TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un taraftarları takımlarını deplasmanda da destekledi. Zor bir maça çıkan ve 1-3 mağlup olarak sahadan ayrılan Kahramanmaraşspor’a Edeler Grubu 90 dakika boyunca tam destek verdi. Hiç susmadan Yönetimin değil, sadece takımın yanında olan Edeler Grubu maç başında takımı tek tek yanlarına çağırarak alkışladı. Kırmızı-beyazlıların 12’nci adamı olan Kahramanmaraşspor taraftarları bu zor günlerde takımı için destek verirken bir yandan da sahipsizlikten yakındılar. Yüzlerce kilometre de olsa takımlarını sonuna kadar destekleyen Edeler, Pazar günü Osmaniye’ye gidileceği duyurusu taraftar grupları aracılığı ile duyurulurken Dernek merkezlerinde yapılan isim listelerine göre otobüs yerleştirilmesi yapılması ile Osmaniye’ye çıkarma yaptı. Müsabaka öncesi İstiklal marşı ve saygı duruşunda Taraftarların maçlara gelmeyen ve takıma destek olmayan prtokol üyeleri, siyasiler ve iş adamlarına gönderme yapmak için Antalya temsilcisi Serik Belediyespor maçında “Sahipsiz Kahramanmaraşspor” yazan bir pankart açması sonra stadyumda bulunan yaklaşık 200 taraftar aynı anda “Sahipsiz Maraş” diye tezahurat yaptı. Maç içinde de sık sık tekrar edilen bu tezahurat basın mensuplarının büyük ilgisini çekti. Taraftarlar benzer mesajı verecek yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler.

EFSANE GERİ DÖNDÜ!

Kahramanmaraşspor Tribünlerinin yakından tanıdığı ve çok sevdiği Edeler Grubu liderlerinden Ali Erbilir, bu hafta tribünlere geri döndü. Osmaniye’deki maçta tribünde yerini alan Ali Erbilir maç sonu yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraşspor’un şehrin takımı olduğuna vurgu yaparak, “Taraftar olarak üzerimize düşen her türlü desteği yerine getiriyoruz ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edeceğiz. 1980’ler de rahmetli ejder abi tarafından kurulan tribün faaliyetleri o ölünce duran Edeler Grubu sene 2007 de tekrar Taraftarlar tarafından hayata geçirildi. Her zaman bu takımın peşine çoğu zaman telefonlarımızı satarak cebimizdeki son kuruşuna kadar harcayıp deplasmanlara gittik. Kimsenin adamı olmadık ve hiç kimseye boyun bükmedik. Kahramanmaraşspor’u bir menfaat için sevmedik ve hiçbir menfaat beklemedik. Elimizden geldiği kadar takımı desteklemeye içerde ve dışarda tribünlerde olduk. Kahramanmaraşsporumuzun hep arkasında olduk ve şimdi bir karar aldık ve onu uygulayacağız. Edeler Grubu her zamanki yerinde dimdik ayakta olacak. İmkânlarımız ne olursa olsun takımımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

“YÖNETİMİN DEĞİL, ARMANIN SEVDALISIYIZ”

Kahramanmaraşspor’un Taraftarlar Gruplarından Edeler grubu Taraftarlar Derneği Yönetici Efsane Tribün Lideri Ali Erbilir yaptığı açıklama da “Bizler bu zamana kadar hem iyi günde hem de kötü günde takımımızı destekledik. Bu yine değişmeyecek bu zor günleri yine oyuncularımızla birlikte olarak atlatacağız. Stadyumumuzun Deprem Riskinden dolayı Osmaniye stadyumunda oynanılan maçta Taraftarımızı Osmaniyeye götürdük. Biz Yönetimin yanında değil, takımımızın her zaman yanındayız ve Futbolcularımızı yüzlerce kilometre uzakta da olsa destekleyeceğiz ve galibiyetle dönmek en büyük isteğimiz. Bu sebeple de bizlerde takımımız için itici bir güç olmayı arzuluyoruz. Serik maçında olmadı ama diğer maçlarda galibiyet serisini yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

“BİZ KAHRAMANMARAŞSPOR SEVDALISIYIZ”

Öncelikle Kahramanmaraşspor’umuz için tribünde tek yumruk olacağız. Hem iç saha da hem de deplasman da şehrimizin adını taşıyan Kahramanmaraşspor’u Sahipleneceğiz diyen Kahramanmaraş Edeler Grubu Derneği Başkanı Halil Yaman, “Burada bulunmamızın temel nedeni Kahramanmaraşspor dur. Biz arma aşığıyız, Biz takımımız hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonrada yalnız bırakmayı da düşünmüyoruz. Öncelikle Kahramanmaraşspor’umuz için tribünde tek yumruk olacağız” dedi.

“EDELER YENİDEN KÜLLERİNDEN DOĞACAK”

Bu Bağlamda Efsane Tribün Lideri Ali Erbilir’i tribüne yeniden kazandırdık, diğer Amigolarla da istişare içerisindeyiz ve Edeler yeniden küllerinden doğacak diyen Başkan Yaman, “Hem iç saha da hem de deplasman da şehrimizin adını taşıyan Kahramanmaraşspor’a Sahipleneceğiz. Edeler Grubuna karşı çok büyük bir sempati var. Bu ilgiyi sağlam bir organizasyonla örgütleyecek ve takımımızın mücadelesinde itici güç olacağız. Takıma küsmüş ama arma sevdasını içinde yaşatan sporseverlerle bir araya geleceğiz. Kahramanmaraşspor’un durumu bizi her geçen gün üzüntüye boğuyor. Her sezon sıkıntılı günler geçiriyoruz. Artık birilerinin buna dur demesi lazım. Çünkü bu takım herkesin ve herkesin sahiplenmesi, benimsemesi lazım diyorum. Başlatılan seferberliğe Biz Edeler grubu olarak tam destek vereceğiz ve yönetimin yanında değil, Takımımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi