TFF 2.lig Kırmızı grupta mücadele eden Temsilcimiz Piserro Kahramanmaraşspor'da ikinci yarıda iç sahada oynayacağı 2. Müsabakası olan Sivas Belediyespor müsabakası çalışmaları devam ediyor.

Şehrimizi Profesyonel Ligde temsil eden Kahramanmaraşspor Teknik patron Bülent Akan yönetimde antrenmanlarını sabah 09:30 ve 18:30 olmak üzere Hanefi Mahçiçek Stadyumunda gerçekleştiriyor. 12 Şubat stadyumunda Sivas Belediyespor ile karşılaşacak olan Kırmızı - Beyazlı ekip Sivas Temsilcisi Sivas Belediyespor maçının hazırlıklarını çift mesai ile sürdürüyor. 26 Ocak Pazar günü zorlu bir müsabakaya çıkacak olan Kahramanmaraşspor Hanefi Mahçiçek stadyumunda takım içerisindeki futbolcular kendi aralarında 2 takım oluşturarak Çift kale maçı ile hazırlıklarını sürdürürken takımın moral ve motivasyonunun iyi olduğu gözlendi.

Karşılaşmayı Şanlıurfa Bölgesinden Erhan Kutlu yönetirken, Şanlıurfa Bölgesinden ​  Çetin Öncel  ile

Malatya Bölgesinden ​ Kerem Candaş yardımcı hakem olarak görev yapacak. Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Çift kale maçı ile hazırlıklarını Teknik Adam Bülent Akan ile sürdüren Kırmızı-Beyazlı ekipte Teknik adam Akan oyun içerisinde zaman zaman oyunu durdurarak teknik ve taktik konularda futbolculara bilgi aktarırken iç sahada oynanılacak oyunun sistemini de futbolcularına uyguladı. Çifte mesaiye tabi tutulan Akdeniz aslanlarında genç futbolcuların saha içerisindeki mücadeleleri ile dikkat çeken isimler oldu. Zorlu Sivas Belediyespor Maçına hazırlanan takımın saha içerisindeki performansı izlemeye değerdi.

FORMA HIRSI TAVAN YAPTI

Hanefi Mahçiçek Stadyumundaki çift kale maçında Futbolcular arasındaki paslaşma takım olma ruhundan ziyade futbolcular arasında farklı bir mücadele gözlere çarptı. Saha içerisindeki iyi mücadelede futbolcular arasında forma kapma şansı ve hırs küpü tatlı rekabete oyunu sevk etti. Saha içerisinde fair- play göstergesi sergileyen Kahramanmaraşsporlu futbolcular iyi mücadele ile Sivas Belediyespor maçına hazırlanırken bu müsabakada forma şansı bulabilmek için hırslarını da sahaya yansıttılar. Hazırlıklarını çift idmanla sürdüren Kahramanmaraşspor takımdaki kaynaşma ile birlikte takımda arkadaşlığın yüksek seviyede olması ile birlikte neşeli antrenmanlarla çalışmalarını sürdürüyor. Grupta çıkışta olan Sivas Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdüren takımda gençlerde forma savaşı vermesi ise göz doldurdu. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, TFF 2.lig Kırmızı grupta,  25 puanla 11.sırada yer alırken,  Sivas Belediyespor, 27 puanla 10. sırada yer alıyor.

AKAN; “BİZ HAZIRIZ, ÇIKIŞA GEÇMEMİZ LAZIM”

Sivas Belediyespor’u aşıp çıkışa geçmemiz lazım diyen Teknik patron Bülent Akan, “21 Aralık itibarı ile kampta ekibimle beraber çalışmalara başladım. Önce neler yapabileceğimizi kararlaştırdık, takımın seviyesini görme adına bir hazırlık maçı yaptık. Orada takımın röntgenini çektik. Ardından da 2 tane daha hazırlık maçı yaptık. Şuana kadar bizim istediğimizi bizim oyuncu arkadaşlarımız bize gösterdiler. Antrenmanlar olsun, hazırlık maçları olsun, tesiste kampta istenen her şeyi aldık. İnşallah Sivas Belediye maçı ile başarılı bir grafik çizeceğiz. Sivas maçı ile beraber güzel bir başlangıç yapacağız. Hedefimiz Play-off, sonuçta Lig bittiğinde play-off hedefine ulaşmayı arz ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. Maraş kenti, Maraş Şehri, Maraş taraftarı, süper Ligi görmüş, oraları yaşamış sağduyulu, iyi futboldan anlayan, kötü futbolu da bilen taraftar grubu olduğunu biliyorum. Büyük bir camia İnşallah hep beraber yılsonunda hedefe ulaşacağız. Sivas maçını alıp önümüze bakacağız” dedi.

“ANKARA DEMİR MAÇINI UNUTUP ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, TFF 2.lig Kırmızı grupta 19.haftanın maçında 10 kişi kaldığı maçta lider Ankara Demirspor'a 4-0 mağlup olduğu maçın ardından Teknik Patron Bülent Akan maçı değerlendirdi.  Kahramanmaraşspor Teknik Patronu Bülent Akan yaptığı açıklamada; “Öncelikle taraftarlarımızı ve bizlere inananları üzdüğümüz için üzgünüz. Takımım adına özür diliyorum” dedi.. Kendi yaptıkları hatayla yedikleri golün takımı demoralize ettiğini belirten Akan, “Biz gereken tepkiyi göstermeyince farklı mağlubiyet geldi” dedi. Akan; 4-0 mağlup oldukları Ankara Demirspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, Ankara’da zorlu bir müsabaka oynayacaklarını bilerek, ama maça inançlı ve umutlu çıktıklarını ifade etti. Oyuna tedbirli başladıklarını kaydeden Akan, “Oyuna tedbirli başladık, öyle yapmamız gerekiyordu. Ankara Demirspor sahasında etkili başlamak istedi. Öyle de başladı ama bunu ilk yarı kırdık. Biz de ataklar geliştirdik ancak maçın inanılmaz kırılma noktaları var. kendi hatamızdan, atak yaparken final paslarını veya tercihleri doğru yapamadığımız bir anda rakip kontrataktan hızlı çıkarak yediğimiz bir gol takımı demoralize etti ve devreye bu şekilde girdik” diye konuştu.

“OYUNA TUTUNAMADIK”

Tecrübeli teknik adam, gereken reaksiyonu göstermeyince farklı mağlubiyetin geldiğini belirterek, şunları kaydetti;  “İkinci devre oyuna ortak olmak istedik ve olmaya da başladık. Fakat böyle takımlara karşı mücadele etmeyip reaksiyon göstermezsen bu sonuçlar kaçınılmaz olur Ancak bana göre maçın en önemli anı 2. yediğimiz gol ve kırmızı kart pozisyonu. Maalesef oyuna tutunamadık, en önemlisi tepki veremedik Beni üzen bu. Bu tarz Skorlar olabilir, kendi hatanızdan gol yiyebilirsiniz, kırmızı kartlar da olabilir, hatalı da olabilir ama gol yedikten sonra tepki vermeliydik, bu tepkiyi yapamadık. Özellikle 2. yarının 20-25 dakikası hiç böyle bir dağınık görüntü vermemiştik. Tabi ki bunlar bir etken ama ne olursa olsun bu görüntüyü vermemeliydik. Bu bizim adımıza çok önemli. Yenersiniz, yenilirsiniz, berabere kalırsınız bunlar doğal şeyler nitekim bizim takım ilk maç çıktı gereken mücadeleyi gösterdi. Bugüne kadar da 25 puan topladı ama bu maç özellikle tepkisiz kalmak beni üzdü” dedi.

“TÜM TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

Ligin daha çetin geçeceğini ifade eden Akan; “Belli bir kadromuz var bu kadro bu güne kadar birlikte oynayan bir kadro. Velimeşe ve bu maç hariç böyle bir görüntü içerisinde olan bir kadro değil. Bu görüntüler alışkanlık haline gelirse sonuçları çok ağır olur. Bu maça gelecek olursak hakem adına tartışmalı bir sürü kararlar var. Fakat biz bunu bahane olarak göstermek istemiyoruz futbolun içerisinde bunlar var. Bu oyunu ve skoru biz kendimize yakıştıramadık” ifadelerini kullandı.

“LİGDE HER TAKIM, HER TAKIMI YENEBİLİR”

Ankara Demirsporu tebrik eden Akan, ligin gidişatıyla ilgili ise; “Ligde her takım, her takımı yenebilir. Maç içinde gerek bireysel gerek pozisyon hatalarından gerekse hakem hatalarından dolayı hamle şansı bulabilseydik. Maçı çok farklı bir noktaya getirebilirdik. Sonuç olarak baktığımız zaman çok fazla ders çıkarmamız gerekiyor. Biz sadece bir maç kaybettik, pes etmiş değiliz, yanlış anlaşılmasın. Aksine bu maç bizi kamçılamalı. ‘Yenildiğinizde değil pes ettiğinizde kaybedersiniz’ açıklamasında bulundu

(HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi