BAŞKAN CEYHAN TEK TEK İSİM İSİM AÇIKLADI!

Misli.com 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve her sezon olduğu gibi bu yılda maddi imkânsızlıklarla baş başa kalan Kahramanmaraşspor’un Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, basın toplantısı düzenledi.

Kahramamaraşspor’un sahipsizliğinden dolayı dert yakınan ve Kulüp üzerinden para çaldığını ve bunun Ailesi üzerinden vurgulandığını ifade eden Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Takımın Forma Kampanyasından dolayı paraları alıp kaçtığımı, paraları Ailemle birlikte yediğimi ifade ediyorlar, bu şehrin takımının forma kampanyasında söz verenler sözünde durmadı, biz hangi parayı çaldık” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraşspor kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Forma kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Forma kampanyasından kimden ne kadar para geldiyse isimlerini basın mensupları ile paylaşarak ben kimin parasını kimden çaldım, bu takım benim şirketim değil, bu şehrin şirketidir. Bu takımı ben şirket yapmadım, daha önceki Başkanlar şirket yaptı, bende şuan o şirketin ayakta kalmasını sağlıyorum. Benden rahatsız olan kim olursa olsun bu takıma sahip çıksın ben bırakmaya hazırım. Adamlara ihtiyaç var, bunu yapabilecek kim varsa buyursun” ifadelerini kullandı.  Bu şehrin Büyükleri bizleri neden yalnız bıraktılar, bunu değerli hemşehrilerime ve büyüklerime soruyorum, ‘eğer sorun bendeyse ben bırakıp gitmeye hazırım’ dedi.

“YA TAKIMA SAHİP ÇIKACAK, YA DA YOK SAYACAK”

Takıma sahip çıkılmadığı gerekçesiyle serzenişte bulunan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e bir kez daha sesleniyorum; ya bu takıma belediye başkanı olarak sahip çıktığını söyleyecek, ya da Kahramanmaraşspor’u yok sayacak” dedi. Başkan Ceyhan, toplantıda, geçtiğimiz yıl AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ında katıldığı programla yapılan “hedef 46 bin forma” kampanyasında verilen sözlerin tutulmaması başta olmak üzere siyaset ve bürokrasinin takıma olan ilgisizliğine karşı sert açıklamalarda bulundu.  Kendisinin başkanlıkta 7. Yılı olduğunu söyleyen Ceyhan, geride kalan 6 yılda Kahramanmaraş halkından takıma sadece 6 milyon lira yardım geldiğini ama bu 6 yıllık süreçte 30 milyona yakın harcama gideri olduğunu ifade etti. Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e de yüklenen Ceyhan, Güngör’ün sözünde durmadığını öne sürdü.

KAMPANYA FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ”

Bazı kişilerin özellikle sosyal medyadan forma paralarını ne yaptın? Başkan gibi sorularla karşı karşıya kaldığının altını çizen Ceyhan, “46 bin forma kampanyası 11 ay önce yapılmıştı bence çok değerli, çok güzel bir kampanyaydı. İstediğimiz şekilde katılım olmadı ama etkin bir şekilde oldu. Maalesef kampanyadan 1 gün sonra olay farklı yerlere çekilmeye çalışıldı ve bu güzel olay mundar edildi. Bu kampanya gelenek haline getirilseydi her yıl bu takıma ciddi bir şekilde sezon başı ve devre arası bir gelir kaynağı oluşacaktı. Bu yok eden arkadaşları Kahramanmaraşlı olarak kınıyorum. Bunu öldüren, mundar eden arkadaşların vebali de ölümüne kadar onların boynunda şahsi olarak da onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu kampanyayı yapan Mahir Bey ve diğerleri olmak üzere bir şekilde rencide edildi, bu kampanya itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Amaç neydi bir daha bu iş olmasın takıma böyle bir gelir kaynağı oluşmasın. Kentimizin dev firmaları o gece çıkıp forma kampanyasına destek oldular ama bunlar sözde kaldı. Eğer ki o gece söz verenlerin hepsi destek olsaydı, 5 milyonu geçkin bir rakam ortada olacaktı. Ama bugün gelinen noktada forma kampanyasından elde edilen gelir sadece 850 bin liraya yakın bir rakam. Kampanyadan toplanan paraları şahsi ilişkim için kullandığımla ilgili antipropagandalar yapıldı. Aslında bunlar hukuki süreçlerle ilgili işler ama içimize atıyoruz, yeter artık. Bir insanın bütün değerleri ile oynuyorsunuz ondan sonra anormal hareket etiğimizde veya farklı bir şekilde söylediğimizde Başkan sana yakıştıramıyoruz diyorsunuz. Bizde insanız.

“6 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİMDE 30 MİLYON HARCAMA YAPILDI”

Takıma gelen destekler nedeniyle adeta bazı kesimler tarafından hırsızlıkla suçlanıyorum. 6 yıllık başkanlık dönemimde 30 milyon lira harcama yapıldı. Bu 30 milyonun içerisinde tüm şehrin Fatih Mehmet Ceyhan’ın kendi çevresi dışında 6 yılda 6 milyon 660 bin 887 lira maddi yardım toplandı. 1,5 milyonluk Türkiye’nin 16. sanayi kentinin bu takıma yaptığı maddi yardım da bu 6 milyonu çaldık 30 milyonu getirdik koyduk, bu nasıl bir hırsızlık? İşte ben bu hırsızlık yaptı diyen kişilere bu cevabı veriyorum. 6 yılda 30 milyon harcamışız, 6 milyon çalmışız, el insaf.

“HAYRETTİN GÜNGÖR’E BİR KEZ DAHA SESLENİYORUM”

Başka şehirlerin Belediye Başkanlarına bakıyorum, makamında futbolculara imza attırıyor, maddi destekte bulunuyor, ama bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör, bırakın maddi desteği manevi destek dahi olmuyor. Bugün Hayrettin Güngör’e bir kez daha sesleniyorum:  ya bu takıma belediye başkanı olarak sahip çıktığını söyleyecek, ya da çıkacak benim için Kahramanmaraşspor yok, hatta tesiste kiracısınız orayı terk edin diyecek, işgal ediyorsunuz belediyenin mekânı diyecek. Bunu söylemek zorunda. Desin ki sen başkansın diye ben destek olmuyorum, eğer bunu da dediği takdirde Kahramanmaraşspor Başkanlığını bırakmaya hazırım.

“HALKIN GÜCÜNÜN YANINDA KİMSE DURAMAZ”

Bu takımı dernekleştirmeyi düşünüyorum tabana yaymayı düşünüyorum bugün bir şirketten 100 bin lira alabilmek için 40 takla atıyoruz ne hırsızlığımız kalıyor, ne başka bir şeyimiz kalıyor sonuçta o parada gelmiyor ama o hırsızlığımız bizde leke kalıyor. Halkın gücünün yanında kimse duramaz. Biz bu takımı halka açacağız bu fikrimi sizinle paylaşıyorum. Ben bu takımı dernekleştireceğim. Gelin 100 liradan 46 bin üye olalım. Denetim kurulu oluşturalım. 100 liradan olduğunda 46 bin üye olsak ne yapar 4 milyon 600 bin lira yapar. Her yıl bu olduğunda zaten bu takım kendi başına kendini götürür. Bu paranın 10’da 1’ni birilerinden istemeye gittiğimizde bizi Medine dilencisi gibi kapıların önünde bekletiyorlar sonunda da bir şey olmuyor.”

“BU TAKIM BU ŞEHRİN TAKIMI DEĞİL Mİ?”

Pandemi dolayısı ile Taraftarın yanlarında tribünlerde yerlerini alamadığını, şehrin ileri gelenlerinin yanlarında yer almadığını ifade eden Başkan Ceyhan, “Değerli Büyüklerimiz neden şehrimizin bu önemli markasını ve değerini göz ardı ediyorlar merak ediyorum? Bu şehrin Büyükleri bizleri neden yalnız bıraktılar, bırakmayada devam ediyorlar, bunu değerli hemşehrilerime ve büyüklerime soruyorum?” dedi.

“KAHRAMANMARAŞSPR NEDEN GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, 7 yıldır başkanlık yaptığını ancak vali ve milletvekilleri başta olmak üzere şehrin ileri gelenlerinin desteğini göremediklerini savunarak, “Bu şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri, bu şehrin bir değeri olan bu şehrin takımına neden sahip çıkmıyorlar?” dedi. Maça gelmeyenlere sitem ettiğini belirten Ceyhan, “Bunun hiçbir siyasi tarafı yok, hiçbir başka sebebi yok. Taraftarı gördünüz, aslanlar gibi sahadaki kardeşlerimle birlikte iyi günde-kötü günde, yağmurda-çamurda hep birlikte olduk ve bu takımı buralara kadar getirdik. Bu şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri, bu şehrin bir değeri olan ve 1969'da ben doğmadan kurulmuş, renklerini şehrimizin başka değerleri olan Maraş Dondurması'nın beyazı ve Maraş Biberi'nin kırmızından alan, bu şehri temsil eden bu şehrin takımına neden sahip çıkmıyorlar. Eğer benimle ilgili bir şey ise yarından tezi yok imzayı atar bırakır giderim.  Diğer İllerde görüyorsunuz Hatay 3-4 yıl önce düşmemekten son anda kurtuldu şimdi ise Süper Ligde. Gaziantep aldı başını gidiyor, Kayseri kulübünün başkanı Bayan düşünün bunları, biz ise hata yaparsak hemen belden aşagı vuruluyor. Eleştirilere açığım ama Ailem üzerinden vuranlar, Eski kulüp Başkanı Feridun Kolat Üzerinden vuranlara hakkımı helal etmiyorum. Ben kimden para aldım, ben satılan formaların bile parasını bile alamazken bana hırsız diyenlere cevabım ben arkadaşlarımı dolandırdım dolandırdıysam ama Forma alıp söz verenler paralarını vermedi” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi