CEYHAN’IN TEKLİİ DEĞERLENDİRİLECEK!

Toplantı da önemli bir öneri de bulunan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, "Kulüplerimiz mevcut sosyal mesafe ve pandemi önlemlerini mali anlamda kaldırması imkansız. Mesela her deplasmana iki otobüs gidilmesi gerekiyor. Otellerde her oda da tek oyuncu kalması gibi tesislerde her oda da bir oyuncu kalması gibi zorunlu önlemler var. Bu önlemleri şuanda alt liglerde bulunan takımların büyük bir kısmının karşılaması imkansız. Tesisler de yeterli değil. Ciddi gelirleri olmayan ve borçlu olan kulüplerin de durumu göz önüne alındığında liglerin bitirilmesi görüşü hakim. İlk sırada yer alan takımların üst lige çıkması playoff maçlarında da bir merkezde maç oynanması ve şampiyon sayılan takımlardan sonra ilk 9 takımların da dahil olacağı bir playoff grubu oluşturulması ve yayın gelirleri nedeniyle Süper Lig ile 1. Ligin oynanmasının daha doğru olduğu önerildi" dedi.

TFF VE SPOR BAKANLIĞI ÖNERİYİ OLUMLU KARŞILADI!

Bu kritik toplantı içerisinde Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Kulüplerin önerilerini olumlu bulduklarını ve bunu değerlndireceklerini iletti. Bakan Kasapoğlu ayrıca önceki toplantı da önemli önerilerle iki durumda da fikir ile katkıda bulunan Kahramanmaraş'a ve Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan'a teşekkür etti. Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığının yapılacak son görüşmelerin ardından nihayi kararını kısa sürede vermesi bekleniyor.

YETİŞİRSE OYNAT, RİSK VARSA KAPAT!

Nisan sonuna kadar tehdit ortadan kalkarsa ligler hızlandırılmış bir programla tamamlanacak. Hayati risk devam ederse, UEFA ve FIFA’yla görüşülecek ve 8 haftası kalan lig oynanmamış kabul edilecek.

Futbolseverlerin en çok merak ettiği konu Süper Lig ve alt liglerin durumu ne olacak? TFF Başkanı Nihat Özdemir, üç senaryonun konuşulduğu süreçle ilgili iki ihtimali (tabii değişmezse) ortadan kaldırdı. Özdemir, ligin şu anki haliyle tescilinin ve play-off'un söz konusu olmadığını söyledi. Ve öne çıkan en güçlü ihtimal (ki kulüplerin büyük çoğunluğu da bunu istiyor) ligin oynatılarak bitirilmesi yönünde. Ancak tabii burada önemli olan da koronavirüs salgınının seyri. İşte dünyayı etkisi altına alan ve insanları eve kapatan koronavirüs tehdidine karşı yol haritası...

GÜN SAĞLIĞIMIZI DÜŞÜNME ZAMANIDIR!

Eminim sizler de benim gibi futbolu özlediniz. Ancak içinde bulunduğumuz durumda futbol önceliklerimiz arasında değil. Gün sağlığımızı düşünme zamanıdır. Hiçbir şey onun önüne geçemez. Eğer söz konusu olan tek bir bireyin hayatı bile olsa, bunun karşısında futbolun önemi ne olabilir ki? 

Mesajı yine futbol üzerinden verirsek, bu hastalıkla savaşımızda bireysel değil, takım oyunu oynamamız gereken bir döneme geçmiş bulunuyoruz.

MAALESEF HIZINI BİLEMİYORUZ!

Bundan sonra azalmanın ne hızda gideceğini bilmiyoruz. Bu, bizim kurallara ve önerilere ne kadar uyduğumuzla ilgili. Liglerin yeniden başlaması için önümüzdeki 7-10 günlük süreç bize fikir verecek. Sonrasında bölgesel verilere bakıp rahatlama işlemleri başlayacaktır. Ama liglerin açılıp oynanması konusunda karar verilmesi ve kesin bir şey söylemek için 7-10 günlük süreye ihtiyaç var düşüncesindeyim.

ADIM ADIM GİDİLMELİ!

Salgın sonrasında her şey belirli adımlarla düzelecek. Bir orman yangını gibi düşünün. Önce kontrol altına alınması gerekiyor ve şu an bunu yaptık. Her yerdeki alevin tamamen söndüğünden emin olmalıyız. Küçük küçük adımlarla olacaktır bu. İlk etapta açık hava olan ve aradaki mesafenin geniş olduğu masalarda servis başlayabilir diyebiliriz. Nasıl ki belli bir vakadan sonra maske taktıysak, bu sefer de tam tersi bir adım izleyeceğiz. Mesela sadece hastaneye giderken maske takalım diyeceğiz.

ÜLKELERE GÖRE DEĞİŞİR!

Dünyada kuzey ve güney kürenin seyrinin farklı olacağını zaten bekliyoruz. Artı bir de şöyle bir özelliğimiz var. Dünyadaki pek çok ülkenin kontrol önlemleri birbirinden farklı. Onun için de dünya geneli için konuşurken farklı, bölgesel konuşurken farklı. Avrupa neredeyse tepe noktasına geldi. Bazı ülkeler hala çıkışta ama genel anlamda bakarsak aşağıya doğru bir eğilimin söz konusu olduğunu ifade edebiliriz. Bu yüzden karar verilen bölgeye göre özellikler değişecektir. Avrupa için farklı bir durum olabilir, aynı şekilde dünyadaki farklı kıtalarda da futbolun başlama süresi değişkenlik gösterecektir.

YÖNETİCİ BİLE GELMEYECEK!

Futbolun, basketbolun, voleybolun keyfi seyirci ile öncelikle bunu söylemek isterim. Ama eğer stada gidilecekse bazı şartları sağlamalıyız. Evet, futbolcuları korumalıyız. Ama sonra seyircileri de korumamız lazım. Ya seyircisiz oynanacaksa kimse olmayacak. Futbolcular hariç, teknik direktör, teknik ekibi, malzemeci, sağlık ekibi, masör ve biz sizlerin haber almasını sağlayan Basın Mensupları dışında kimse olmayacak. Yönetici dahi gelmeyecek. O zaman önlemler daha iyi oluşacak.

SON KARAR TFF VE SPOR BAKANLIĞININ!

Covid-19 Salgın Hastalığı ile Mücadele Kapsamında Tahkim Kurulu ve TFF Hukuk Kurullarının Yargı Sürecine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı TFF Yönetim Kurulunun toplantısında dile getirilmiş, Tahkim Kurulu ve TFF  Hukuk Kurullarının  toplantıları ile bu kurulların karar alma sürecine ilişkin sürelerin ve Tahkim Kuruluna başvuru süresinin durdurulması kabul edilerek, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulları, Etik Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulunun tüm toplantıları ile bu kurulların talimatlarında belirlenen yargılama sürecine ilişkin sürelerin durdurulması istenmiş. Bu gibi önemli kararların alındığı futbol Liglerinde daha da önem arz edecektir. Son karar TFF ile Spor Bakanlığı arasındaki toplantıya bağlı olacak. Ligler bitecek mi, Devam edecek mi?, Ne zaman başlayacağını merak etmeye başladık şimdiden.

AMATÖR’ÜN SEMERESİ BİLE OKUNMUYOR

Korona salgını nedeni ile Türkiye'de liglerin devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken Amatörlerin alt yapısı ise erken finale gitti. Tüm Dünya'yı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile pek çok ülkede futbol ligleri iptal olurken bazı liglerde ise liglerin iptal edildiği haberleri gelmeye başladı. Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve alt liglerin Kulüp Başkanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüşme yaptı. Peki, bu toplantıda amatörleri kim temsil etti. Hiç kimse… Liglerin devamıyla ilgili hayati kararlarının alındığı toplantıda tüm Türkiye genelinde Amatörleri kim temsil etti.? TASKK Başkanı olan ve TFF İcra Kurulu Üyesi görevi bulunan İstanbul ASKF Başkanı Ali Düşmez'in bu telekonferans toplantısında yer almadığı öğrenildi. Amatörleri temsil etmesi gereken kişi bu toplantıda neden yoktu, olmasına gerek mi görülmedi? Haksızlık oluyor, amatörler Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Seçilenler temsil edemiyorsa neden o koltuklarda varlar? Amatörler de bu ülkenin evladı, bizler de emek veriyoruz ancak bizim hakkımızda kararı Profesyonel Kulüp Başkanları mı alacak? Amatörler bu kadar mı sahipsiz?

FİNALİ ERKEN VERMİŞLERDİ

2019-2020 sezonunda yeni tip Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk alınan kararda alt kategorilerdeki müsabakaları sonlandırdı. TFF Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni tip Koronavirüs tedbirleri ile ilgili yaptığı toplantıda 2019-2020 sezonunda U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak. Ayrıca U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacaktır. Deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak. TFF, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Gelişim Liglerini, Türkiye Grup Şampiyonalarını (U19,U17,U16,U15,U14) iptal etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Gelişim Ligleri'nin bir sonraki karara kadar durdurulduğunu açıkladı. Yerel Amatör’de ise 1. Amatör, 2. Amatör ve U19 Liginin dışında U17,U16,U15,U14 liglerini askıya alan TFF, maçların ne zaman oynanacağı konusunda yeni bir bilgilendirme yapacak. Türkiye şampiyonasının kaldırılması ile Amatör Erken Finale ulaştı. TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle, Altyapı takımlarının mücadele ettiği Spor Toto Gelişim Ligleri (U19,U17,U16,U15,U14)müsabakalarının ertelenmişti. Hala çıkmazda bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi