Koronavirüsle mücadelede 25 günü geride bırakan Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadele kapsamında başlattığı "Biz bize yeteriz" sloganlı bağış kampanyası Spor camiasının temel gündem maddesi oldu.

Afet dönemlerinde yardımlaşma sadece bizde değil dünyada da başlıca yöntemlerden biridir.

Elbette toplumsal dayanışma duygusunu güçlü tutmak gerekir. Yardımlaşma da bunun unsurlarından biridir. Ancak yaşadığımız günler afet ortamından farklı. Devletin devlet olduğunu, kurumlarının ayakta olduğunu göstermesi gereken günler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Covid-19'un ekonomik etkilerine karşı başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" yardım kampanyasına yoğun destek geldi. Siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından birçok isim ve kamu yöneticisi kampanyaya katıldığını duyurdu.

Hükümetten birçok bakan ve belediye başkanı da maaşlarını bağışlayarak kampanyayı desteklediğini açıkladı.

TARAFTARLAR VE SPORCULAR TEK VUCUT OLDU

Şehrin Tek Profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’un taraftar Gruplarından Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği, Edeler Grubu Derneği, Çılgınlar Grubu gibi taraftar toplulukları topladıkları paralarla kampanyaya tam destek verirken birçok taraftar ise cep telefonundan mesajlarla kampanyaya tam destek verdiler. Bunun yanı sıra Ülke genelinde taraftar grupları da bu kampanyaya Biz bize yeteriz Türkiyem diyerek tam destek verdiler. Bunun yanı sıra Kahramanmaraşspor ve 2. Lig takımları, 3. Lig takımarı, Amatr takımlar ve kulüp yöneticileri de tam destek veren isimler oldular. Süper lig ve 1. Lig takımları Maaş ve büyük bütçelerle de kampanyanın destekleyicileri oldular.

KULÜPLERDEN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA DESTEK

Süper Lig Kulüpleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağn tarafından başlatılan Milli Dayanışma kampanyasına destek olmaya başladı. Süper Lig kulüpleri kampanyanın faaliyete geçmesinin ardından önemli bağışlarda bulundu.MedipolBaşakşehir Futbol Kulübü, koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan dayanışma kampanyasına 2 milyon 14 bin TL bağışladıklarını açıkladı. MedipolBaşakşehir’denkoronavirüs ile mücadele kapsamında başlatılan dayanışma kampanyasına destek geldi. Turuncu- lacivertli kulüpten yapılan açıklamada koronavirüs ile mücadele döneminde yardıma muhtaç olan ailelere yönetim kurulundan 1 milyon 14 bin TL, futbolcu, teknik ekip ve personelden de 1 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyon 14 bin TL’lik bağış yapılacağı duyuruldu. Başakşehir'in resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli dayanışma kampanyasına İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak tam destek veriyoruz. Devletimizin ihtiyaç sahiplerine destek olma çalışmasına kulübümüz adına yönetim kurulumuz 1 milyon 14 bin TL, futbolcularımız, teknik ekibimiz ve personelimiz de 1 milyon olmak üzere toplam 2 milyon 14 bin TL ile katkıda bulunmuştur. Her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bu zor günleri el ele vererek hep birlikte aşacağız. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için."

GÖZTEPE’DEN 1 MİLYON LİRA

Göztepe Kulübü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası’na destek vererek, 1 milyon TL bağış yaptı. İzmir’in Süper Lig’deki temsilcisi Göztepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası’na destek verdi. Kampanyaya destek veren sarı-kırmızılı kulüp, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in duruma gösterdiği hassasiyetle 1 milyon TL bağış yapma kararı aldı.

KAYSERİSPOR’DAN 200 BİN LİRA

Kayserispor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 196 bin 600 TL ile destek verdi. Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi. Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz millet olarak ne badireler atlattık; birlik olup bu salgını da an az yara ile atlatacağız. Biz bize yeteriz diyoruz, 1966'da kurulan şanlı Kayserispor olarak kampanyaya 196 bin 600 TL ile katılıyoruz" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ KULÜBÜ 100 BİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 100 bin liralık destek verdi. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunun kampanyaya 100 bin liralık destek verme kararı aldığı belirtildi. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav da yaptığı açıklamada, bireysel yardımların dışında kulüp olarak da kampanyaya destek vermek istediklerini vurgulayarak, "Zorlu süreci el birliğiyle atlatılacağımıza inanıyoruz. Virüsle mücadele konusunda sağlık çalışanlarımıza bu vesileyle özellikle teşekkür etmek istiyorum. Virüsten etkilenen vatandaşlarımıza da acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR RİZE 695 BİN 300 LİRA

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcuların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu "Milli Dayanışma Kampanyası"na 695 bin 300 liralık destek verdiklerini açıkladı. Yeşil-mavili kulüpten yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasının önemine dikkat çekilerek, "1953 yılında kurulan Çaykur Rizespor Kulübü olarak 195 bin 300 lira destek oluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'BizBizeYeterizTürkiyem' diyerek başlattığı yardım kampanyasına başkanımız Hasan Kartal da 500 bin lira ile katkı sağlamaktadır. Kulübümüz toplamda 695 bin 300 lira bu kampanyaya destek vermiştir. Desteklerimiz bireysel anlamda devam edecektir. Koronavirüs birlik ve beraberliğimizden daha güçlü değil." ifadelerine yer verildi.

EVDE KALA’A DA TAM DESTEK VERMİŞLERDİ

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle kendini karantinaya alan Kahramanmaraş Spor Camiası, vatandaşlara "evde kalın" demek için #10toqueschallenge akımı başlatmıştı.

Spor dünyasının ünlü isimleri ve Kahramanmaraş Spor Camiası oluşturdukları #10toqueschallenge akımı ile sosyal medyadan "evde kalın" çağrısı yaptı. Önemli isimlerin katıldığı #10toqueschallenge'ın amacı, tuvalet kâğıdı rulosunu yere düşürmeden 10 kez sektirmek. Kahramanmaraş spor camiasının önde gelen isimleri çektikleri videolarla evde spor yaparken zaman zamanda meydan okuyarak diğer spor adamlarına göndermeler yaptılar. Tuvalet Kâğıdı, Futbol Topu ve Basketbol topu ile sosyal medyada amaca uygun sektirmeler yapan spor camiasının vermek istediği mesaj İnsanların evde vakit geçirebilmesi için yapılan bu akımda yapılan futbol ve Basketbol şov, milyonlarca kişi tarafından izlendi. Birçok Futbolcu ve Basketbolcunun tuvalet kağıd ve Futbol ve Basketbol topu ile yaptığı hareketlerle dikkat çekerken Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen’de evde Basketbol Topu ile gösteriler yaptı. Spor Camiasından Savaş Doğru Görür, Halil Yücel, Mustafa Tıraş, Fatih Çıngıl, Vedat Üçgöz, Osman Köse ve birçok Amatör spor camiasının önemli isimleri bu akımla evde hayat var spor yap zihinde kal gibi mesajlarla evde kalmanın sağlıklı yaşamanın önemine değinmiş oldular. 

GENELGE SPOR ALANLARINI KAPATTI SPOR CAMİASI EVDE SPORA BAŞLADI

Koronavirüse karşı önlemler kapsamında vatandaşların toplu olarak bulunabileceği birçok yer İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile geçici olarak kapatılırken, sosyal medyada da keyfi olarak dışarı çıkılmaması yönünde çok sayıda paylaşım yapılıyor. Ülkemizde salgın haline gelen yeni tip korona virüs nedeniyle bir çok Amatör sporcu ve Spor adamı peçete rulosunu sektirme akımıyla‘Evde Kal’ mesajı veren isimler oldu.Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol ve diğer spor branşlarına Korona virüs nedeniyle ara verilmesinin ardından bazı futbolcu, teknik direktörler, baskotbolcular ve diğer spor adamları yeni bir akım haline gelen evde peçete rulosunu sektirme akımına  katıldı. StayAtHomeChallenge adı altında başlatılan akıma, Beşiktaş’tan AdemLjajic, Galatasaray’dan daha önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da profesyonelleşen Emre Akbaba, Fenerbahçe’den Ozan Tufan, Leicester City’de oynayan milli futbolcu Çağlar Söyüncü, eski futbolcu ve teknik adam George Hagi’nin ardından Bülent Korkmaz’da bu akıma katıldı. Kahramanmaraş Amatöre Camiasıda bu akıma kayıtsız kalmadı ve çektikleri vidolarla “Herkesin sağlığı için evde kal” dediler.

ANTRENMANLAR ONLİNE BAŞLADI!

Temsilcimiz Kahramanmaraşsporbaşta olmak üzere 2. Ve 3. Lig takımları Korona Virüsü sebebiyle ertelenen maçlar sonrası Teknik Direktör eşliğinde online olarak bilgisayar başından başladı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz, Kahramanmaraşspor, Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen maçlar nedeniyle herkes evlerine gönderildi.Teknik Direktör Bülent Akan hazırladığı program çerçevesinde hazırlıklarına devam eden futbolcular yaşanan bu zorlu süreci ülke olarak birlikte aşacaklarına inandıklarını söylediler.Salgın tehlikesi sebebiyle evlerine dönen ve antrenmanlardan mahrum kalan futbolcuların performansları ve formlarının düşmemesi için yeni bir formül geliştirildi. Teknik Direktör Bülent Akan tarafından tüm oyunculara talimat verildi ve herkes belli bir program dahilinde online görüntülü antrenmanlara başladı.

TÜM OYUNCULAR ANTRENMAN YAPIYOR!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor da tüm oyuncular görüntülü görüşme marifeti ile online antrenman programına dahil edildi. PiserroKahramanmaraşsporantrenörleri tüm oyunculara özel program ile antrenman yaptırmaya başladı. Tüm oyuncular online antrenman ile formda kalacaklar ve yemek programlarına kadar takipte olacaklar.

Editör: Haber Merkezi