Malumunuz, Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Çünkü sağlık herşeyden önemli düşüncesine kapılmıştık. Spor Camiası son zamanlarda Korana Virüsten dolayı büyük çalkantıda olduğunu ifade etmiştik. Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi salon sporları Biz Özerk Federasyonuz ve verilen kararlar ülkeyi büyük şekilde etkiler bu noktada insan sağlığı ile oynayamayız diyerek beyaz sezonu ilan etiklerini bildirmiştik. 2. Liglerin Tesciline Play-off’ların oynanmasına karar verilmişti. Bizde her zaman spor Dostluk, Barış, Kardeşliktir deriz hep lakin yarışmacılığı, holiganizm ve menfaatler karışınca savaş alanına döndüğünü unutuyoruz maalesef…

PLAY-OFF’LAR HEYECAN DORUKTA YUMRUKLAR SAHADA!

Sporda dostluk, barış ve kardeşlikten öte yaşanan Play-off maçlarında kara leke bir kez daha medyaya yansıdı. TFF 2. Lig play-off çeyrek final maçında Sakaryaspor'u 2-1 ile geçen Ankara Demirspor ve Kastamonuspor'u 1-0 yenen Tuzlaspor, yarı finale yükseldi. Diğer yarı finalistler Sancaktepe ve Manisa oldu. TFF 1inci Lig'e çıkacak olan son takımın belli olacağı TFF 2nci Lig Play-Off mücadelelerinin çeyrek final ayağı nefesleri kesti. Antalya'da bugün saat 20.00'de başlayan heyecanda, TFF 2nci Lig Beyaz Grup Play-Off çeyrek final maçında Sancaktepe FK, Hekimoğlu Trabzon'u 3-1 ile geçerken, Manisa FK ise İnegölspor'u 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Saat 22.00'de başlayan Kırmızı Grup maçlarında ise Ankara Demirspor, Sakaryaspor'u 2-1 ile geçerken, Tuzlaspor, Kastamonuspor'u 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Play-Off yarı final maçlarında cuma günü saat 20.00'de Ankara Demirspor ile Tuzlaspor, saat 22.00'de ise Manisa FK ile Sancaktepe FK finale çıkmak için Antalya'da kozlarını paylaşacak. Sakaryaspor – Ankara Demirspor maçında yumruklar konuştu. Pandemi süreci unutuldu.

YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU!

Ankara Demirspor – Sakaryaspor TFF 2’nci Lig Play-Off Çeyrek Final maçı sonrası protokol tribünü karıştı. Koltuklar tribünden aşağıya fırlatıldı, yumruklar havada uçuştu. Antalya’daki Play-Off maçında Ankara Demirspor, Sakaryaspor’u 2-1’lik skorla yenerek yarı finale yükseldi. Titanic Mardan Palace Stadyumu’nda oynanan müsabaka sonrası tribünler karıştı. Galibiyetin ardından Ankara Demirsporlu bir futbolcunun tünele gireceği sırada sarf ettiği iddia edilen sözlerine, tribündeki Sakaryaspor cephesinden tepki geldi. Aralarında yöneticilerin de bulunduğu Sakaryaspor kafilesi ile Ankara Demirspor cephesi arasındaki tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Protokol tribününden koltuklar aşağıya fırlatıldı. Gerginliği polis ekipleri kontrol etmeye çalışırken, Ankara Demirspor’dan bazı yöneticiler yumruk ve tokatlı saldırıya uğradı. Kavganın devam etmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri protokol alanına gelerek tarafları ayırdı. Polisin güvenlik önlemlerinin ardından Ankara Demirspor yönetimi stadyumdan ayrıldı.

ANKARA DEMİR, “SPOR BARIŞTIR, KARDEŞLİKTİR”

Yaşanan olaylar sonrasında Ankara Demirspor'dan açıklama yapıldı. Sakaryaspor ile oynadığımız ve kazandığımız Play-Off müsabakasından sonra yöneticilerimize yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, yöneticilerimize saldıranlar ile ilgili hukuki zeminde her türlü girişimde bulunacağımızı belirtmek istiyoruz'' denildi. Sakaryaspor'dan ise olaylarla ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

HADSİZ FUTBOLCU TRİBÜNLERİ KARIŞTIRDI

Ankara Demirspor futbolcuların 2-1'lik galibiyeti kutlamalarının ardından soyunma odalarına giderken Sakaryaspor kulüp başkanı Cumhur Genç'e yönelik sözlü saldırıları sonucu tribünler karıştı.

Antalya’da oynanan Ankara Demirspor maçının bitiş düdüğünün çalmasının ardından Ankara Demirsporlu bir oyuncu, başkan Cumhur Genç’e el kol hareketleriyle "Bizim galibiyetimizi de tweet at Başkan" tarzında söylemde bulundu. Futbolcunun bu hareketi yapmasına sinirlenen Başkan Genç duruma tepki gösterdi. Her iki tarafta sinirler gerilirken protokol tribününde bulunan iki takımın yöneticileri birbirine girdi. İddiaya göre;  maç bitiminde, başta Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç olmak üzere tüm yönetim Ankara Demirsporu ayakta alkışlamıştı. Ama 2 Demirspor oyuncusunun başkan Genç'e yönelik sözlü sataşması üzerine ortalık bir anda karıştı. Ankara Demirsporlu bir futbolcu başkan Genç'e dönerek ''Şimdi istediğin yere twet at şeklinde'' sataşmada bulununca ortalık karıştı. Bu sataşmaya çok sinirlenen Cumhur Genç tribünde sinirlerine hakim olamadı. Sahadan gelen bu sataşmaya tribünde bulunan Ankara Demirspor idarecileri ve yedek futbolcularıda katılınca olaylar büyüdü. Emniyet güçleri Sakaryasor kafilesini sakinleştirmekte güçlük çekti.

SAKARYAPORLU YÖNETİM İFADE VERDİ

Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırılan olaylar sonrasında, Ankara Demirspor'lu yöneticiler Polis Merkezine giderek Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç ve tribünde bulunan yöneticilerden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Cumhur Genç ve yöneticiler bu sabah Polis Merkezine giderek ifade verdiler.

SAKARYASPOR'A CEZA KAPIDA!

Sakaryaspor'un Ankara Demirspor ile oynadığı Play-off müsabakası sonrası kulüp ve bazı yöneticiler disipline sevk edildi. Sakaryaspor'un Ankara Demirspor ile oynadığı Play-off  müsabakası sonrası çıkan olaylar nedeniyle ile kulüp ve bazı yöneticiler disipline sevk edildi. Yeşil Siyahlıların ceza alıp almayacağı Perşembe (Bugün) günü belli olacak.

IŞTE O KARAR

- SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü'nün 20.07.2020 tarihinde oynanan ANKARA DEMİRSPOR-SAKARYASPOR A.Ş. TFF 2. Lig Play Off müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü Başkanı CUMHUR GENÇ'in aynı müsabakadaki "hakaretleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 21.07.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü idarecisi MÜCAHİT HÜNERLİCE'nin aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 21.07.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü görevlisi SERKAN KOCASAKAL'ın aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 21.07.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü görevlisi VOLKAN KAHYALAR'ın aynı müsabakadaki "saldırıları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 21.07.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü görevlisi SEMİH YILDIRIM'ın aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 21.07.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Editör: Haber Merkezi