Büyükler Ligi 1’nci Amatör Küme’de boy gösteren ve diğer alt yapı kategorilerine de katılım sağlayan Kurtuluş 1920 Spor, birçok kategoride şampiyonluk yaşarken u14 kategorisinde rakiplerine zor anlar yaşatıyor.

Güçlü alt yapısıyla dikkat çeken mavi-Kırmızı beyazlı ekipte birçok futbolcu Türkiye’nin önemli kulüplerinin izleme komitesinin dikkatlerini çekmeyi başarıyor. Kurtuluş 1920 Spor antrenörü Fatih Demir amaçlarının Kahramanmaraş’tan daha çok futbolcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

“KISA ZAMANDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Demir, “Amatör spor bir gönül işidir, biz de üç-beş arkadaşımızla bir araya gelerek bu kulübü kurduk ve gönüllü olarak bu işi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bizim ilk aşamadaki hedefimiz Kahramanmaraş’ın kurtuluşu olmaktı. Bu yüzden de takımımızın ismini Kurtuluş 1920 yaptık. Bu şekilde bir isim belirledik ve amatör spor kulüplerinde eksik olan ne varsa onları tamamlamaya çalışarak başladık işimize. İlk yılımızda Kahramanmaraş ikincisi olduk. Kısa zamanda büyük yol kat ettiğimiz düşüncesindeyim. Bunun en büyük örneğini geçen yıllarda yaşadık. Grup müsabakalarında Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettik ama asla yılmadan yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.   

“YETİŞTİRDİĞİMİZ FUTBOLCULARLA ÖRNEK OLUYORUZ” 

Zorluklar içerisinde Kahramanmaraşlı gençleri Türk sporuna kazandırdıklarını dile getiren Demir, “Biz buraya tamamen kendi imkânlarımızla büyük zorluklar çekerek geldik. Dolayısıyla burada ki en büyük sıkıntı maddi destek. Belediye takımı olmadığınız zaman maddi bir destek bulamıyorsunuz zaten. Zor şartlarda buraya gelmek daha iyi bir mutluluk verdi bizlere. Futbolcular maddiyata bakmıyor ve iyi oynuyorlar. Sahaya kazanmak için çıkıyorlar. Bizlerde elimizden geldiği kadar eksik bırakmamaya çalışıyoruz. Bu zorluklar içerisinde de yetiştirdiğimiz futbolcularla diğer takımlara adeta örnek oluyoruz. Bunun en son örneğini futbolcularımızdan birçoğunu profesyonel takımların alt yapılarına transfer ederek yaşadık. Bu bize ve Kahramanmaraş adına onur ve gurur verdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda Emreler, Oğuzlar, Aliler, Mertler, Mustafalar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi