TFF Başkanı Nihat Özdemir, Locaların ardından tribünlere de seyirci alınması için Spor bakanlığı ve Sağlık bakanlığına gerekli başvuruların yapıldığını ve bu başvuruların sonuçlarının Salı yada Çarşamba günü öğreneceklerini açıkladı. Daha önce Ekim ayından itibaren stat kapasitesinin yüzde 30'u oranında taraftar alınması planlanırken, Bilim Kurulunun önerisiyle bu plan iptal edilmişti. Ancak Avrupa'da birçok ülkede stadlara düşük sayıda da olsa seyirci alınıyor olması, Türkiye'de de konuyu gündeme getirdi. Buna göre kademeli olarak futbolseverlerin tribüne dönüşü planlanıyor. İlk olarak stat kapasitelerinin %10'u kadar sayıda taraftar alınması önerisi getirildi. Bu şekilde zaman içerisinde yüzde oranlarının artırılması planlanıyor.

“KULÜPLERİN TALEBİ DE VAR”

Tribünlere seyirci alınmasını istediklerini ifade eden Özdemir, “Sadece Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig ve 3. lig kulüpleri de dahil olmak üzere hepsi seyirci kapasitesinin belli oranda kullanılmasını istemektedir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’ndan bir ışık alabilirsek seyirci kapasitesini artıracağız” dedi.

“SALI YA DA ÇARŞAMNA GÜNÜ BELLİ OLACAK”

Salı ya da Çarşamba günü başvurularının sonucunu öğreneceklerinin altını çizen Özdemir, “Futbol taraftarları ile güzel; kulüplerimizin de talepleri var ve biz de gereken dilekçeleri hazırlayarak hem sağlık Bakanlığımıza hemde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık. Bizde kendi görüşümüzü de ekledik, inşallah Salı ya da çarşamba günü tribünlerdeki seyirci oranı ile ilgili bir netice elde edeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu. (HABER: İLKER YİYEN)

  

Editör: Haber Merkezi