TFF İNSİYATİFİNE BIRAKILAN MAÇLAR..!

TFF sanki bu devletin kurumu değilmiş gibi adrese teslim bireysel insiyatif veriliyor.

Oysa ki; aynı otobüsle yan yana yapılacak ulaşımdan tutunda, aynı odada kalınarak yapılacak konaklamaya ve aynı masalarda yenilecek yemeklere, sahada yan yana oturulan yedek kulübesine, aynı sahada 90 dk top koşturarak, hapşurarak, bir başkasının düşebileceği sahaya tükürülmek zorunda kalınarak, sosyal mesafe kuralına aykırı biçimde yakın mesafeden terlerin birbirine karışacak top koşturulan 90 dk’nın kararı verilmemeliydi. Bir futbolcuda görülecek bir virüs belirtisi o takımı ve kulüp yöneticilerinin 14 gün Karantina Altına Alınması ile sonuçlanır. Peki 2 hafta karantina da olacak takımın maçları ne olacak? Sahaya çıkmadığı maçların sonuçları hakkında nasıl bir kadar verilecek?! En önemlisi de; mücadelede yani (surda delik)açılmamalıydı...

ÖNLEM ALINACAK MI?
Süper Lig’de gerek kulüplerin mali yapısı gerekse tesis imkanları göz önüne alındığında Korona Virüs ile mücadele etme imkanları daha fazla olmasına karşın alt liglerdeki takımların gerekli tedbirleri alma konusunda ne kadar yeterli olacakları tartışılıyor. Birçok takım TFF’nin bu kararının ardından gerekli önlemleri alma konusunda tedirgin olduklarını dile getirdi.

 

HAVA SICAKLIĞI
TFF’nin 13-14 Haziran’da Süper ve 1. Lig Temmuz ayı içinde ise2 ve 3. Lig ve BAL’ı başlatma kararının ardından en çok tartışılan konulardan biride müsabakaların saatleri. Süper Lig ve 1.Lig’de hemen hemen bütün takımların gece maçı oynama imkanı bulunuyor. 2.Lig ve 3.Lig’de sınırlı sayıda ekibin sahasında ışıklandırma bulunuyor. Liglerin başlamasından bir hafta sonra aşırı sıcakların etkisinde kalacak Türkiye’de maç saatlerine nasıl bir çözüm getirileceği merakla bekleniyor.

 

ULAŞIM VE KONAKLAMA
Liglerin tek merkez oynanmasına sıcak bakmayan TFF, bütün liglerde maçların deplasmanlı devam etmesinden yana. Buda her hafta 61 maçın oynanacağı profesyonel liglerde en az 30 takımın başka bir şehre seyahat etmesi ve orada konaklaması demek. Bu yoğun trafiğin nasıl bir organizasyonla çözüleceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

VİRÜS ÇIKARSA!
TFF’nin kararının ardından en çok tartışma yaratan konulardan biride, liglerin başlamasının ardından bir yada daha fazla futbolcuda covid-19 tespit edilmesi durumunda nasıl bir yol izleneceği. Zira şuanda aile bireylerinden birinde çıkması halinde diğer aile üyeleri için karantina süreci uygulanıyor. Bir takımda maçlar başladıktan sonra vaka tespit edilmesi durumunda diğer oyuncuların durumu ne olacak ?

 

PEKİ YA TARAFTAR
Futbolun en büyük paydaşı olan taraftarların liglerin kalan bölümünü tribünlerden izleme imkanı yok denecek kadar az. Bilim Kurulu üyeleri bu konudaki görüşlerini her ne kadar dile getirseler de birçok senaryoya göre liglerin başlamasından birkaç hafta sonra kontrollü olarak taraftarlarında statlarda yerini alabileceği konuşuluyor. Tabi buda bir o kadar daha ekstra önlem demek.

TARAFTAR FUTBOLU ÖZLEDİ

Türkiye Liglerinde Futbol koronavirüs nedeni ile ara verilirken taraftar ise futbol seyretmeyi özledi. Süper Lig başta olmak üzere alt ligler ne zaman başlayacağını taraftar merak ediyordu. Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’u baz aldığımızı düşünürsek Ligin 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde tüm karşılaşmalar korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelemesi ile taraftar uzun bir süre futboldan uzak kaldı. 2019-2020 sezonunda takımından uzun bir süre ayrı olan Kahramanmaraşspor taraftarı, korona virüsün gidişine göre Temmuz ayında takımına kavuşması bekleniyor.

FUTBOL NASIL OYNANACAK?

Corona virüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi noktasında yaşanılan kısır döngü 12 Haziran Tarihini belirlerken bir yandan da Futbolun nasıl oynanacağı konusunda meraklar gözler önüne sergilendi.

Corona virüs insan yaşamında birçok dengeyi adeta altüst etti. İnsanlar evlerine kapandı, çoğu ev ofise dönüştürüldü. Peki bu ilginç dönemde evde kendimizi geliştirmek, daha keyifli zaman geçirmek için neler yapmalıyız? Türkiye’de hayat normalleşmeye doğru giderken futbol topu da sahalara dönüyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü, liglerin yeniden başlaması için geri sayıma geçildi. Tabi doğru yapılan işleri bir an da yanlışa çevirme konusunda da maharetli bir toplumuz. Bu noktada ne gibi uygulamalar olacak onu da merakla bekler olduk.

FUTBOLCULARIN MASKE TAKMALARI GÜNDEMDE!

Sosyal mesafenin korunmasıyla birlikte tedbirler arasında yer alan günlük maske kullanımı futbolda da yerini alabilir. 90 dakika öncesinde ve sonrasında sürekli yakın temas halindeki futbolcuların maskeyle oynaması gündemde. Futbolcuların maske takıp takmayacakları federasyon toplantısında kesinlik kazanacak. Maskenin yanı sıra günlük yaşamda en az bir buçuk metre olması gerektiğine vurgu yapıldığı sosyal mesafenin maçlarda nasıl korunacağı kafalardaki en büyük soru işaretlerinden biri. Bu mesafenin temasa dayalı futbolda korunması imkansız. İkili mücadelenin sıklıkça yaşandığı futbol bu yönüyle futbolcular arasında büyük bir endişe ve tedirginlik oluşturacak. Tükürük yoluyla insandan insana bulaşma ihtimali de güçlü olan koronavirüs  bu yönden bakıldığında da yeşil zeminde adeta kol gezecek. Çünkü bir futbolcunun 90 dakika boyunca bir çok kez tükürdüğü varsayılırsa bu durum ciddi bir risk demek. Topun yere temasında tükürüğe denk gelmesi ve sonrasında taç atışlarının elle kullanılması riskin boyutunu artırıyor. İkili mücadeleler sırasında vücutların teması ve ellerin yüze değmesi de hastalığın bulaşma sebeplerinden biri olacak. Kalecilerin ellerini kullanması, eldivenlerini tükürüklemesi ve sonrasında topa temas etmesi saha dışında alınacak tüm olağanüstü önlemlerin biran da önemini yitirmesine neden olacak.

2.LİG TAKIMINDA KORONAVİRÜS ŞOKU!

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden İnegölspor'da iki kulüp görevlisinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun liglerin 12 Haziran’da başlatılmasına yönelik aldığı kararın ardından sağlık kontrolüne giren İnegölspor Kulübü Müdürü Yavuz Memiş ve takım masörü Ergülü Altunkaya’nın korona virüs testi pozitif çıktı. İnegölspor Basın Sözcüsü Özgür Gürbüz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle camiamıza ve çalışanlarımıza çok geçmiş olsun. 2 çalışanımızın Covid-19 sonuçlarının pozitif çıkması hasebiyle gerekli tektik yapılması ve dezenfekte işlemleri için toplanma günümüz pazartesi gününe ertelenmiştir. Hiçbir çalışanımız ve futbolcu kardeşlerimizin yaşamlarını tehlikeye atmamak adına gerekli özeni gösterdiğimizi bildirmek isterim.”

2.LİG EKİBİNDE 9 KORONAVİRÜS VAKASI

TFF 2. Lig ekiplerinden Sancaktepe Futbol Kulübü'nde teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlardan 3 kişide olmak üzere toplam 9 kişide koronavirüs tespit edildi.

TFF 2. Lig ekiplerinden Sancaktepe Futbol Kulübü'nde teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlardan 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Kulüpten yapılan açıklama şöyle: “Kulübümüz tarafından 8 Mayıs Cuma günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan ilk testlerde E-Nabız üzerinden alınan sonuçlara göre teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlarımızdan 3 kişide test sonuçları pozitif çıkmıştır. Hiçbirinde hastaneye gitmeyi gerektirecek bir bulgu yoktur. Bu olay neticesinde gerekli izolasyon tedbirleri Covid-19 protokolüne göre uygulanmaya başlamıştır. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kulübümüz tarafından açıklanacaktır."

Editör: Haber Merkezi