Bulundukları illerde amatör futbol başta olmak üzere amatör branşların tüm dallarını bir arada toplayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 16. Olağan Genel Kurulu Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi. Ekrem Karaoğlan ve Eftal Karaçalı’nın başkanlık için yarıştığı Genel Kurul’da Karaçalı divana sunduğu listeyi kongrenin demokratik bir şekilde yapılmadığı gerekçesiyle geri çekti. Tek liste ile gidilen genel kurulda Karaoğlan, ASKF’nin yeni başkanı oldu. Yapılan Genel Kurul’da söz alan yeni Başkan Karaoğlan Kahramanmaraş’taki amatör sporun sorunlarını en iyi bilenlerden birisi olduğunu vurgulayarak, “Sorunlarınızı en asgariye indirmek için hep beraber elimizden geleni yapacağız. Ne yaparsak amatör için, Kahramanmaraş için yapacağız. Kazanan Kahramanmaraş’ın amatör sporu olacak” dedi.

“BEN AYRIMCILIĞI SEVEN BİR İNSAN DEĞİLİM”

Karaoğlan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ben 1982 yılından bu yana spor kamuoyunun içerisinde olan biriyim. Ayrıca Federasyonun kurucu üyelerinden birisiyim. Kahramanmaraş’ta amatörün içerisinde bulundum. Kahramanmaraş’taki amatör sporun hangi şartlar altında sahaya çıktıklarını, salona gittiklerini en iyi bilenlerden birisiyim. Bunun için çoğu sorunlarınızı biliyorum. İnşallah el ele gönül gönüle hep beraber birlik içerisinde bunun üstesinden geleceğiz. Ben ayrımcılığı seven bir insan değilim. Benim yapımı bilirsiniz ben birleştirici, istişareden yana olan birisiyim. Ne yaparsak amatör için Kahramanmaraş için yapacağız. Kazanan Kahramanmaraş’ın amatörü sporu olacak. Sorunlarınızı en asgariye indirmek için hep beraber elimizden geleni yapacağız. Bunlar benim tek başıma yapacağım işler değil. Birlik olacağız birlikten kuvvet dolacak. Futbolun özellikle en büyük sorunu antrenmana gittikleri zaman eşyanızı koyacak, antrenman malzemesini koyacak bir yerinizin bir odanızın olmaması. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz’un çok büyük gayreti var. İnşallah buradan bana da bir onay çıkarsa bu konu üzerinde duracağız. İlk önceliğimiz bunu başarmak olacak.”

 

“EVİME İŞİME GİTMEDİM AMACIM BU MEMLEKETİN GENÇLİĞİNE HİZMET ETMEKTİ”

 Eski Başkan Ergün Önal ise Genel Kurul’daki veda konuşmasına herkese hakkını helal ettiğini ve herkesten de haklarını helal etmelerini isteyerek başladı. Önal devamında, “Sabah 7,5 açtığım federasyon binamızı akşam 17.30’da kapattım. Evime işime gitmedim amacım bu memleketin gençliğine hizmet etmekti. Ama beğenilir ama beğenilmez onu herkesin vicdanına bırakıyorum. Bana lütfen haklarını helal ediniz. Yapacağım görevlerin hepsini yaptım. İnşallah benden sonra gelecek arkadaşlar daha başarılı olurlar” şeklinde konuştu.

“BURADA BİR SEÇİM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”

ASKF Başkan Adayı Eftal Karaçalı da şunları söyledi: “2019 yılında bir seçime gittik burada az oyla kaybettik ve başkanımızın elini öptük. Gerekli saygı sevgi çerçevesinde seçimi icra ettik. Akabinde yaklaşık 1,5 yıldan beri de yine aynı şekilde tüm spor kamuoyu ile sürekli aynı şekilde irtibatı sağladık ve aynı sayı sevgi çerçevesinde biz bugüne kadar geldi. Nitekim geçen yıl olması gereken seçim pandemiden dolayı maalesef olmadı. Şu anda oy çoğunluğu ile kabul edilen tüzüğü geçen sene oylattığımızda herkes bize kızdı.  Herkes kapıdan gelen başkan mı olsun? Bu tüzük böyle diyenler şimdi oylamada el kaldırdılar. Biz tüzüğü bu şekilde değiştirelim diye 2 yıl önce söylemiştik ve red oyu almıştık. Şimdi siz bunu kabul ettiniz. Size gerçekten teşekkür ediyorum. Bu hukuki sürecimizde elimizi çok güçlendirdi.  Çünkü silinen kulüplerimiz tüzüğe göre doğru gibi gözükse de biz bu 13 tane silinen kulübümüzün ne hikmetse sadece bize oy verene veya bizi destekleyen arkadaşların kulüpleri silinmiş. Ve buradan tüzük maddesine göre yaptık diye delege olarak almadılar. Saygı duyuyoruz.  Bu 13 kulüp tüzük gereği itiraz etmeleri gerekiyordu ama sokağa çıkma yasağından dolayı muaf olamadılar ve gelip buraya itiraz dilekçelerini sunamadılar. Burada demokrasi vurgusu yapılıyor ama bu seçim demokratik değil. Burada bir seçim olduğunu düşünmüyoruz.

“SİZİ VİCDANINIZLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ”

İnsanlar seçilmek için birtakım hareketler yapıyorlar onu kendilerine mubah sanıyorlar bu kendilerini ilgilendiriyor ancak burada spor kamuoyunun buna sessiz kalması gerçekten bizi en çok üzen taraftı. Bakıyorsunuz sahada aktif olan kulüpler siliniyor ama sporla uzaktan yakından alakası olmayan kulüpler bir şekilde üye ediliyor. Eğer demokrasi yoksa seçime de gerek yoktur. Sonucu önceden belli olan bir organizasyona dikkat edersiniz seçime demiyorum organizasyonda bulunmanın anlamsız olduğunu düşündüğümüz için bu organizasyona biz katılmıyoruz. O yüzden liste yapamadık, listede ismi olanlar da korkuyor. Bizim silinen kulüplerimizden dolayı biz liste yapamadığımız için bu durama tepki gösterelim diye mevcut ASFK yönetimini olduğu gibi kopyala yapıştır yaptık.  ASKF yönetimi bunu yapacağımızı bildiği için evraklarla geldiler. O yüzden bizim bu organizasyonda olmamızın bir anlamının olmadığını düşünüyoruz ve biz bu seçime katılmıyoruz. Bu usulsüzlükler ile ben ve benimle yola çıkan ekibimden ziyade Kahramanmaraş’a ve spor sevdalılarına zarar veriyorsunuz. Bu yapılanlarda parmağı olan herkesi Allah’a havale ediyoruz. Hukuk mücadelemizin sonuna kadar takipçisi olacağız. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz.” (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi