Üstad Satranç Spor Kulübü, bir büyük başarıya daha imza attı.

Türkiye küçükler ve yıldızlar satranç Şampiyonası’na katılan kulübün 3 sporcusundan Melike Büşra Özer 17 yaş kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 27 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre merkezinde tamamlandı. 1371 sporcunun katıldığı şampiyonada tüm kategorilerde buyuk mücadeleler yaşandı. İlimizin başarılı kulübü Üstad Satranç Kulübü, bir büyük başarıya daha imza attı.  3 sporcusu ile şampiyonaya katıldı. Şampiyonada yaptığı 5 maçta, 4 galibiyet 1 beraberlik alan Özer, ailesini ve ilimizi elde ettiği başarıyla gururlandırdı. Üstad Satranç Kulübü öğrencisi Melike Büşra Özer 17 yaş kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Melike Büşra Özer yaptığı 5 maç da 1 beraberlik ve diğer 4 maçını kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Kupa ve madalyasını aldı. Yaş Grupları Avrupa Satranç Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONUNUN KULÜBÜMÜZDEN ÇIKMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Melike Büşra Özer’in Avrupa satranç şampiyonasına katılma hakkı elde ettiğini belirten Üstad Satranç Spor Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, Kahramanmaraş’ın ilk Türkiye şampiyonunun kulübümüzden çıkması bizleri mutlu etti” dedi.

Üstad Satranç Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, Kulübümüz adına bir büyük başarıya imza attık. Daha önce ilimize milli satranç sporcusu kazandırmıştık, ama bu şampiyonluk ilimdeki ilk satranç şampiyonluğu oldu. Yıllardır Kahramanmaraş’ta satrancı geliştirmek için gayret gösteriyoruz, birçok başarı elde ettik. Birçok satranç organizasyonları yaptık ve yapacağız” dedi.

“GELİN SATRANCI ÜSTADINDAN ÖĞRENİN”

Velilerimize tavsiyemiz çocuklarını satrançla tanıştırsınlar, bizler düşünen, sorgulayan, aklıyla hareket eden nesiller yetişsin istiyoruz diyen Yüksekoğlu, “Satranç ta bunun için güzel bir araç, satrancı işin ehli olan kişilerden, üstadından öğrensinler. Sloganımız: Gelin Satrancı Üstadından öğrenin. Büşra kızımız okul dersleri çok iyi zeki ve çalışkan bir öğrenci, Gelecek yılda üniversite sınavına girecek, çok yoğun bir Şekilde ders çalışıyordu. Hem okul derslerini hem satrancı bir arada götürebilmek ve her ikisinden de başarılı olmak kolay değil. Büşra bunu başardı.

Büşra’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.                

“PANDEMİ OLMASINA RAĞMEN ŞAMPİYONAYA ÇOK İYİ HAZIRLANDIM VE ŞAMPİYON OLDUM”

Satranç Şampiyonu Melike Büşra Özerise, “Şampiyon olmaktan çok mutlu oldum.  Pandemi olmasına rağmen şampiyonaya çok iyi hazırlandım. Bir ilk başardım. Satranç milli sporcusu oldum. Yaş grupları Avrupa Şampiyonasında da kulübümü ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğim. Çok büyük emeği geçen Üstad satranç Kulübüne, Adem Hocama çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. (HABER: YAŞAR ERİKLİ)

Editör: Haber Merkezi