Sarıyer İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapılankura çekimine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel SekreterYardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın'ın yanı sıra TFF 2.Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı. Kura çekimi sonrası 2018-2019 Futbolsezonunda 2. Ligde mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor grubu belli olurken,rakipleri de belli oldu. 2018-2019 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı olarakiki gruba ayrılırken iki grupta da 18 takım mücadele edecek. Spor Toto 3.Lig'de ise müsabakalar 3 grupta oynanacak. Lig 1. Grup'ta 19,  2 ve 3. gruplarda ise 18 takımdan oluşuyor.Spor Toto 2. ve 3. Lig'de sezon fikstürü çekim tarihi daha sonra açıklanacak.

“İNŞALLAH HAYIRLIBİR SEZON GEÇİRİRİZ”

Kulüp temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen kuraçekiminde TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez, şöyle konuştu: "Her şeydenönce ülkemizin ve dünyanın başına musallat olan terör belasını kınıyorum vespor ailesi olarak her zaman karşılarında dik duracağımızı ifade etmek istiyorum.Spor gerçekten çok önemli bir olgu. Hem ülkemizde hem dünyada sanat gibi,kültür gibi, spor da insanlığın ortak paydası. Ben her lig öncesinde, herturnuva öncesinde, her turnuvada şunu belirtiyorum. Çok emek sarf ediyoruz vebaşarı istiyoruz. Ama asıl olan barış içinde kardeşlik içinde yaşamak. Sporailesi derin bir nefes alıp düşünsün. Buna katkı yapamazsak, yaptığımız işinhiçbir kıymeti yok.

Bu duygu ve düşünceyle 2018-2019 futbol sezonununliglerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hakedenin, hakettiğini alacağı;Fair-Play'in esas olduğu bir sezon temenni ediyorum. TFF Yönetimi olarakkonuştuğumuz; hiç değişmeyen bir kaide var” ifadelerini kullandı. 

“TÜRK FUTBOLUNA NEVEREBİLİRİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

"Süper Lig'den amatör liglere kadar Türk futbolunane verebiliriz?" diyen Düşmez; bunu düşünüyoruz Ama sadece biz her şeyiyapamayız. Spor kamuoyunun ortak sinerjisi ve doğru bilgilerle kazanımları eldeederiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Kulüp yöneticiliğinden geliyorum.Sıkıntıların ne olduğunu biliyorum. Tesis sorunlarımız var, maddi sorunlarımızvar. Ne yaparsak yapalım bunlarla iş bitmeyecek. Ayağımızı yorgana göre uzatıpelimizden geldiğince futbolumuzu çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bir aşamakaydettik ve avantajlar yakaladık. Yönetim kurulumuz bu avantajları yine tümliglerimizin emrine amade kılacak. Kura çekiminin ve organizasyonun hepimizehayırlı olmasını diliyorum. Hakedenin kazandığı, iyinin başarılı olduğu,Fair-Play'in önde olduğu bir lig temenni ediyorum. Profesyonel kurul olarak buliglerle ben ve arkadaşlarım ilgileniyoruz. Her konuyu paylaşıyoruzyönetimimizle… Ben iyi olacağını düşünüyorum ve daha iyi olmak için elbirliğiyle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemize Allah zeval vermesin.Saygılar, sevgiler…"

ASLAN ZORU SEVER

Geçtiğimiz sezon Beyaz grupta mücadele edenKahramanamarşspor yeni sezonda 2. Lig Kırmızı gurupta mücadele edecek. 2. ligdemücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’u yeni sezonda yine güçlü rakiplerbekliyor. Bu sezon Kahramanmaraşspor, 3 İstanbul takımı ile karşı karşıya gelirken,2 Ankara takımı ile, 5 ege takımı ile karşı karşıya gelecek.

Daha çok İstanbul takımlarının bulunduğu guruptaKahramanmaraşspor’un gurubunda, İstanbul takımlarından Fatih Karagümrük, Tuzlasporve Pendikspor bulunuyor. Sezon içerisinde 3 kez İstanbul’a gidecek olanKahramanmaraşspor, Ankara’ya iki kez karşı karşıya gelecek. İstanbultakımlarının 3 takımın bulunduğu Kırmızı gurupta yer alan Kahramanmaraşspor,2018-2019 futbol sezonunda zorlu maçlarla birlikte güçlü ekipleri ile karşılaşacak.

2. LİG 24 İLİTEMSİL EDECEK

Dün grup kurası çekilmesi ile birlikte 36 takımlı SporToto 2. Ligde 24 ilin temsilcisi kıyasıya mücadele edecek. 24 ilin temsilcisiolarak 2. Lige katılan Futbol kulüplerinden 21’i İl, 15’i ilçe takımı olarak sahadayer alacak. İl takımı olarak Kahramanmaraşspor, Amedspor, Gümüşhanespor, AnkaraDemirspor, Kırklarelispor, Tokatspor, Hecettepespor, Zonguldakspor, NigdeBelediyespor, Kastamonu, Sivas Belediyespor, Şanlıurfaspor, Gaziantepspor,Manisaspor,Manisa Belediyespor, Sakaryaspor, Samsunspor, Utaş Uşakspor  yer alırken, ilçe takımı olan Tuzlaspor,Eyüpspor, Pendikspor, Menemen Belediyespor, Konya Anadolu Selçukspor,Keçiörenspor, Fethiyespor, İnegölspor, Sarıyer, Bugsaşspor ve SancaktepeBelediyespor, Bandırmaspor, Etimesgut Belediye, Tarsus İdmanyurdu, ilçe takımıolarak 2. Ligde yer alacak. 

2. LİGTAKIMLARININ İLLERE DAĞILIMI

2018-2019 sezonunda Spor Toto 2. Ligde de 7 İstanbultakımı, 5 Ankara takımı, 2 Muğla, takımı yer alırken Konya, Diyarbakır,Gümüşhane, Bursa, Kırklareli, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sivas, Tokat, Gaziantep,Samsun, Mersin, Kastamonu, Uşak, İzmir, Sakarya, Şanlıurfa, Balıkesir, Niğde veZonguldak illerinin ise 1’er takımı 2. Ligde mücadele edecek.

İŞTE RAKİPLERİMİZ

2018-2019 Sezonu Kırmızı Grup'ta mücadele edeceğiz.Rakiplerimiz; Bandırmaspor, Bugsaş Spor, Darıca Gençlerbirliği, EtimesgutBelediyespor, Fatih Karagümrük, Fethiyespor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukspor, Manisa BüyükşehirBelediyespor, Pendikspor, Menemen Belediye Spor, Sivas Belediyespor, Tokatspor,Tuzlaspor, Şanlıurfaspor, Zonguldak Kömürspor ve  Tarsus İdman Yurduspor İle karşı karşıyageleceğiz. (HABER: İLKER YİYEN)

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi