Kahramanmaraş 1.  Amatör Küme A Grubunda mücadele eden As Vefa Kulüp Başkanı Osman Köse, maç içerisinde hakemlerin genç futbolcular üzerinde baskı kurduğunu belirterek, “Genç futbolculara saha içerisinde başta hakemler olmak üzere herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Amatör maçları yöneten hakemlerin 35-40 yaşındaki futbolculara kart göstermeyi bırakın sözlü uyarıda dahi bulunmakta zorlanırken, sahada var güçleri ile mücadele eden genç futbolculara hem sözlü müdahale de hem de kart göstermede hiç taviz vermediğini gençlerin büyük futbolcular karşısında ezilirken hakemlerin buna göz yumduğunu belirtti.

Kahramanmaraş 1.  Amatör Küme A Grubunda mücadele eden As Vefa Kulüp Başkanı Osman Köse, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hakemlerin çifte standart uyguladığını söyledi.

Başkan Köse’nin açıklaması aynen şöyle:

Genç oyuncularla çalışmak gerçekten çok keyiflidir. Gençler ÖZELdir

Yaptığı bir hata ile sizi çileden çıkarır belki ama söyleyeceği tek bir kelime yada bakışla yüzünüzde tebessüm bıraktırır.

Bu vesileyle Maraş futbol camiası ile ilgili bir kaç tespitimi paylaşmak istiyorum. Maçlar başlayalı şurda bir kaç hafta oldu gözlemlediğim kadarıyla bazı hakemler genç sporcular üzerinden maç içinde ki genel otoritesini sağlamaya çalışıyor. Yaşını başını almış artık papaz olmuş diyeceğimiz futbolculara karşı otoritesi sarsılan hakemler, gençler üzerinden egolarını tatmin ediyorlar. Bu yalnızca kendi maçım ve takımımla alakalı değildir. Bu genel bir durumdur.

Örneğin oyun içinde hakeme yüksek sesle bağırıp üzerine koşan zaman zaman küfür ve argo sözcükler kullanan 35-40 yaşında ki futbolcuya sarı kart göstermekten aciz olan hakemlerimiz söz konusu genç sporcular olunca bir kelime veya olumsuz bir itiraza ihtar, hatta ihraç verebiliyor.

Yıllardır bu işin içindeyim öğrendiğim birşey var hakemin dili öncelikle vücut dilidir sonra ise kartlardır. Hakemin kartı futbol kurallarına ve fair play kurallarına uygun davranmayanlara karşı bir cevaptır. Hakem 2-3 dakika açıklama yapmaz. Bu yalnızca Türkiye de vardır. Öte yandan hakemin bence öncelikli görevi genç sporcuları koruyup kollamaktır.

Buradan şunun iyi bilinmesini isterim ki sezon daha yeni başladı önümüzde daha bir sürü maç var eğer bundan sonra benim maçını yönetecek hakemler sporcu sağlığını etkileyen oyun içinde ki tutumu ile genç sporcuları "baskı" altına almaya çalışan papaz futbolculara gerekli uygulamayı yapmazsa şahsım olarak fair play ve spor adamlığı çizgimi bozmadan reaksiyon göstereceğimden hiçkimsenin şüphesi olmasın. Ve hiçkimse yanlış anlamasın bizler o kadar olumsuzluklara rağmen mücadelemizi sürdürürken birde bu tür olumsuzluklarla uğraşmak istemiyoruz.

Önceliğimiz çocuk hakları beyannamesi, fair-play ve sporcu sağlığıdır. Hiçbir genç sporcunun ruh sağlığı hiçbir skordan önemli değildir. Bizler mücadele etmeye oyun içinde kalmaya devam edip, kurallara uygun olamayan hiçbir şeyi savunmayacağımızı kulübüm ile kendi adıma beyan ederim.

Tekrar söylüyorum genç sporcularla çalışmak, onlarla birlikte olmak, onlara dokunabilmek çok önemli bir şeydir. Keyfini ne ben anlatabilirim ne siz anlayabilirsiniz fotoğraflar her şeyi anlatır. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi