Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen Törende Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Malatya ve Gaziantep illerinde şampiyonluğa ulaşan Süper Lig, 2 ve 3. Ligde şampiyonluğa ulaşan 10 kulübe spor malzemesi yardımı yapıldı. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından spor kulüplerine yapılan malzeme yardımları Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz tarafından verildi.

Törende Şampiyon takımları kutlayarak, Federasyonun Malzeme desteğine devam edeceklerini belirten Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül, “Saygıdeğer Kahramanmaraş il müdürümüz bizi burada misafir ettiği için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Kulüplerimizin çok kıymetli temsilcilerine, yöneticilerine güreş il temsilcisine ve bizim Federasyon üyesi arkadaşımıza da teşekkür ederek başlamak istiyorum” dedi.

“BİZ SPOR’A GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”

Kendisinin daha önce Çorum eski Belediye başkanı olduğunu ve o zamanlarda spor ve sporcunun yanında olduğunu ifade eden Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül, “Şuanda Çevre ve şehircilik Bakan Müşaviriyim. Buraya geliş sebebim Güreş Federasyonu as başkanı olmam hasebi ile çok değerli Federasyon başkanımız Musa Aydın bey Covid-19 hastalığına yakalanmıştır. Sizlere selamlarını ilettiler, Bu malzeme dağıtım törenini Başkanımız Musa Aydın beyler yapacaktı. Oda hastalık vesilesi ile bana görevi tevdi etti. Burada birlik beraber olmak için geldik. Biz güreş Federasyonu olarak Yönetim kurulu toplantılarımızda Federasyonumuzun maddi katkıları ile ilgili serzenişte bulunan kulüplerimizin bu tip isteklerini bu tip dileklerini her zaman görüşüyoruz ama ekonomik durumumuz fazla müsait olmadığı için katkı sağlayamıyoruz. Son 2 senedir Şartlarımızı zorlayarak Şampiyon olan kulüplerimize artı katkı sağlarken diğer kulüplerimize de Güreş Federasyonu olarak malzeme ve aynı zamanda minder desteği konusunda katkı sağlamanın doğru olduğuna inandık. Türkiye’deki kulüp ziyaretlerine başlayarak güney doğudan, doğudan Federasyon başkanımızla ziyaret ettik. Elimizden geldiğince Federasyonumuzun imkanları doğrultusunda katkılar sağlamaya çalıştık” dedi.

“YEREL YÖNETİMLERİMİZİN ATASPOR’UMUZA EL ATMALI”

Türkiye de Sporun ve sporcunun kalkınması gerektiğini ifade eden özellikle Ataspor’unun desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül, “Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Yerel Yönetimlerimizin özellikle Güreşe yani Ata sporumuza özellikle yardım etmesini, katkı sağlamasını, destek vermesini el atmalarını özellikle istiram ediyorum. Ben Belediye başkanı iken o dönem 4 tane ekibi süper lig ayarına getirdik. Ben Profesyonel kulüp yöneticiliği de yaptım ben, Belediyelerin Profesyonel Futbol Kulüp yöneticiliğini ve belediyelerin gelirlerini profesyonel futbola harcamalarını zaten kanunen de yasak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bana özel talimatı da var bu konuda Profesyonel Futbol kulüp yöneticiliği katkıyı bırakacaksın diye. Kanunda Belediye Başkanının Profesyonel Kulüp Başkanı olmasına izin vermez. Belediyelerin resmen para vermesine izin vermez” dedi.

“İL BELEDİYELERİ AMATÖR TAKIMLARA BÜTÇE AYIRMAK ZORUNDA!”

İl Belediyelerinin Bütçelerinden belirli kısmını spora ayırması gerektiğini vurgulayan Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül, “Sayın Müdürüm daha iyi bilirler il belediyelerinin %1.2 gelir bütçesinin iller bankası ödeneğinin amatör sporlara her belediye harcamak zorundadır. Maalesef bizim belediyelerimiz bizim beklediğimiz manada, istediğimiz manada Ata sporumuz Güreş’e katkı sağlama konusunda biraz daha geri duruyorlar. Ben ayrıt etmek istemiyorum, katkı sağlayan belediyelerimizde baş tacıdır. Ancak eksiktir, Ata sporumuza özellikle yerel belediyelerimizin el atmak zorundadır. Bu destekler geldiği sürece daha iyi olacağı inancındayım” ifadelerini kullandı.

“BU MALZEMEYİ KULLANAN YAVRULARIMIZ AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI İNŞALLAH EN ÜST MERCİLERDE DALGALANDIRIR”

Burada bizlerle beraber olan tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum diyen TGF As Başkanı Zeki Gül, “Bu malzemeyi kullanan yavrularımız, sporcularımız, gençlerimiz Balkan Şampiyonu olur, Avrupa Şampiyonu olur, Dünya Şampiyonu olur, Olimpiyat şampiyonu olur. Buda Ay Yıldızlı bayrağımızı tüm Avrupa’ya, Dünya’ya, Balkanlara inletiriz diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN BİR SPOR DALI İLE İLGİLENMESİ, GELECEĞE SAĞLIKLI BİR NESİLLER OLARAK YETİŞMESİDİR”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ise Törende yaptığı konuşmada Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Grokeromen Milli Takım Sorumlusu Zeki Gül ve Gelen Spor Kulüplerine teşekkür ederek, "Güreş bizim ata sporumuz ve her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye Güreş Federasyonunun yaptığı bu çalışma takdire şayan bir çalışma. Federasyon ve kulüplerimiz el ele verdiği sürece Türk güreşi çok daha iyi yerlere gelecektir. Bizim Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Amacımız gençlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmesi, geleceğe sağlıklı bir nesiller olarak yetişmesidir. Çocuklarımızın sporla tanıştırılması yönünde çabalarından dolayı spor kulübü temsilcilerine, desteklerinden dolayı Türkiye Güreş Federasyonuna teşekkür ediyorum” dedi.

GÜREŞ FEDERASYONUNDAN KULÜPLERE MALZEME DESTEĞİ SÜRÜYOR

Türkiye Güreş Federasyonun kulüplere olan malzeme desteği sürüyor. Daha önce Ankara grubundaki takımlara yapılan malzeme desteğinin ardından, İstanbul grubu ve Bölge takımlarına malzeme yardımıyla düzenlenen törenle malzemelerine kavuştular. Türkiye güreş federasyonu tarafından süper lig, birinci lig ve ikinci ligde yer alan toplam 71 takıma malzeme desteği verilecek. (HABER- FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)     

Editör: Haber Merkezi