Corona Virüs salgını nedeniyle tatil edilen liglerin akıbeti merak konusu. Kulüpler de oyuncular da tatil edildi ve liglerin nasıl tamamlanacağına dair alınacak kararı bekliyorlar. Şuana kadar yapılan bilgilendirmelere göre liglerin kaderi Haziran ayında belli olacak.Dünya'yı kasıp kavuran Koronavirüs (KOVİD-19) yüzünden her geçen gün ölü sayısı artarken, Türkiye de ve Avrupa'daki tüm liglerin ertelenmesine neden oldu. Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu birçok ligde sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu...

Profesyonel Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un grubunda şampiyonluğa Bandırmaspor, diğer grupta ise YılportSamsunspor direk şampiyonluğa ulaşacak takım olarak dikkatleri çekiyor. Eğer bu sezon Ligler bu şekilde tamamlanacak olursa kimler şampiyon olur diye değerlendirdiğimizde ilginç istatistlik ortaya çıkıyor. Yerel Ligleriizde ise Erken Finalin yanı sıra BAL adayının netliği kafa karıştırıyor. İşte sizin değerli okuyucularımız için değerlediğimiz istatistiktik;

KAHRAMANMARAŞ LİGDE KALARAK YİNE ŞAMPİYON GİBİ

Yaklaşık 5-6 sezondur Lige tutunmasını son haftalar bırakan ve bu sezon ise Play-off’lar kadar yükselme potasıyla savaşan Kahramanmaraşspor ligler böyle tescil edilirse play-off hayali suya düşmüş olacak. Devam ederse ise Play-off şansı azda olsa umut yeşertecek. Ligler bu şekilde tescillendiğini düşünecek olursak şampiyonluğa Kırmızı Grupta 60 Puanlı Bandırmaspor ulaşacak. Kahramanmaraşspor’umuzun grubunda yer alan Bandırmaspor 28 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik, 2 mağlubiyet, 58 attığı gol, 26 yediği gol olarak grup lideri olurken, play-off adayı Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Tuzlaspor, Sakaryaspor ve Kırşehirspor olurken Ligden düşen 17 Puanlı Niğde Anadolu Fk ile 6 Puanlı Kardemir Karabükspor oldu. Elazığspor ise Ligden düşme meselesini dondurması ile seneye kaldığı yerden devam edecek. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 41 Puanla 9 sırada yer alırken 28 maçta 12 Galibiyet, 5 Beraberlik, 11 Mağlubiyet elde etti. 30 gol rakip kaleleri ağalandırırken 32 golü ise kalesinden çıkarttı.TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lige Uşakspor 1-0'lık mağlubiyeti ile başlayan Kahramanmaraşspor, 2019-2020 sezonuna Kahramanmaraş'lı teknik ekiple son 6 sezonun en iyi sezon başlangıcını yapması ile dikkatleri üzerine çekmişti. İkisi deplasmanda oynadığı 4 maçta 7 puan toplayan Kırmızı Beyazlılar, Sivas'ta oynadığı 5 maçta 5 mağlubiyeti vardı. Sivas'ta 6.maçına çıkan Kahramanmaraşspor 1-1 sona eren maçın ardından Sivas'tan   ilkkez 1 puan çıkarması ile 6 sezondan beri ilk kez üst zirveye doğru çıkış yaşamıştı. İlk yarıda başarıdan başarıya koşan Kahramanmaraşspor 2. Yarı başında da aldığı sonuçlarla orta sıralarda yerini korumuştu. Alınan sonuçlarla Korana virüs öncesi 9. Sırada yer alan Kahramanmaraşspor 41 puanla b yılda ligde kalmayı garantileyen takımlar arasında yer aldı.  

BAL’DA ELBİSTAN RAHAT DİĞER TAKIM BEKLENİYOR

Kahramanmaraş’ı Bal’da Temsil eden Elbistanspor Ligde rahat bir konum sergiledi. 9 Sırada yer alan temsilcimiz Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle ertelemeye giderken Temsilcimiz Elbistanspor 30 puanla 9. Sırada yer alıyor. 22 Maçta 9 galibiyet, 3 berberlik 10 mağlubiyet alırken kalesinde 40 gol gördü, rakip ağlara ise meşin yuvarlağı 34 defa ağlara gönderdi. BAL’a çıkacak diğer ekip ise Kahramanmaraş il şampiyonu olacak.

BAL ADAYLARINDA HEYECAN TAVAN YAPTI

Kahramanmaraş 1.Amatör de Play-Off kuraları çekilmesi ile birlikte Bal Ligine Yükselme Mücadelesi Verecek Olan 6 takımda heyecanlı bekleyiş içerisinde… Kahramanmaraş 1.Amatör kümede Bölgesel Amatör lige yükselecek takımın belirleneceği 1.Amatör küme play-off grubuna, A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele etmekteler. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Bayram Kazıcı 1.Amatör küme play-off karşılaşmaları 7 ve 8 mart tarihinde Batıpark Spor Kompleksinde oynanması ile heyecan başlamıştı. A Grubunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un önemli destekler verdiği ve Bu sezon Nejdet Bolat'ın teknik patronluğunu yaptığı Türkoğlu Belediyespor, 16 maçta, 16 galibiyet alarak Namağlup ligi tamamlarken B Grubu Lideri 2018-2019 Sezonu İl Şampiyonu Andırın Yeşildağspor 18 maçta 16 galibiyet alarak namağlup lige damga vuran takımlar oldu.

TÜRKOĞLU BELEDİYE ŞAMPİYON GİBİ!

Başta dünyada devam eden ülkemizde de sıkı tedbirlerin alınmaya başladığı virüsle ilgili alınan tedbirlerden 1.Amatör Play-off Ligi de nasibini almış olması ile Kahramanmaraş’ta Şampiyonluk için kolları sıvayan A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele ediyorlar. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek olurken Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu 1. Amatör Play-off’larda sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu olurken Liglerin bu şekil tamamlandığı düşünülürse Türkoğluspor şampiyon gibi.Play-off Grubunda Türkoğlu Belediyespor ve Hartlap Köyü Ali Doğanspor’un 6 Puanı bulunurken Türkoğlu Belediyespor 3 puanlı averaja göre 2 Puanlı averaja göre Hartlap ekibinden üstün vaziyette. 3 Puanlı ekipler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Gençlikspor ve Andırın Yeşildağspor ise play-offta şampiyonluk kovalayan ümit yeşerten takımlar oldu. Play-off’ta puanı olmayan Afşin Belediyespor ve Uludazspor ise ligde mücadele sarf eden takımlar oldular. 

AMATÖR ERKEN SEZON FİNALİ YAŞADI!

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada liglerin ne kadar gecikme olursa olsun 2019-2020 sezonu tamamlanacak.Bilim Kurulu'nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinasyonuyla UEFA'nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek. Bu durumda takımların hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda ligler en erken Haziran ayı başında başlayacak.Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligde, Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör Ligler ile U19 kategorisi 1. ve 2. liglerin müsabakaların en erken Haziran ayı başında başlaması planlanmakta.

ALT KATEGORİLERDE LİGLER OYNANMAYACAK

2019-2020 sezonunda yeni tip Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk alınan kararda alt kategorilerdeki müsabakaları sonlandırdı. TFF Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda 2019-2020 sezonunda U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak.Ayrıca U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak.TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı. Yerel Amatör’de ise 1. Amatör, 2. Amatör ve U19 Liginin dışında U17,U16,U15,U14 liglerini askıya alan TFF, maçların ne zaman oynanacağı konusunda yeni bir bilgilendirme yapacak. Türkiye şampiyonasının kaldırılması ile Amatör Erken Finale ulaştı. TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Altyapı takımlarının mücadele ettiği Spor Toto Gelişim Ligleri (U19,U17,U16,U15,U14)müsabakalarının ertelendi" denildi.

Editör: Haber Merkezi