Elazığ’ı 6.8 şiddetinde vuran depremin ardından sportif müsabakalar da ileri bir tarihe ertelenirken, takımının ligden çekilmesi için mücadele veren Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, bu kararın Türkiye futbol federasyonu tarafından kabul edildiğini belirtti.

TFF 2.lig Kırmızı Grupta Kahramanmaraşspor ile birlikte mücadele eden Elazığspor, deprem sonrasında ligden affını istemişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Elezığspor'un bu isteğini onayladığı ve önümüzdeki sezon yeniden 2.ligde mücadele etmesine karar veril. Elazığspor ile maç yapan takımlar 3-0 hükmen galip sayılacak. TFF 2.lig Kırmızı Grupta ligden 2 takım bir alt lige düşecek. Elazığspor önümüzdeki sezon 2. Ligde mücadele edecek.

Öztürk yaptığı açıklamada, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yaraların sarılmaya çalışılmasına rağmen, sporcularının ve ailelerinin kaygı ve korkularının yanısıra, şehirdeki zihinsel yıkımın da artık Elazığ’da spor yapmaya müsait olmadığını belirterek, haklı gerekçelerle başvurdukları ligden çekilme kararının TFF yetkililerince kendilerine sözlü olarak iletildiğini söyledi.

Öztürk, Cuma günü Elazığspor kulübünde düzenlenecek olan basın toplantısıyla kararı Elazığ kamuoyuyla da paylaşacaklarını söyledi. Bu gelişmenin ardından ligden çekilmesi onaylanan Elazığspor’un tüm hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezonki kalan maçları oynanmayacak ve o hafta karşılaşması gereken rakibi 3-0 hükmen galip sayılacak. 2020-2021 sezonunda 2. Ligde mücadelesine devam edecek olan Elazığspor’un bulunduğu grupta ligden düşecek takım sayısı 4 olarak açıklanacak ve 2021-2022 sezonunda 2. lig yeniden 2 gruplu 18 takımlı hale getirilecek.

CİZRESPOR’DA LİGDEN ÇEKİLDİ

Daha Önce Kahramanmaraşspor forması da giymiş olan Ramazan Haklı'nın oynadığı Cizrespor Ligden çekildi. TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Cizrespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) tepki göstererek ligden çekildiğini açıkladı. Cizrespor’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: “TFF ve MHK’nin hukuksuzluklarına karşı gücümüz yetmiyor. Kendi sahamızda ve dışarda gördüğümüz adaletsizlikten dolayı, hakemlerin ırkçı ve milliyetçilik tutumu karşısında kulüp başkanımız Maruf Sefinç’in kararıyla takımımız Cizrespor’u ligden çekiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“TERÖRLE DEĞİL FUTBOLLA ANILMAK İSTİYORUZ”

Takımlarına yönelik haksız ve hukuksuz kararlar verildiği iddiası ile ligden çekilme kararı alan ve Kulüp Başkanı Maruf Sefinç’in vedalaştığı teknik heyet ve futbolcular açıklama yaptı.

Hakem hatalarının Türkiye'de ve bütün dünyada her zaman olduğunu kaydeden Cizrespor Kaptanı Kahramanmaraşspor’da daha önce forma giyen Evren Horazal, sadece hakem hatalarının peşinde olmadıklarını söyledi. Horozal, “Bir iki aile ve Cizrespor dostu dışında destek olan kimse yok. Çok zor durumlarda bu kulüp yönetilmeye çalışılıyor. Biz buradan valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve bu şehrin önemli insanlarına sesleniyoruz, lütfen bu takıma destek çıkın. Sadece futbolcular için değil çünkü Cizrespor on binlerce gencin umudu. O gençlerin sağlıklı temiz işler yapabilmesi için Cizrespor onların hayali. Bugüne kadar sesimizi çıkarmadık. Ben Cizrespor kaptanı olarak herkese sesleniyorum; Cizrespor kapanmasın! Cizrespor yaşamaya devam etsin! Takım kaptanı olarak herkesten ve her kesimden Cizrespor’a destek çıkmalarını istiyorum” dedi.

KİMİSİ TRABZONLU KİMİSİ MARAŞLI!

Basın açıklamasına Kahramanmaraşlı Futbolcu Ramazan Haklı ise “Takımımızda oynayan futbolcular Cizreli değil. Kimi Trabzonlu, kimi İzmirli, kimi İstanbullu, kimi Maraşlı’dır. Burada biz Cizrespor için mücadele ediyoruz. Ülke ise Cizreyi Kötü biliyor. Irkçı olarak lans ediyor. Spor bir Kalkınmanın adresidir. Ama Cizrelilerde buna meydan vererek Lokomotif olan Cizresporu yok ettiler. Bu durum bizi takımsız bıraktı. Bizler takım buluruz ama Cizreliler takım kurmak ya da takım oluşturmak için çaba sarf edeceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi