Kahramanmaraş Basketbol Camiası Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde yeni sezona hazırlanırken Basketbol Büyükler Liginde büyük kaos yaşanmaya devam ediyor. Basketbolun yaygınlaşması ve özellikle alt yaş kategorilerinde basketbol sevgisi için kulüplerin önemli bir sorumluluk alındığı Basketbol’da 2021-2022 Sezonunun en önemli kategorilerinden Büyükler Liginde skandal olaya imza atılırken İl Hakem kurulu ve Müsabaka hakemleri de bu işe ortak oldu.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI OLAY OLDU!

2021-20222 Sezonu Basketbol İl Temsilciliği Büyükler Ligi Büyük Erkekler İl Birinciliği Fikstürü doğrultusunda müsabakalar usulsüzlüğe rağmen devam ederken bu işe Hakemlerde ortak oldu. Müsabaka Hakemleri sosyal medya kanallarını kullanarak usulsüzlüğe karşı meydan okuduklarını durmak yok herşeye rağmen devam edeceklerini anımsattılar. İşin İlginç tarafı ise İl Hake kurulu da olaya müdahil olmazken Müsabaka Hakeminin de C Klasman Hakemi olması dikkatleri üzerine çekti.

Oysaki Müsabaka öncesi Hakemler maç listesi, Lisans kontrol ve maça çıkacak Antrenör vizelerine kadar kontrol ederken müsabaka sonrası ise cetvel kontrolleri yaparak müsabakanın sorunsuz tamamlanmasını sağlar. Bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmeye çalışması gerekirken Müsabaka Kategori yetersizliği ile Listede isim kullanılırken müsabaka ise hiç belgesi olmayan antrenörler eşliğinde maçlar oynatılıyor.

KLASMAN HAKEMLERİ BUNU YAPARSA ADAY HAKEMLER NE YAPAR?

Esamel Listesinde yer verilen usulsüzlüğe göz yumulmasına rağmen İl Temsilciliği sosyal medya platformunda da ifade ettiği gibi ‘maçlara gelmemesi göz ardı edecekti’ ifadesini doğrulanırken İl Hakem kurlunun da sessiz kaldığı müsabaka Baş hakemi’nin ise umursamadığı yerine ise belgesiz antrenörlerin maça çıktığı Basketbol müsabakalarında Baş Hakem (C Klasman Hakemi)’in yaptığı uygulamayı İl Hakemleri ve Aday Hakemlerde örnek aldığı varsayılırsa Kahramanmaraş Basketbolu kâğıt üzerinde maç oynatmaktan geri gidilmeyeceği kanısına varılır. Kahramanmaraş Gençlik spor İl Müdürlüğü tarafından Basketbolun gerileme dönemi yaşandığını takımların sahaya çıkmakta zorlandığını ve A-B sistemli takımlar ile lig oynatıldığını özel ve kulüp takımlarının Basketbola meyil vermediğinden rahatsız olduklarını A-B Sisteminin önüne geçmek adına İl Temsilciliğinde değişikliğe gidileceğini ve İl Temsilciliğinde yapılan değişikliğinde takımları teşvik edememesi ile Basketbolda A-B sistemi uygulaması devam ederken Saha, masa Hakemlerinin yetersizliği, Takımların Antrenörlerinin yetersizliği de Kategori-Kademe antrenörlerin usulsüzce sahaya sürülmesi ve şeffaf bir uygulama olmayışı kural dışı uygulamaların gün yüzüne çıktığı Kahramanmaraş Basketbolunda bu uygulamanın spor camiasında nereye kadar devam edeceği konuşulurken bu durum Basketbol camiasını Kahramanmaraş’ta bitirir. HABER: İLKER YİYEN 

Editör: Haber Merkezi