Sebebi ise Ülkemiz ve Dünya üzerindeki illet olan Korana Virüsü Belası…

Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA’da da EURO 2020’nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı.

Hal Böyleyken Futbola Erken final girmişti. Şimdi antrenmanlar ve Liglerin ertelenmesi ile birlikte Evde Kalınmıştı. Liglerin tescili, Liglerin ertelenmesi derken evde sıkılan sporular idmanlarını evde yapmaya devam etmişlerdi. Peçete akımıyla başlayan spor Evde hayat var’a dahil olmuştu. Şimdi ise Kulüpler Online antrenman sistemi ile yola devam ediyor. Kahramanmaraşspor’umuzda bundan faydalanıyor.

İşleyen Demir Pas tutmaz diyerek yola devam ediliyor. Sırada ise Liglerin ne zaman başlayacağı konusunda meraklı bekleyiş var.

NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLME YAPILDI

TFF korona virüs nedeniyle ertelenen liglerin en erken Haziran ayı başında oynanabileceğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, korona virüsü nedeniyle bir açıklama yaparak futbol kamuoyunu bilgilendirdi. TFF, UEFA ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan toplantılar hakkında da detay yaparken, Haziran ayının başında futbol maçlarının başlayabileceğini işaret etti. Federasyonun resmi siteden yaptığı açıklama şu şekilde;“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı”nın ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin sportif tedbirlerin belirlenmesi amacıyla 19 Mart’ta yapılan toplantıda liglerin ertelenmesi kararı alınmıştır. Federasyonumuz tarafından o tarihten bu yana koronavirüs ile ilgili oluşan şartlar gözlemlenmekte olup, gelişmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve UEFA ile koordineli bir şekilde değerlendirilmektedir. Önceliğimiz daima sporcularımız, futbola hizmet eden tüm bireylerimiz ve taraftarlarımızın sağlığıdır. Bu nedenle tüm çabamız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonunda, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda insan hayatı önceliğinden taviz vermeden, UEFA ile de ortak hareket ederek liglerimizde 2019-2020 sezonunun sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak içindir.

VİDEO KONFERANSLA FEDERASYONLAR BİR ARAYA GELDİ

Nitekim UEFA’nın 55 üye ülke Federasyonu ile 1 Nisan Çarşamba günü video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıdaki tavsiyesi ve beklentisi de bu yöndedir. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli ve Avrupa Ligler Birliği Başkanı Lars-Christer Olsson imzalı dün gece tüm paydaşlar ile paylaşılan ortak mektupta da ne kadar gecikme olursa olsun sezonun tamamlanmasının önemi ve önceliğinin altı çizilmiştir. Ayrıca kulüplerin oyuncuları ve diğer sözleşmeleriyle ilgili UEFA’yla temasta olunup konu hakkında UEFA’nın oluşturduğu çalışma gruplarının tavsiyeleri de dikkate alınacaktır. Bu kapsamda liglerle ilgili süreç; devletimizin kararları, Bilim Kurulu’nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla UEFA’nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecektir.

EN ERKEN HAZİRAN AYI

Bu durumda takımlarımızın hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerimiz en erken Haziran ayı başında oynanabilecektir. Federasyonumuzun gelişmelere göre yukarıda belirtilen tüm şartlara uygun olarak 10 alternatifli senaryosu, planı ve programı da hazırdır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, A Spor’da konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yardımcı, UEFA ile bugün telekonferansla görüşeceklerini belirterek, “Bugün UEFA ile bir konferans görüşmesi yapacağız. Şampiyonlar Ligi durumuyla ilgili detaylarda bir paylaşımda bulunacağız. Her şey iyi gittiği takdirde İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinin en erken Temmuz sonu, en geç Ağustos sonu oynanmasını planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ İLE İLGİLİ DURUM DA VAR”

Yardımcı, “Tabii tüm bu takvimin yanında Şampiyonlar Ligi’yle ilgili diğer detaylar da var. İstanbul içinde ulaşım, konaklama ve taraftar topluluk alanları gibi detaylar var. Bunlarla ilgili de tüm planları gözden geçireceğiz, revize edeceğiz. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

EN GEÇ AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR”

Türkiye’deki liglerin durumuyla ilgili de konuşan Servet Yardımcı, “Virüs salgını ivmesinin Mayıs ayından itibaren aşağı düşmesi bekleniyor. Eğer bu şekilde süreç yaşarsak bizim elimizde Haziran ayında başlama planımız var, olmadığı takdirde Temmuz ayı içinde başlama takvimimiz var. Her halükarda biz Ağustos sonunda tüm liglerimizi bitirebileceğiz” dedi.

ANTRENMANLAR ONLİNE BAŞLADI!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor başta olmak üzere 2. Ve 3. Lig takımları Korona Virüsü sebebiyle ertelenen maçlar sonrası Teknik Direktör eşliğinde online olarak bilgisayar başından başladı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz, Kahramanmaraşspor, Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen maçlar nedeniyle herkes evlerine gönderildi. Teknik Direktör Bülent Akan hazırladığı program çerçevesinde hazırlıklarına devam eden futbolcular yaşanan bu zorlu süreci ülke olarak birlikte aşacaklarına inandıklarını söylediler. Salgın tehlikesi sebebiyle evlerine dönen ve antrenmanlardan mahrum kalan futbolcuların performansları ve formlarının düşmemesi için yeni bir formül geliştirildi. Teknik Direktör Bülent Akan tarafından tüm oyunculara talimat verildi ve herkes belli bir program dahilinde online görüntülü antrenmanlara başladı.

TÜM OYUNCULAR ANTRENMAN YAPIYOR!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor da tüm oyuncular görüntülü görüşme marifeti ile online antrenman programına dahil edildi. Piserro Kahramanmaraşspor antrenörleri tüm oyunculara özel program ile antrenman yaptırmaya başladı. Tüm oyuncular online antrenman ile formda kalacaklar ve yemek programlarına kadar takipte olacaklar.

“FUTBOLCULARIMIZA SÜRESİZ İZİN VERDİK”

Son günlerde çıkan haberlerin ardından Kahramanmaraşspor kulübünden ''Kamuoyunu Bilgilendirme'' açıklaması yapılmıştı. TFF 2.lig Kırmızı Gruptaki Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde karşılaşma korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelendi. Bandırma 17 Eylül stadında oynanacak olan karşılaşma ileriki bir tarihe ertelenirken Kahramanmaraşsporlu futbolculara süresiz izin verildi.

Kulübün resmi sosyal medyasından Yapılan açıklama da ''TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele veren Piserro Kahramanmaraşspor'umuzda, Lig'de kalan maçların korona virüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi üzerine kırmızı-beyazlı ekibimizin oyuncularına evlerinde dinlemeleri için ikinci bir emre kadar süresiz olarak izin verilmiştir. Hiçbir futbolcumuzun sözleşmesi fesih edilmemiştir. PİSERRO Kahramanmaraşspor'umuz çalışmalarına gelişen şartlar doğrultusunda devam edecektir. "Tüm Kahramanmaraşspor taraftarlarımıza önemle duyurulur" denildi.

Editör: Haber Merkezi