Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan corona virüsü, Avrupa futbolunun ardından, Türkiye'yi de vurmuş ve liglerin süresiz ertelenmesine sebep olmuştu. Yapılan testler sonrasında Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Teknik Direktör Fatih Terim'in corona virüsü testi pozitif çıkarken, bu kez bu virüs Fenerbahçe'yi vurdu. Sarı lacivertliler yaptığı açıklamada bir oyuncunun testinin pozitif çıktığını açıkladı. Açıklamanın ardından sarı lacivertlilerin ezeli rakibi Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Corona virüsü Türk futbolunda görülmeye devam ediyor... Daha önce Galatasaray camiasını derinden sarsan ve 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ile Teknik Direktör Fatih Terim'de çıktığı belirtilen virüs, bu kez Fenerbahçe'yi vurdu.

GALATASARAY CAMİASI ŞOK’TA!

Corona virüs, Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ı da vurdu. Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak’tan sonra Fatih Terim’in de virüse yakalandığı tespit edildi. Her iki isim de hastanede tedavi altına alındı. Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını, Fenerabahçe'den sonra Galatasaray'ı da sarstı. Bir süredir tedavi altında bulunan ve ilk testi negatif olan Abdurrahim Albayrak ve eşi Şükran Albayrak'ın ikinci testinin pozitif olduğu ortaya çıkmasının ardından dün akşam saatlerinde Fatih Terim ile ilgili gelişmeler sarı-kırmızılı camiada deprem etkisi yarattı. Cuma günü kulüpte tüm personele yapılan (yaklaşık 100 kişi) testler sonucunda Kovid- 19 testi pozitif çıkan Terim, Liv Hospital'de tedavi altına alındı. Terim'in yardımcılarının testleri ise negatif çıktı.

BAŞKAN CENGİZ DE GİRECEK

Albayrak'ın durumu sonrası tüm yetkilerini başkan yardımcısı Yusuf Günay'a devreden Mustafa Cengiz'in de testten geçeceği öğrenildi. Fatih Terim, resmi hesabından testinin pozitif çıktığını açıklarken, teknik heyetindeki Hasan Şaş, Ümit Davala ve Levent Şahin'in de pozitif çıktığı haberleri daha sonra yalanlandı. Prof. Dr. Dilek Arman, "Fatih Terim'in çok hafif bir öksürüğü var, ateşi yok. Çok ciddi yoğun bakım gerektirecek bir durum olmadığını biliyorum" dedi. Sarı-kırmızılı futbolcularda ise testin negatif çıktığı öğrenildi.

TERİM KORONA TESTİ YAPTIRAN İLK TEKNİK ADAM OLDU

Korona virüsüne yakalanmasıyla bir anda tüm futbolseverleri üzen teknik direktör Fatih Terim için taraflı tarafsız herkesten geçmiş olsun mesajları geliyor. Beşiktaş maçı öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarla gündem olan Fatih Terim, derbi sonrası öyle bir şey yaptı ki belki de hayat kurtardı. İşte Galatasaray Beşiktaş derbisinin ardından yaşananlar. Beşiktaş maçı öncesinde ve sonrasında endişelerini dile getirdiğinde eleştirildi ancak ne kadar haklı olduğu bir hafta sonra ortaya çıktı. Türkiye'de takımına koronavirüs testi yaptıran ilk teknik adam oldu.

BENİM ÇOCUKLARIMIN CANI NEDEN ÖNEMLİ DEĞİL?

Fatih Terim, Türk Telekom Stadı'nda seyircisiz yapılan Beşiktaş maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, derbinin oynatılmasına tepki gösterip, "Bu statta şu anda bin 200 kişi var. Benim, çocuklarımın canı neden önemli değil?" diye sitem etmişti. Başkan Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'la bir saat süren toplantı yaptı. Türk Telekom Stadı'ndaki toplantıda koronavirüse karşı alınacak tedbirler konuşuldu.

TERİM’DEN İYİYİM MESAJI!

Fatih Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle; “Bugün yapılan test sonuçlarına göre Corona Virüs sonucum pozitif çıkmıştır. Hastanede emin ellerdeyim. Merak etmeyin. En kısa zamanda haberleşmek üzere” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından sevindirici bir haberle spor camiasını rahatlattı. Fatih Terim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde; “O kadar güzel ve özel duygular içerisindeyim ki her duayı yüreğimde hissediyorum. Bu, hepimiz için bir sınav ve dualarınızla, güzel dileklerinizle aşacağız bu sınavı. İyiyim ve inşallah daha iyi olacağım. Elim kalbimde her birinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

EZELİ RAKİPLER MESAJ YAYINLADI

Galatasaray Teknik Patronu Fatih Terim’in Hastanede yapılan Test sonucu Corona Virüs sonucum pozitif çıkması ile birlikte Sarı lacivertliler (Fenerbahçe), yaptığı açıklamada 1 futbolcuda virüsün pozitif çıktığını açıklarken, ezeli rakbi Beşiktaş'tan geçmiş olsun mesajı geldi.

Siyah beyazlıların konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

“Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol A Takımı'nın sporcusu ile sağlık heyeti çalışanında Covid-19 bulgularına rastlandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Covid-19 bulgularına rastlanan Fenerbahçeli sporcu ve sağlık heyeti çalışanının bu süreci sağlıklı bir şekilde geride bırakmalarını temenni ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Beşiktaş JK”

GALATASARAY: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

Öte yandan Galatasaray da, Fenerbahçe'nin sosyal medya paylaşımını alıntılayarak;

“Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılacak tetkik ve tedavilerden iyi haberler almayı diliyoruz. #BirlikteBaşaracağız” dedi.

TRABZONSPOR DA PAYLAŞIMDA BULUNDU

Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamanın ardından Trabzonspor'da paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım:

“Covid-19 teşhisi konulan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcu ve çalışanına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.” (SPOR SERVİSİ)

.

Editör: Haber Merkezi