Spor Camiası son zamanlarda Korana Virüsten dolayı büyük çalkantıda olduğunu ifade etmiştik. 

Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi salon sporları Biz Özerk Federasyonuz ve verilen kararlar ülkeyi büyük şekilde etkiler bu noktada insan sağlığı ile oynayamayız diyerek beyaz sezonu ilan etiler.

Futbol Federasyonu ise absürük bir karala ilahi oynanacak düşüncesi ile hareket ediyor. Hatta para yönünde hareket edildiği ifade ediliyor. TFF Liglerin başlama tarihini netleştirmesi ile akıllara deli sorular geldi. Öncelik yapılan uygulamanın neden üst ligler, paranın dönüşüm yaptığı yerler, ardından alt liglerin neden sessiz kaldığı bir camia… Bunun yanı sıra başlasın demesi kolay, birde takımlara sor! Hazır mı? O da yok, dediğim dedik çaldığım düdük misali. Liglere 12 Haziran'da başlama kararı verildi. Takımlar bu sürede taktiksel ve fiziksel olarak hazır hale gelir mi? Bazı Üst Liglerden alırsan 2, 3 ve BAL’ı onlara uydurmaya çalışırsan çıkacağı sonuç futboldaki ‘bitsin de gidek’ mantığına dönecektir. Amatörü yok saydın 2 ve 3 Lig de 90 takım var, yüzde 73’ü liglerin oynanmasını istemiyor lakin buna inatmış gibi azınlıkla hareket ediliyor diyerek gündeme getirmiştik.

ÖNCE TARİHLER DEĞİŞTİRDİLER!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Dün TFF Sağlık Kurulu ile toplantı yaptı. Daha önce 12 Haziran olarak açıklanan tarih Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, tarihinde başlatılmasına karar verildi. Daha önce 12 Haziran olarak açıklanan Kahramanmaraşspor'un mücadele ettiği TFF 2. Lig müsabakaları Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, şimdilik 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılmasına karar verildi. 12 Haziranda başlayacağı açıklanan Elbistanspor'un mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig müsabakaları, Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, şimdilik 18 Temmuz 2020 tarihinde   başlatılmasına karar verildi. İşte TFF Yönetim Kurulu, yaptığı açıklama Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin şimdilik aşağıda belirtilen tarihlerde başlatılmasına karar vermişti: Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020, TFF 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020, Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020 olarak belirlenmişti.

LİGLERİN İPTAL KARARI GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu alt ligler için yine karar değiştirdi. 2.Lig ve 3.Lig kulüplerinin liglerin kaldığı yerden oynanmamasını istemesine rağmen ligler 18 Temmuz’da kaldığı yerden oynanacak açıklaması yapılmıştı. Ancak kulüplerin baskısına dayanamayan federasyon 2.Lig ve 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonu noktaladı.

Liglerin nasıl tescil edileceği ise açıklanmadı. Daha önce 2. ve 3.Lig’de birinci sıradaki takımlar direk bir üst lige çıkacak. Play-off maçları ile diğer şampiyonların belirlenmesi gündemdeydi. Küme düşmenin ise kaldırılması istenmişti. Şimdi federasyonun ligleri nasıl tescil edeceği merak konusu.

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva'da bugün, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmıştır. Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bırakmıştır. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar vermiştir. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz.

ESKİ HEYECAN KALMADI!

Dünyayı etkisine altına alan koronavirüs her alanı vururken futbolu da felç etti. Birçok ülkede askıya alnına Futbol Türkiye’de Haziran ayı içerisinde başlatılmasına rağmen heyecan oldukça az. Bundan sonra yaşanacak süreç konusunda çalışmalar devam ederken 2, 3 ve BAL Ligi noktalandı. Heyecanın koptuğu Türkiye Futbol Liglerinde eski heyecanı yakalamak zora benziyor.

TARAFTAR FUTBOLU ÖZLEDİ

Türkiye Liglerinde Futbol koronavirüs nedeni ile ara verilirken taraftar ise futbol seyretmeyi özledi. Süper Lig başta olmak üzere alt ligler ne zaman başlayacağını taraftar merak ediyordu. Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’u baz aldığımızı düşünürsek Ligin 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde tüm karşılaşmalar korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelemesi ile taraftar uzun bir süre futboldan uzak kaldı. 2019-2020 sezonunda takımından   uzun bir süre ayrı olan Kahramanmaraşspor taraftarı, korona virüsün gidişine göre temmuz2u iple çekerken iptal kararı ile sona ulaşıldı.

LİGLERİN NASIL TAMAMLANACAĞIYLA İLGİLİ TÜM İHTİMALLERİ AÇIKLADI

TFF Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, liglerin nasıl tamamlanacağıyla ilgili tüm ihtimalleri açıkladı. Sosyal medyaya yansıyan haberde Yardımcı'nın görüşleri şöyle: ''FIFA bir komisyon kurdu, dünya futbolunun hasar tespitini yapıyorlar. Doğru zaman geldiğinde yardım destek fonunu ve miktarını açıklayacaklar. Zarar net olmadığı için miktar da net değil. Hiçbir ülke, biz dahil bu işin nerede sonuçlanacağını bilmiyor. Yaşayarak öğreniyoruz. Almanya, daha erken başlayıp ligi tamamlamak istiyor. Bizim öngörümüz haziran-temmuzda ligi tamamlamak. Sadece Süper Lig yok. Amatörlere kadar herkesi bağlayacak bir organizasyon olacak. İstanbul, Antalya. önde. Her ihtimal masada. Temmuz, ağustos gibi düşünülüyor. Ama ülkeler arası uçuş yasakları var. Ülkeler kapılarını açmadan seyahatler nasıl olacak? Dünya 15 gün sonrasını göremiyor. Konuşmak, herkes için çok erken.''

KAHRAMANMARAŞSPOR BAŞKANI OYNANMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

Liglerin Oynanması Sandal bir karar diyen Piserro Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle ara verilen 2. Lig ve 3.Ligde maçların 18 Temmuz’dan itibaren oynatılmasına yönelik kararını spor kamuoyuna değerlendirdi. “TFF’nin mart ayı içerisinde ülke genelinde 3 yeni tip koronavirüs vakası varken, maçları erteleme kararı aldığını anımsatan Ceyhan” TFF’nin 25 Haziran 2020 itibariyle bin 458 pozitif vakanın çıktığı günde 2. ve 3.maçlarının 18 Temmuz 2020 tarihinde oynatılması yönündeki kararı bizleri şaşırttı dedi.

89 KULÜPTEN 70’İ OYNANMASIN DİYOR!

2 ve 3.ligdeki toplam 89 takımdan 70’nin liglerin oynatılmayrak bu şekilde tescil edilmesine yönelik ıslak imzaların bulunduğunu dile getiren Başkan Ceyhan, “buna rağmen TFF’nin müsabakaların oynanması yönünde karar alması bana göre skandal bir karardır ifadesini kullandı.” Ceyhan, 2 ve 3.ligdeki birçok takımın şu süreçte oluşacak ekonomik maliyeti kaldıracak durumda değildir.

Birçok stadyumun gece müsabakaları için ışıklandırmaları yetersizdir.

Bu süreçte 89 spor kulübündeki yöneticiler, teknik heyet ve oyunculara toplam 30 bin covid-19 testi nasıl yapılacak? Diye sordu.

YENİ KARARA İLK TEPKİ SAKARYASPOR’DAN!

Sakaryaspor kulüp başkanı Cumhur Genç , kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile TFF tarafından bugün açıklanan liglerin oynatılmaması kararına tepki verdi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde; Bu karar adalet duygusunu zedeleyen ve kulüplerin hakkına giren bir karardır. Sakaryaspor olarak yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.TFF’nin bugün almış olduğu kararı üzüntü ve hayretle karşılıyoruz. Daha geçen hafta (18 Temmuz) ligler başlayacak diyen federasyon bugün ligde hiçbir iddiası olmayan kulüplerin başkanlarının ziyaretinden sonra liglerin oynatılmaması kararını almıştır. UEFA’ya, CAS’a gerekirse Türkiye Cumhuriyeti ve Dünyadaki en büyük mercilere kadar ulaşıp Sakaryaspor’un ve taraftarlarının hakkını arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın! Sakaryaspor’un 1 yıllık emeğini kimse zayi edemez! Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç''

Öteyandan TFF'nin yarın 2.Lig ve 3.Lig'de ilk iki sırada yer alan takımları bir üst lige taşıyacağı ve play-off oynatmayacağı haberi sosyal medyada büyük yankı buldu. Kulüp başkanları arka arkaya açıklamalar yaparak tepkilerini dile getirdiler. Kısacası Oynasanda tepki var, oynamasanda…

Editör: Haber Merkezi