Bu sezon yeni bir jenerasyon sloganı ile yola çıkan Onikişubat İdman Yurdu Spor Kulübü genç sporcularla birlikte TFFHGD(Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği) ziyaret ederek son dönemlerde değişen kurallar hakkında bilgi aldılar. TFFGHD Başkanı Adem Şahan kısa bir sunum gösterdikten sonra sporcuların sorularını cevaplandırarak sporcuların bilmesi gereken kuralları aktardı.

“AMATÖRE YENİ BİR HEYECAN GETİRECEĞİZ”

Kulüp Yöneticisi Ahmet Kapudere yaptığı açıklamada; “Bu sezon yeni bir jenerasyon sloganı ile yola çıkarak camia üzerinde geçtiğimiz sezonlarda oluşturulan olumsuz imajın izlerini silip amatöre yeni bir heyecan getirebilmek adına bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz. Futbolda son günlerde değişen kuralları güncel tutabilmek adına genç sporcularımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette Tffhgd Başkanımız Adem Şahan bizlere güzel bir sunum gerçekleştirdi. Kendilerine ve yönetim kuruluna ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“KURALLARI ÖĞRENELİM, HATA YAPMAYALIM”

Bütün takımların yeni kurallardan haberdar olmaları gerektiğini ve ders talep etmeleri gerektiğini ifade eden Kapudere, “Bu kuralları bizler kulüp yöneticileri ve sporcular olarak takip edip kendimizi güncellersek saha içerisinde hakemlerimizin verdiği kararlara tepki göstermez daha güzel maç yönetmesine katkı sağlayabiliriz. Bilmediğimiz bir kuraldan ötürü hakemi suçlamak biz spor adamına yakışmaz. Bizlerde bu tür sıkıntıları bu sezon yaşamamak adına bilgi alışverişi ve tanışmak için TFFHGD(Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği) ziyaretimizi gerçekleştirdik. Adem Şahan Hocamız, Başkanımız şehrimiz için büyük bir değerdir yaptıkları çalışmaların karşılığını alabilmeleri için tüm spor kulüplerimizin bu derneği ziyaret edip Adem Başkanımızı sık sık rahatsız etmeliyiz diye düşünüyorum. Bizlere gösterilen ilgi ve alaka için TFFHGD(Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği)’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“HATALARI EN AZA İNDİRME YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Amatör camiaya hizmet adına üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten TFFGHD Başkanı Adem Şahan, “Hataları en aza indirme yönünde çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimizden beri amatör camiaya hizmet adına üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için bu camiaya hizmet eden her kişi aynı değerdedir. Maçların skor durumlarına göre herkesin ortak isyanı hakem olmakta. Hakemlerimiz kasıtlı olmadan elbette hata yapabilirler, biz de bunları en aza indirme yönünde çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Perşembe günleri yaptığımız eğitim toplantılarında maçlardan alınan kısa görüntüler ile verilen kararların doğruluğunu sorgulayarak hataları yapmamak adına eğitim kapsamlı anlatımlar ile çalışmalarımızı yapıyoruz.

“FUTBOL OYNAYAN GENÇLERİN HAKEM OLABİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hep söylenen hakemler futboldan gelmediği için sıkıntılar olduğudur. Biz de bu doğrultuda bir çalışma yapıp 17 ve 20 yaş arasından halen futbol oynayan gençlerimize kapımız açmak adına bir proje geliştiriyoruz. Dileyen ve kriterlere uyan arkadaşları hakem camiamıza bekliyoruz. Bizler için her kulübün seviyesi aynıdır. Hakem arkadaşlarımızın da aynı düşüncede olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Ben şahsım olarak futbol oynadım, hakemlik yaptım ve şimdi de idarecilik yapıyorum.

Yaptığımız çalışmalarda her takımın notları özel bölümlerde tutulmakta. Bir takımın maç sonucu, bir takımın neden sarı ve kırmızı kart gördüğü, bir takımın golleri nasıl attığı bilgileri bu sistemde mevcuttur. Kulüplerimizin yetkilileri kurulumuza gelerek bu bilgileri bizden talep edebilirler ve oyun sistemleri ile eğitim şekillerine doğru yön verebilirler. Biz yaptığımız görevde yılmayacağız, yıkılmayacağız aksine daha da çok iyi çalışıp en iyi şekilde futbol oynanmasını sağlamaya ve çalışmalara devam edeceğiz. Siz Onikişubat İdmanyurduspor Kulübüne de bizleri ziyaret edip bilgiler aldığınız içinde teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi