TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Ali Düşmez ve yönetin kurulu üyelerinin Fuatpaşa yalısı otelde yapılan toplantı sonrasında Amatör Liglerin henüz başlama tarihinin verilmemesine Amatör Ligdeki Futbolcular tepki gösterdiler. Amatör Liglerin henüz başlama tarihinin verilmemesine tepki olarak İstinye Orhan Saka Amatörler Evininin önünde toplanan  futbolculardan   6 tanesi Ali Düşmez ile görüştü.

Tüm Türkiye’de spor camiası, amatör futbol karşılaşmalarının oynatılıp oynatılmayacağının kararını büyük bir merak ve endişeyle bekliyor. Dün yüzlerce amatör futbolcu, İstanbul İstinye’deki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasına yürüyerek, amatör liglerin henüz başlatılmamasından dolayı federasyonu protesto etmişti.

Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’lerin başlamasının ardından Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig ve diğer amatör liglerin henüz başlatılmaması, amatör spor camiası tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Aylardır maddi ve manevi sıkıntılar içinde olan amatör spor camiasındaki futbolculardan antrenörlere kadar binlerce insan mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

AMATÖR LİGDEKİ FUTBOLCULAR ALİ DÜŞMEZ İLE GÖRÜŞTÜ!

Aralarında Elbistanspor'un kaptanı Volkan Bekçi'ninde olduğu futbolculara, Ali Düşmez, TASKK olarak maçları oynatmak istediklerini, ancak bu kararı tek başlarına veremediklerini söyledi. Ali Düşmez, Kitapcıkların bile hazır olduğunu, son kararı bilim kurulu ile bu hafta içi yapılacak toplandı sonrasında alacaklarını ve ona göre tarih vereceklerini görüştüğü futbolculara iletti. 

Tüm gözlerin, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Ali Düşmez’de olduğu süreçte, “Şuanda hiçbir şey belli değil. Pandemi şuan artmışken ne liginden bahsediliyor? Oynanıp oynanmayacağı belli değil daha. Sen çocuğunu, kardeşini yollar mısın maça Kovid kapma ihtimali varken? Oynatır mısın? Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı onaylayacak daha sonra da karar TFF’ye gelecek, sonra da görüşülüp tartışılacak. Net karar da verilecek. Son durum bu” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi