Spor Toto 2. Lig'de play-off finaline yükselen Manisa FK ile Tuzlaspor, Antalya Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı kazanacak takım, gruplarında şampiyon olan Bandırma ve Samsunspor ardından gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek. 2. Lig play-off’unda Ankara Demir’i yenen Tuzla ile Sancaktepe’yi deviren Manisa FK finale çıktı. TFF 1. Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off finalinin ekipleri, Tuzlaspor ile Manisa FK oldu. TFF 2. Lig Kırmızı Grup playoff yarı finalinde Tuzlaspor, Batuhan Karadeniz'in attığı penaltı golleriyle Ankara Demirspor'u 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Beyaz Grup'ta ise Manisa FK, 66'da Nizamettin Çalışkan'ın golüyle Sancaktepe'yi 1-0 yendi ve tur biletini aldı. Samsun ve Bandırma'nın ardından son bileti almak için Tuzlaspor ile Manisa, salı günü saat 21.00'de karşı karşıya gelecek. Mücadele A Spor'dan canlı yayınlanacak.

PERT LİGDE ŞAMPİYON ARIYORUZ!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını futbolu da olumsuz etkilerken, Liglerin bu şekil tamamlandığı düşünülürse Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu oldu. Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu alt ligler için yine karar değiştirdi. 2.Lig ve 3.Lig kulüplerinin liglerin kaldığı yerden oynanmamasını istemesine rağmen ligler 18 Temmuz’da kaldığı yerden oynanacak açıklaması yapılmıştı. Ancak kulüplerin baskısına dayanamayan federasyon 2.Lig ve 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonu noktaladı. Dünya'yı kasıp kavuran Koronavirüs (KOVİD-19) yüzünden her geçen gün ölü sayısı artarken, Türkiye de ve Avrupa'daki tüm liglerin ertelenmesine neden oldu. Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu birçok ligde sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusuydu TFF onada netlik getirdi.

PLAY-OFF HEYECANI YAŞANIYOR!

Malumunuz, Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Çünkü sağlık herşeyden önemli düşüncesine kapılmıştık. Spor Camiası son zamanlarda Korana Virüsten dolayı büyük çalkantıda olduğunu ifade etmiştik. Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi salon sporları Biz Özerk Federasyonuz ve verilen kararlar ülkeyi büyük şekilde etkiler bu noktada insan sağlığı ile oynayamayız diyerek beyaz sezonu ilan etiklerini bildirmiştik. 2. Liglerin Tesciline Play-off’ların oynanmasına karar verilmişti. Bizde her zaman spor Dostluk, Barış, Kardeşliktir deriz hep lakin yarışmacılığı, holiganizm ve menfaatler karışınca savaş alanına döndüğünü unutuyoruz maalesef…

PLAY-OFF’LAR HEYECAN DORUKTA YUMRUKLAR SAHADA!

TFF 2. Lig Beyaz Grup lideri Yılport Samsunspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor şampiyon ilan edilerek TFF 1. Lig'e, TFF 3. Lig 1. Grup lideri Serik Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup lideri Kocaelispor, TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karacabey Belediye Spor A. Ş. şampiyon ilan edilerek TFF 2. Lig'e terfi etmişlerdir. TFF 2. Lig'de Beyaz ve Kırmızı grupta ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan Beyaz Grup'tan Manisa Futbol Kulübü, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş., İnegölspor, Kırmızı Grup'tan Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Tuzlaspor A.Ş., Sakaryaspor A.Ş., TFF 3. Lig'de gruplarında ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan 1. Grup'tan Anagold 24Erzincanspor, 68 Aksaray Belediye Spor, 1928 Bucaspor, Artvin Hopaspor, 2. Grup'tan Belediye Derince Spor, Turgutluspor, Esenler Erokspor, Karşıyaka, 3. Grup'tan Somaspor, Pazarspor, Nevşehir Belediye Spor, Muğlaspor takımları Play-off oynama hakkı kazanmış olup, tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak gece maçları sonucunda, TFF 1. Lig'e yükselecek 1 takım ve TFF 2. Lig'e yükselecek 3 takım belirlenecek. Play-off eşleşmeleri lig ikincisi ile lig beşincisi, lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü olacak şekilde gerçekleşiyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Tokatspor A.Ş. ve Manisaspor takımları matematiksel olarak küme düştüler. Sporda dostluk, barış ve kardeşlikten öte yaşanan Play-off maçlarında kara leke bir kez daha medyaya yansıdı. Sakaryaspor – Ankara Demirspor maçında yumruklar konuştu. buna benzer diğer maçlarda da zaman zaman fair-Play hiçe sayıldı. Pandemi süreci unutuldu.

FİNAL’İ ÖZTÜRK YÖNETECEK!

Manisa Futbol Kulübü ile Tuzlaspor arasında 28 Temmuz Salı günü oynanacak TFF 2. Lig Play-Off final maçının hakem heyeti belli oldu. Manisa Futbol Kulübü, 28 Temmuz Salı günü TFF 2. Lig Play-Off finalinde Tuzlaspor’la karışlaşacak. Saat 21.00’da başlayacak ve A Spor’dan naklen yayınlanacak mücadelenin hakem heyeti de belli oldu. TFF 1. Lig yolundaki kritik müsabakada Ümit Öztürk düdük çalacak, yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Şeker.

TUZLASPOR, FİNAL BİLETİNİ BATUHAN İLE ALDI

TFF 2. Lig Play Off Yarı Final maçında Ankara Demirspor ile Tuzlaspor karşı karşıya geliyor. Calista Sports Center'da oynanan zorlu karşılaş Tuzlaspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

TFF 2. Lig'de Play-Off heyecanı sürüyor. Kırmızı Grup yarı final karşılaşmasında Ankara Demirspor ile Tuzlaspor, Calista Sports Center Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Zorlu maçtan 2-0 galip ayrılan Tuzlaspor final biletini kaptı. İstanbul ekibine galibiyeti getiren golleri 62 ve 64. dakikalarda penaltıdan daha önce Kahramamaraşspor’u talip olduğu ama bir türlü renklerine bağlayamadığı Batuhan Karadeniz kaydetti. Ankara Demirspor, çeyrek finalde temsilcimiz Sakaryaspor'u 2-1 elemişti. Play-off'ta diğer finalist şuanda devam eden Manisaspor-Sancaktepe maçının sonucunun ardından devam edecek. Final maçı ise 28 Temmuz Salı günü Antalya Stadı'nda oynanacak.

MANİSAYI KAPTANI FİNALE TAŞIDI!

Manisa Futbol Kulübü, TFF 1. Lig play-off yarı finalinde Sancaktepe’yi 1-0’la geçerek finale yükseldi

Manisa Futbol Kulübü, TFF 2. Lig play-off yarı final maçında karşılaştığı Sancaktepe FK’yı kaptan Nizamettin Çalışkan’ın golüyle 1-0 yenerek finale çıktı. Siyah-beyazlılar, final maçında 28 Temmuz Salı günü saat 21.00’de Tuzlaspor ile karşılaşacak. TFF 2. Lig play-off yarı final maçında Manisa Futbol Kulübü, Antalya Mardan Stadı’nda İstanbul temsilcisi Sancaktepe Futbol Kulübü ile karşılaştı. Maça etkili başlayan Manisa FK olurken, maçın henüz başlarında maçın hakemi Ali Çamdalı’nın ceza sahası içerisinde rakibe müdahalesini penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışını kurtaran kaleci Ömer Kahveci, takımını maçın içinde tuttu. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olan Manisa FK, Onur Kolay ile net gol fırsatından yararlanamadı ve ilk 45 dakika bu sonuçla geçildi.

KAPTAN NİZAMETTİN SAHNE ALDI

Maçın ikinci yarısında etkili oyununu sürdüren Manisa Futbol Kulübü, kaptan Nizamettin Çalışkan’ın 66’ıncı dakikada ceza sahası dışından attığı golle 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyen Manisa FK, mücadeleyi 1-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Siyah-beyazlılar, 28 Temmuz Salı günü saat 21.00’de Antalya Stadyumu’nda Tuzlaspor ile karşılaşacak.

Editör: Haber Merkezi