TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 14’ncü haftanın perdesi bu hafta sonu oynanan karşılaşmalarla devam etti. Ligin son sırasında yer alan Kahramanmaraşspor ile Adıyaman FK’yı karşı karşıya getiren karşılaşmada sahadan 3 puan ile ayrılan taraf Adıyaman FK oldu.

6 puan değerindeki maçta Adıyaman FK’ya galibiyeti getiren golleri 46 ve 57’nci dakikalarda Cengizhan Akgün, 38’nci dakikada Ahmet Kaan Ergün ve 90+3’ncü dakikada Muhammet Akpınar’dan geldi.

TAKIM ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, bu sezon zor günler geçiriyor. 2021-2022 futbol sezonuna genç bir kadro ile başlayan ve stadyumu olmaması nedeniyle iç saha maçlarını farklı şehirlerde oynamak zorunda kalan kentimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, ligin ilk hafta maçını Osmaniye’de oynamıştı. Burada rakibi Serik Belediyespor’a 3-1 yenilen Kırmızı-beyazlılar, lige mağlubiyetle başlamıştı. Ligin ilk hafta karşılaşmasında alınan mağlubiyet sonrası bir türlü toparlanma sürecine giremeyen Kahramanmaraşspor, 12 hafta boyunca puan ya da puanlarla tanışamayarak adeta hayal kırıklığı yaşadı. Artık puan kaybetmeye tahammülü kalmayan Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz hafta maçında Niğde Belediyespor’u deplasmanda 1-0 yenerek bu sezon 3 puanla tanışabildi. Niğde karşısında alınan 3 puanla şeytanın bacağını kıran Kırmızı-beyazlılar, 14. Hafta karşılaşmasında Osmaniye’de Adıyaman Futbol Kulübü’nü konuk ettiği maçta sahadan 4-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

MÜSABAKADAN AYRINTILAR;

TFF 2.ligde mücadele eden Kahramanmaraşspor Osmaniye 7 ocak stadyumunda konuk ettiği Adıyaman spor kulübüne 4-0 mağlup oldu. İlk yarısı 0-1 Adıyamanspor’un üstünlüğünde biten karşılaşmanın 2. Yarı başlangıcı ile Adıyaman ekibi hücuma geçerek ev sahibi ekibin kalesinde adeta gol olup yağdı ve müsabakayı 0-4 kazanmasını bildi. Bu sonuçlarla birlikte Adıyaman FK 7 maç aradan sonra aldığı kritik galibiyetle hanesine 3 puan yazdırdı ve puanını 7’ye yükseltti. Kahramanmaraşspor ise aldığı bu yenilgi ile 3 puanda kaldı ve haftayı son sırada kapattı.

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ ANLAR:

Dk 38 Adıyaman ekibi Cengizhan ceza alanı yakınına faul kullandı. İçeri ortaladığı topa kaleci çizgiden çıkardı topa dokunan Ahmet Kaan Ergün topu ağlara gönderdi. İlk yarı 01 sonuçlandı.

2. Yarı başlarken 46. Dakikada ki ilk pozisyonda sol kanattan Cengizhan topu içeri kademe yaparak girdi ve kalecinin solundan golünü kayıt etti. 0-2

Dk 57 dakikada ceza alanında karanbolde topla buluşan Cengizhan topu ekalte ederek kaleye gönderdiği topu ağlara taktı. 0-3 müsabakanın normal süresi tamamlanırken oynan mayan süre 5 dakika ilave edildi ve 90+2 de Adıyaman ekibi Muhammet Akpınarın kayıt ettiği golle sahadan 0-4 ayrılmasını bildi.

MAÇIN KARNESİ;

Stadyum: Osmaniye 7 Ocak

Hakemler: Batuhan Kolak, Emin Barlas, Abdulhamit Söyler

Kahramanmaraşspor: Deniz Çınar, Özcan solmaz, Deniz Solmaz, Ramazan Övünç, Enis Durak, Birkant Öksüz, Sefa Saz, Halil İbrahim Esen, Alican Karadağ, ishak Doğan, Anıl Çıracı

AdıyamanSporKulübü: Özal Keklik, Ahmet Kaan Ergün, Cengizhan Akgün, Emin Altunay, Evren Kilarcı, Doğancan Gölpek, Osman Torun, Oğuzhan Öztürk, Mustafa Çağlayan, Abdulkadir Kuzey, Ogün Özçiçek ile sahada yer aldı

Sarıkartlar: Deniz Solmaz dk51, Enis Durak dk83 (Kahramanmaraşspor) Doğan Gölpek Dk76 (Adıyamanspor)

Goller: Dk38 Ahmet Kaan Ergün, Dk46,57 Cengizhan Akgün, Dk90+2 Muhammet Akpınar (Adıyamanspor)

Kırmızı kart: Yok

BİLET FİYATI TAVAN YAPTI

Geçen sezon 12 Şubat Stadyumunda oynadığı maçlarda 5 ila 20 TL arasında taraftarına bilet fiyatı belirleyen temsilcimizin bu sezonki bilet fiyatları dikkat çekiyor. İç saha maçlarını farklı şehirlerde oynayan Kahramanmaraşspor, Süper Ligde dahi olmayan bilet fiyatlarıyla adeta taraftarla takım arasına duvar ördü. 2 hafta önce oynanan maçta 50 TL olan bilet fiyatı son oynanan Adıyaman maçında 100 TL olarak belirlendi. Takımını desteklemek için hem farklı şehre gitmek zorunda kalan hem de yüksek bilet fiyatlarıyla karşılayan taraftarlar ise bu duruma tepki gösterdi. Kahramanmaraşspor yönetiminin en çok desteğe ihtiyacı olduğu bu zamanda neden böyle bir politika izlediği ise merak konusu oldu. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi