Kahramanmaraş’ta bir takım spor gönüllüleri tarafından kurulan Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü bu yıl Pandemi engeli yüzünden lige alınmadı.

Ligde Fikstür çekilmemesine rağmen Lige başvuru tarihine yetişemeyen ve ardından girmek için dilekçe gönderen Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Engelliler Spor Kulübüne red cevabı verilmesi ile Kahramanmaraş’ın tek Ampute takımı yalnız kaldı.

“BU DEMEKTİRKİ BU ŞEHİR SAHİPSİZ”

Yeni Yönetim kurulu ise daha önceki Yönetim kurulu takımı bize devrederken Lige katılım sürecinin geçtiğinin farkına varmadık. Ona rağmen, bizler lige katılım için müracaatımızı yaptık. Pandemi dolayısı ile bütün Liglerde öteleme, ileriki tarihlere kaydırılırken Bedensel Engelliler Federasyonu ise verilen tarihi esnek tutmayarak bizim talebimizi kabul etmedi. Daha Lig bile oynatıp- oynatılmayacağı bile kararlaştıramazken bize red cevabı vermesi bu şehrin sahipsizliğidir. Bu demektir ki Kahramanmaraş Spor dallarında yalnızdır. Bu şehirde Siyasi önderler, Milletvekilleri, ASKF gibi üst kuruluşların göreve davet ediyor ve bize çıkılmasını istiyoruz” dediler.

“BİZ ENGELSİZ AMA ENGELLERİMİZ VAR”

Bedensel Engelliler Federasyonun bu tutumu karşısında sahaya çıkacak sporculara mahcup olduklarını ama çaresiz kaldıklarını ifade eden Kulüp Yönetimi, “Bizler gönüllü olarak bu takımı kurduk ve farklı bir yönetim anlayışı ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Sporcularımıza da Birlik beraberliği aşıladık. Geçen yıl 2. Ligde iyi bir mücadele verdik. Pandemi dolayısı ile ligimiz sonlandırıldı. Belki şampiyon olacaktık ama kısmette bu varmış dedik ve bu süreçte Yönetimsel değişimimiz oldu. Her şeyin üstesinden geldik ama Lige katılımda geç kalmışız. Pandemi’ye sığınarak Lige katılıma yönelik belge gönderdik. Onların Red cevabı ise bizim ümidimizi, sporcularımız ise isteğini yerle bir etti. Biz Engelsiziz ama engellerimiz, engelleyenimiz var” dediler. (HABER: İLKER YİYEN)    

Editör: Haber Merkezi