızda bir kişi dahi Tahkim'i aramamıştır, itirazımız dan 9 gün geçmesine rağmen kura çekiminin yapılacağı ana saatler kala kendi çabamız ile Tahkim kurulunu ısrarla arayarak olağan üstü toplattık. AFDK ve TAHKİM kendi hatalarını bizim sahipsiz kalmamızdan faydalandılar ve faturasını oy çokluğu ile bizim kulübümüze kestiler.

DEĞERLİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ;

1.TFF'nin belirlediği kurallara bundan sonra uymak zorunluluğunuz olmadığını bugün öğrendik. {18 kişilik kadroya bundan sonra istediğiniz kadar sporcu yazabilirsiniz oyuncu değişikliği yapmamak şartıyla, örnek=Taraftarınızın lisansını çıkarıp yedek kulübesine istediğiniz sayıda alabilirsiniz. Sayı da sınırlama yok.

2.İl temsilciniz ile aranız iyi ise Maçın hakemini de tanıyorsanız zaten oyuncu değişikliğini paraf yaptım diyerek yapabilir. Yetmedi dilediğiniz zaman hakemden esame listesini alıp üzerinde karalama yapabilirsiniz.

3.Paraf yaptım sakatlandı oyuncu diyip, hatamı anladım ben fazla oyuncu yazdım üzerinde karaladım ama paraflı oyuncu, üzeri karalı oyuncu da lisans kontrolünde sahada hazır bulunuyor bununda sakıncası yok. Ne hikmetse kâğıt üzerinde sayı karalanarak 18’e düşmüş ama sahada 20 oyuncu, hakemin elinde 20 lisans var. Bunlar görmezden gelinebilir.

4.İstediğiniz kadar kural hatası yapın bunun hiçbir cezai karşılığı yokmuş bunda öğrendik.

5.Tahkim in birden fazla kişiden oluştuğunu karar verirken TFF’nin belirlediği kurallara kimilerinin dikkate aldığını, kimilerinin de çok fazla önemsemediğini öğrendik.

6. Sahipsiz olmak neymiş bunu da çok iyi öğrendik. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi