Kahramanmaraş 1.Amatör Ligde şampiyon olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2022-2023 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de Kahramanmaraş'ı temsil edecek.

Yeni sezon öncesinde Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü isim ve Logo değişikliği yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, mayıs ayının son günlerinde yapılan kongresinde ismini Kahramanmaraş Futbol Kulübü yaptı. TFF'ye isim değişikliği bilgisi yapıldıktan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yeni sezonda Kahramanmaraş Futbol Kulübü olarak Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

BAL VİZESİNİ PLAY-OFF’TAN ALDI

Kahramanmaraş yerel amatör ligden Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmek için oynanan play-off maçında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor uzatmalarda rakibini 3-1 mağlup ederek galip gelen taraf oldu. Batıpark Futbol sahasında oynanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlikspor, ATC Maraşspor maçını Ahmet Cengiz Gök yönetti. Bu karşılaşmada Musa Murat Emre, 1.Yardımcı Hakem, Abdullah Mesut Doğru ise 2.Yardımcı Hakem olurken, Hasan Uyduran ise müsabakanın dördüncü hakem oldu. Karşılaşmada normal sürede müsabaka 1-1 tamamlanırken 30 dakikalık uzatmalarda 2 gol kayıt eden Büyükşehir Belediye Gençlikspor ATC Maraşspor’u 3-1 mağlup etti. Maçta; ATC Maraşspor’un 2 oyuncusu kırmızı kart görürken, 4 golün biri penaltıdan geldi. Büyükşehir’e galibiyeti getiren golleri Semih Kazancı, Ömer Ahçı ve İsa Çiçek attı. ATC Atletic Maraşspor’u 3-1 mağlup eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükseldi.

90 DAKİKA BERABERLİKLE TAMAMLANMIŞTI

Kahramanmaraş Nihat Bozdağ 1. Amatör Küme Büyükler Liginde gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play-Off grubunda mücadele etti. Play-Off grubunda ise aynı puana sahip olan ATC Atletic Maraşspor ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçında kozlarını paylaştı. Batıpark Futbol sahasında oynanan maça futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken pozisyon üretmekte de güçlük çektiler ve maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. Müsabakanın ikinci yarısında ise 70 dakikada Semih Kazancı ile kayıt edilen gol sonrası ATC Maraşspor Mustafa Kuzhan ile eşitliği sağladı.

UZATMALAR ŞAMPİYONU BELİRLEDİ

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarının başlarında her iki takımda atak geliştiremedi. Maçın 70. Dakikasında gelişen bir atakta Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ATC Atletic Maraşspor kalesinde golü bularak maçta 1-0 öne geçti. Bulduğu gol sonrası kendi yarı sahasına çekilen ve rakibin ataklarını savuşturan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü maçın son dakikalarında ATC Atletic Maraşspor’un golüne engel olamadı ve 90 dakika 1-1’lik beraberlikte sonuçlandı. Maçın beraberlikle sonuçlanmasıyla 30 dakikalık uzatma bölümüne geçildi. Uzatma dakikasının ilk yarısında ve son dakikasında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bir kez daha rakip kalede goller bularak 3-1 öne geçti. Maç Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü TFF isim ve Logo değişikliğini onaylarsa Kahramanmaraş Futbol Kulübü olarak 2022-2023 sezonunda Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi