Okul Sporlarının 2019-2020 faaliyet programında yer alan Küçük erkekler ve küçük kızlar basketbol müsabakaları başladı. Kahramanmaraş Okul sporlarının 2019-2020 faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cumhuriyet Meslek Lisesi Spor salonunda başlayan müsabakalar oldukça çekişmeli geçerken Özel ve devlet okullarının sahada mücadelesi dikkatleri üzerine topladı. Takımlar rakibini mağlup ederek Kahramanmaraş ilini ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında temsil edebilmek için parkede ter dökerken Erkeklerde 9 okul kızlarda 8 okul katılım sağladı. Kızlarda Pota atma heyecanı Bağlarbaşı, Özel Bahçeşehir, Özel Yeni Rekor, Özel Beyza, Özel Beyza Bogaziçi, Özel Mesai Koleji Hafız Ali Efendi Beylerbeyi Orta Okulu parkede heyecanlı bir görüntü sergilerken Bir yandan da küçük kızlarda parke üzerinde Basketbol öğrenimi ve Potaya Basket atma heyecanı sahaya yansıdı. Önümüzdeki günlerde Küçük kızlar ve Küçük erkekler Basketbol müsabakaları final maçları ile sona erecek ve Kahramanmaraş’ı grup müsabakalarında temsil edecek takımlar belirlenecek. Günün ilk müsabakaları sabah saat:09-00 da gün içerisinde son müsabakalar ise saat 15.00 da başlıyor. Günde 4 maç icra edilerek Okul Sporları Basketbol Heyecanı okullara taşınıyor.

“OKUL’DA SPORU TANIYIP SALONA ÇEKİYORUZ”

Kahramanmaraş Gençlik ve spor l Müdürü Ali İhsan Kabakçı organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Sporu ilk olarak okulda tanıyan birçok gencimiz sporu bu sayede tanıyıp, benimseyerek spor yaşamına devam ediyor. Okul sporlarında hedefin çocukların sporla buluşturulmasıdır. Bu tür projeler yetişen neslin hem zihnen hem bedenen daha sağlıklı bir nesil yetişmesin sağlamaktadır” dedi.

“İŞİN TABANINA İNDİK”

Göreve geldiği günden bu yana Basketbolu Kahramanmaraş’ta hareketlendirmeye çalışan Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, işin temeline indiklerini ifade ederek inşallah Kahramanmaraş’ta Basketbolu sevilen bir spor haline getireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’a Basketbol sporunu yayacaklarını ifade eden Dağlı, İlimiz Spor okulları Faaliyetler kapsamında Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler olmak üzere 17 takım 230 sporcu Spor salonlarında Basketbol heyecanını yaşamaya başladı. Heyecanla başlayan Okul sporları müsabakaları Basketbol maçları ile devam ediyor. Gerçekten karşılaşmaların seyir zevk yüksek geçiyor. Basketbolu tabana yayıp, bunu şehrimizde nasıl daha ileriye götürebiliriz bunun hesabını yapıyoruz. İnşallah Kahramanmaraş’ımızı Basketbolu daha üst yerlerde getirmek bizlere nasip olur ” ifadelerin kullandı.

(HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi