11 Mart 2020 tarihinde göreve başlayan ve Coranavirüs nedeni ile ziyaret ve tebrik kabul etmeyen yeni Gençlik ve spor İl Müdürü Cemil Boz’a spor camiasından Hayırlı olsun temennisi devam ediyor.

2008-2020 tarihleri arasında İl Müdürlüğü görevini yürüten Ali İhsan Kabakcı'dan 11 Mart 2020 tarihinde görevi devir alan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’a hayırlı olsun ziyaretleri normalleşme sürecinde başladı. Ziyaretler kapsamında Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, İlimizde Basketbol İdarecilerinden Basketbol Gözlemcisi Bestami Gül, İl Hakem Kurulu Üyesi İlker Yiyen, Antrenörleri ve Hakemlerinden oluşan heyet İl Müdürümüz Cemil Boz'u ziyaret ettiler. İlimizde Basketbolun gelişimi ve yeni yapılacak projeler hakkında istişarelerde bulundular.

“BİZ HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ”

Spor’un kalkınması adına Kahramanmaraş’ın muhteşem bir il olduğunu ve cevherlerin fışkıracağını düşündüğünü ifade eden İl Müdürü Boz, “Kahramanmaraş Başarıya aç, Spor’a aşık bir memleket. Burada spor yapmak sporcu potansiyelini yükseltmek ise bizlerin işi. Basketbolun gelişmesi için sizlere çok iş düşüyor. Antrenörler için burası bulunmaz bir nimet, sporcular için ise önemli bir şehir. ben burada sizin yanınızda her zaman olacağım. Gençlik ve spor il Müdürlüğü sizin eviniz biz sizin yanınızdayız. Bilindiği gibi Türkiye ve Dünya Farklı bir dönem yaşadı. Virüs belası ile uğraştı ve halende uğraşıyor. İnşallah böyle bir dönemi bir daha yaşamayız. Bunu da en kısa zamanda atlatırız Bizler bu işe gece gündüz demeden menfaat beklemeden gönüllü olarak hizmet etmeye hazırız. Bizim Amacımız gençliğe ve geleceğe hizmettir” dedi.

“BASKETBOL’ADINA KURS AÇILMASINDA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ”

Biz Gençlik ve spor İl Müdürlüğü olarak çeşitli girişimlerde bulunacağız diyen Boz, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Beyle bir araya gelip, Kahramanmaraş’ta kurs açılmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Talebimiz Antrenörlerin Kademelerini yükseltip Şehirde Kulüpleşmede ve kurumsallaşmada alt yapı hazırlamış olacağız. İl Temsilciliği ile ortaklaşa hareket edip Basketbolun Kahramanmaraş’ta yaygınlaşması ve gelişmesi için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“MİLLİ EĞİTİMLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ DÜZENLEYECEĞİZ”

Spor’a yatkın Beden Eğitimi öğretmenlerine yönelik Branş Branş kazanım sağlama adına Milli Eğitim Müdürlüğü İle İş Birliği Protokolü Düzenleyeceklerini ifade eden Boz, “ Antrenörlerin Branşlarına yatkınlığından ziyade okul Sporlarında önemli faaliyetlerimiz olacak. Bunlardan en önemli etken ise Milli Eğitim ile bir önemli proje üzerinde çalışmamız olacak. Buda iş Birliği protokolü üzerinde gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.    

“İYİLEŞTİRMELERLE MUAZZAM SPOR ALANLARIMI OLACAK!”

İl Müdürü Boz, Daha önce görev yaptıkları yerlerde de sporun hizmetinde olduklarını ve tüm spor branşları içerisinde de en fazla yatırımı futbol başta olmak üzere spor salonlarına yaptıklarını anlatarak, bundan sonra da ilişkilerin düzeyli bir şekilde devam edeceğini söyledi. Kahramanmaraş’ın spor tesisleşmesi yönünde ivme kaydettiğini ifade eden Boz, merkez ilçedeki Spor Salonlarının iyileştirilmesinin ardından, spor sahalarının bakımını yaptıklarını ve Bölgesel lig maçlarının hizmetine sunduklarını dile getirdi. Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki spor salonlarının çok çok iyi durumda olduklarını ve bu durumun çok daha iyiye gideceğini söyledi.

“HEPİMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Sporun kalkınması için hep beraber çalışılması gerektiğini ifade eden İl Müdürü Cemil Boz, “Basketbol İl Temsilciliği olarak sizleri omuzlarınızda büyük yükleriniz var. Sizler sporcuları sahaya getirirken bizlerde onlara tesis anlamında katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada ortak hareket ederek yüklerimizi hafifletmemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

“BASKETBOL’U TABANA YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Basketbol’un daha geniş kesimlere yayılması için Çalıştıklarını ifade eden Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Kahramanmaraş basketbol ailesi olarak her geçen gün daha da fazla büyüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ailemizi daha fazla genişletebilmek ve basketbolu daha fazla kişiye ulaştırabilmek amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonumuzun onayı ile bir kurs düzenledik. İyi bir katılım ile kursumuzu icra ettik. Bu sayede basketbolun bir parçası olmak isteyen herkesi aramıza dahil edeceğiz. Federasyonumuz her geçen gün her anlamda değişim ve gelişim adına farklı uygulamaları hayata geçirmekte olup önümüzdeki yıldan itibaren aday hakem ve masa görevlisi kurslarımız farklı bir sistemde düzenlenecektir” dedi.

“BİZ BİR BÜTÜNÜZ VE İYİ BİR AİLEYİZ”

Basketbol il temsilcisi Mustafa Dağlı, basketbolu bir adım ileriye nasıl götürürüz düşüncesi ile yeni sezonda yola çıkıyor. Kahramanmaraş’ta Basketbolun ilerlemesi adına farkındalık yaratmaya çalışan Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Basketbol il temsilciliği olarak bu kutlu görevi ifa eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu çalışmaların artarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Şehrimizdeki basketbol adına eksikliğini gidermek için çalışıyoruz. Kulüpler, hakemler, sporcular olarak biz bir bütünüz ve iyi bir aileyiz. Basketbolun gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize edeceğiz. Tüm Basketbol sever sporcu, hakem ve masa görevlileri arkadaşları her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve görevlerini aşkla yapmaları arzumuzdur. Bize her konuda destek veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl müdürü Cemil Boz’a bize desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

“GÜN GEÇTİKÇE AİLEMİZ BÜYÜYOR”

Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Kahramanmaraş’ta çok iyi bir potansiyel olduğuna dikkat çekerek, “şehrimizdeki basketbol adına eksikliğini gidermek için bu eğitimi düzenledik. Kulüpler, hakemler, sporcular olarak biz bir bütünüz ve iyi bir aileyiz. Sizlerin gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize edeceğiz. Bu eğitime katılan hakem, aday hakem ve masa görevlileri arkadaşlar önümüzdeki sezonlarda müsabakalarda görev alacaklar. Tüm hakem ve masa görevlileri arkadaşları her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve görevlerini aşkla yapmaları arzumuzdur” dedi.

(HABER- FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi