Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 aydır koronavirüs nedeniyle futbol oynayamadıklarını ileten amatör sporculara durumu inceleme sözü verdi.

Ülke genelinde bütün profesyonel liglerin başladığını uluslararası statü teşkil eden kupa maçları, milli maçlar, ampute ligleri, Voleybol ve basketbol maçları oynanırken bu duruma göre Amatör futbol maçlarında virüs var düşüncesine ve Milyonlarca Amatör Futbolcuların çaresizce bekleyişine Cumhurbaşkanı inceleme sözü verdi. Kahramanmaraş’ta ise bu duruma sevinçle karşılandı ve takımlar hareketlenerek yapılacak olan Lisans ve maçlara odaklanmaya başladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligleri hakkında kararını bekleyen amatör futbolcular, tam bir hüsrana uğramıştı. 2021 yılı ortalarına kadar liglerinin oynatılmayacağı dedikodularına karşın umutlarını koruyan amatörler, kararın 2021 Ocak ayına ertelenmesini zaman kazanma olarak değerlendirmişti. Sessiz bekleyişe isyan eden Amatör Futbolcular dertlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsten dolayı oynanmayan amatör futbol liglerinde top koşturan oyuncuların sorunlarını dinledi.

“BİR SIKINTI YOKSA ÖNÜNÜ AÇARIZ”

Ankara'daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi kendisiyle konuşmak isteyen amatör sporcularla bir araya gelen Erdoğan, pandemiden dolayı maçların 10 aydır oynanmadığını belirterek, 'Bunu inceleteyim, bakalım. Kendim 16 sene amatör futbol oynadım. Bir bakalım herhangi bir sıkıntı yoksa önünü açarız.' ifadelerini kullandı.

“ÇOK ŞÜKÜR SESİMİZİ DUYURDUK”

Bu durumun sadece Ankara için mi geçerli olduğunu, diğer yerlerde olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sporcu, 'Biz Türkiye genelinden geldik. Ardahan'dan Edirne... Şu anda bütün futbolcu kardeşlerimiz, size sesimizi duyurmak için dualarla geldik, çok şükür sesimizi duyurduk.' diye cevap verdi.

KORUMAYA TELEFON TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra amatör futbolcularla ilgilenilmesi için koruması Muhsin Köse'ye 'Telefon numaralarını al' talimatı verdi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi