Dünyayı etkisine altına alan koronavirüs hayatı olumsuzlaştırmış duruma çevrilirken evde hayat var projesi sonrası ihtiyaç duyulacak olan konulardan biri olan Spor alanlarının durumları ne durumda ve akıbeti ne olacak. Şuanda Akıbeti hakkında bir çalışma olmayan ve atıl bir şekilde bekleyen 12 Şubat stadyumu başta olmak üzere spor alanlarını dezenfekte edip hazır kıta duruma getirilmeli. TFF Başkanı Nihat Özdemir dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü, liglerin yeniden başlaması için geri sayıma geçildi. Alışveriş merkezleri, restoran ve berberlerden sonra futbol da normale dönmeye hazırlanıyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve BAL Ligi kategorilerinin oynanmasına yönelik plan projenin olduğunu ifade ederken Amatörün esamesini bile saymadı. TASKK Başkanı Ali Düşmez’i TFF Başkan Vekili olarak görevlendirirken TASKK Başkanı Ali Düşmez ise Amatör’lere yönelik herhangi bir yaptırım yapmayınca Amatörün sahipsizliği ortaya çıkmış oldu. Gerek TFF’de Gerek ASKF’lerde Her Başkan Vekili böyle etkisiz elemansa düşünün Futbolun kaderi nereye varacak. Yerel Ligler için girişim başlamazken Kahramanmaraş BAL Adayları heyecanını yitirmeyerek planlarını yapmaya devam ediyor.

AMATÖRÜN SEMERESİ SAYILMADI ONLAR HEVESİNİ KIRMADI

Ülke genelindeki gibi Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme de de Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu olurken BAL Adayları heyecanını yitirmedi. Yerel Liglerimizde ise Erken Finalin yanı sıra BAL adayının netliği kafa karıştırıyor. Kahramanmaraş’ı Bal’da Temsil eden Elbistanspor Ligde rahat bir konum sergiledi. 9 Sırada yer alan temsilcimiz Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle ertelemeye giderken Temsilcimiz Elbistanspor 30 puanla 9. Sırada yer alıyor. 22 Maçta 9 galibiyet, 3 berberlik 10 mağlubiyet alırken kalesinde 40 gol gördü, rakip ağlara ise meşin yuvarlağı 34 defa ağlara gönderdi. BAL’a çıkacak diğer ekip ise Kahramanmaraş il şampiyonu olacak.

BAL ADAYLARINDA HEYECAN TAVAN YAPTI

Kahramanmaraş 1.Amatör de Play-Off kuraları çekilmesi ile birlikte Bal Ligine Yükselme Mücadelesi Verecek Olan 6 takımda heyecanlı bekleyiş içerisinde… Kahramanmaraş 1.Amatör kümede Bölgesel Amatör lige yükselecek takımın belirleneceği 1.Amatör küme play-off grubuna, A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele etmekteler. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Bayram Kazıcı 1.Amatör küme play-off karşılaşmaları 7 ve 8 mart tarihinde Batıpark Spor Kompleksinde oynanması ile heyecan başlamıştı. A Grubunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un önemli destekler verdiği ve Bu sezon Nejdet Bolat'ın teknik patronluğunu yaptığı Türkoğlu Belediyespor, 16 maçta, 16 galibiyet alarak Namağlup ligi tamamlarken B Grubu Lideri 2018-2019 Sezonu İl Şampiyonu Andırın Yeşildağspor 18 maçta 16 galibiyet alarak namağlup lige damga vuran takımlar oldu.

ONLARIN HEDEFİ ''BAL''LİGİ

Başta dünyada devam eden ülkemizde de sıkı tedbirlerin alınmaya başladığı virüsle ilgili alınan tedbirlerden 1.Amatör Play-off Ligi de nasibini almış olması ile Kahramanmaraş’ta Şampiyonluk için kolları sıvayan A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele ediyorlar. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek olurken Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu 1. Amatör Play-off’larda sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu…

İşte Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Play-off’ların Virüs sonrası Hedeflerine yönelik analizler;

HEDEFTEN SAPMA YOK! (TÜRKOĞLU BELEDİYE SPOR)

Karşılaşmaların start vermesiyle beraber hedefe odaklanacaklar. Play- Off sezonuna iki de iki yaparak başlayan Türkoğlu Belediye Spor işi artık şansa bırakmak istemeyen bir yapılanma örneği vermişti ertelenme öncesindeki süreçte.Sezonun başlamasıyla beraber kalan maçları tamamlayarak hedefe ulaşmak isteyeceklerdir. Hem ilçe halkının hem de spor kamuoyununda beklentisi artık Türkoğlu Belediye Spor bu işi yapmalı demiş olsa da maçlar oynanmadan kazanılmıyor.

Hedeflerine ulaşmak için ruhen inanmış durumda olduklarından eminim.

SONUNA KADAR (KM BŞB GENÇLİK VE SPOR)

Mücadeleyi Sonuna Kadar Bırakmayacakları Bilinmelidir. Play-Off sezonuna sürpriz bir Andırın Yeşildağ Spor galibiyeti ile başlayan Büyükşehir Belediye Spor ikinci karşılaşmasında geçen yılın kopya hakem etkisiyle karşılaşınca bir nebze de olsa kan kaybettiğini düşünüyorum. Ancak oyuncu ağırlığının tecrübeli isimlere sahip olması ve ayrıca sezonun başlangıç vermesi durumunda takımların nasıl başlangıç yapacağı bilinmediğinde hiç bir şey de bitmiş değil elbette. Sonuna kadar kovalayacaklarından eminim. Büyükşehir Belediye Sporun ilk omuz darbesinde oyuncu ve hoca duruşundan kaynaklı pes etmeyeceklerdir.

ŞAKALARI YOK (HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN SPOR)

Başarılarının tesadüf olduğunu düşünmeyin; Play-Off’a iyi bir şekilde devam eden Hartlap Spor bırakmıştık erteleme öncesinde. Kimine göre şans ile kimine göre kendilerine eş değer rakiplerle oynadı denmiş olsa da şahsi görüşüm Hartlap Spor’un bu görüntüsü ile şehir futboluna bir teknik adam kazandırmış olduğunu düşünüyorum. Son iki sezondur devam eden başarılı bir hoca profili ortaya konulmuş olması artıları oldu. Sezonun devam etmesi ile de şakalarının olmadığını görebiliriz. Her takım için geçerli olan bu ara verme durumu ne kadar güç ve motive kaybı olacağını da aslında lig tekrar başlar ise görebileceğiz.

ASILACAKLAR... (ANDIRIN YEŞİLDAĞ SPOR)

Sonuna kadar devam etmek zorundalar bırakmayacaklardır. Play-Off öncesi ligdeki görüntüsü bu ligin sonuna Andırın Yeşildağ Spor ulaşabilir noktasında olanlardan biriydim aslında. Hayal kırıklığını Büyükşehir Belediye Spor maçını izlerken gördüm. Andırın Yeşildağ Spor play - off’a ayrıca transfer yaparak daha da güçlenmeliydi, daha doğrusu belli bir başarı sonrasında işin sonuna doğru sakatlık ve cezalı olma durumlarını değerlendirmeliydi. Ben lig başladığında asılacaklarını düşünüyorum. Ancak bu işi biraz daha güçlenerek kısa yoldan çözmek vardı. Güçlü bir ekip olduklarını biliyorum ama ne kadar asılacaklarını merak ediyorum doğrusu.

AMATÖR ERKEN SEZON FİNALİ YAŞADI!

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada liglerin ne kadar gecikme olursa olsun 2019-2020 sezonu tamamlanacak.Bilim Kurulu'nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinasyonuyla UEFA'nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek. Bu durumda takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda ligler en erken Haziran ayı başında başlayacak. Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligde, Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U19 kategorisi 1. ve 2. liglerin müsabakaların en erken Haziran ayı başında başlaması planlanmakta.

ALT KATEGORİLERDE LİGLER OYNANMAYACAK

2019-2020 sezonunda yeni tip Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk alınan kararda alt kategorilerdeki müsabakaları sonlandırdı. TFF Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda 2019-2020 sezonunda U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak.Ayrıca U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak

oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak. TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi