Kahramanmaraşspor'un yer aldığı, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta hafta sonu oynanan 36. hafta müsabakaları sonucunda Sakaryaspor, ligin bitimine 2 hafta kala grubunu lider tamamlamayı garantileyerek Spor Toto 1. Lig’e yükselme hakkı kazandı. Lige mağlubiyet zinciri ile başlayan ve 2. Yarıda yaptığı transferlerle sahada varlığını hissettiren Kahramanmaraşspor 2. Yarıda aldığı puanlar yetmeyince ligin bitimine 5 hafta kala ligden düşerken 3. Ligden 2. Lige yükselerek fırtına gibi esen Sakaryaspor ise 2. Lig Kırmızı Grupta haftalar önce şampiyonluğunu ilan etti. Sakaryaspor, 18 yıl aradan sonra play-off oynamadan kazandığı şampiyonluğu Cumartesi günü saat 20:30’da Sakarya Atatürk Stadı’nda oynan Kahramanmaraş karşılaşması öncesinde kutladı.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU PFDK’YA SEVK ETTİRDİ

TFF 2. Lig’i geride bırakarak Spor Toto 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor, ligin 37. haftasında Kahramanmaraşspor ile sahasında oynadığı karşılaşma sonrasında 3 ayrı maddeden PFDK’ya sevk edildi. 

  TFF 2. Lig Kırmızı Grup 37. haftasında Sakarya Atatürk Stadyumu'nda konuk ettiği Kahramanmaraşspor maçına şampiyon unvanıyla çıkan Sakaryaspor, Burak Süleyman'ın golüyle rakibini 1-0 yenerek evinde kupa kaldırmıştı. Hınca hınç dolu olan stadyumda, yeşil-siyahlı takım saha içinde kupa ile şampiyonluk turları atarken, taraftar bu coşkuya sahaya girerek katıldı. Bu çerçevede, Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda sezonun son maçına çıkan yeşil-siyahlılar, ‘Talimatlara aykırı hareket’, ‘Saha olayları’ ve ‘Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması’ maddeleri gereği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Konuya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sitesinden yapılan açıklamada, “Sakaryaspor A.Ş. Kulübü'nün 30.04.2022 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.- Kahramanmaraşspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "saha olayları" sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareket" sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Stadyum Güvenlik Komitesi Talimatı-Stadyum Sınıflandırması Alt Detayları 117. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. Sakaryaspor'un şampiyonluk faturası ise perşembe günü PFDK kararlarından sonra belli olacak. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi