"ALNIM AK, YÜZÜM PAK BİR ŞEKİLDE TAKIMI BURALARA TAŞIDIM”

2020-2021 sezonunda 2.Lig Beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor'da Kulüp Başkanın istifasının ardından basın toplantısı yaptı.

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Fatih Mehmet Ceyhan, 22 Şubat Pazartesi günü saat 11;30'da Kahramanmaraşspor tesislerinde düzenlediği basın toplantısında öncelikle kulübü nasıl aldığını anlattı. Kendine öz eleştiri yapan Fatih Mehmet Ceyhan, Sportif başarı alamadığı söyledi. Yeteri kadar destek almadığı belirten Fatih Mehmet Ceyhan, 2 yıl takımı ligde bıraktıktan sonra son 3 yılda takımın play-off potasına hep yaklaştı” dedi.

İSTİFA NEDENİNİ AÇIKLADI

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığından istifasına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Mehmet Ceyhan, sezon başında takımı bırakmayı düşündüğünü ancak bazı sözler verilip devam ettiğini bu sözlerinde yerine getirilmediğini söyledi.

Uşakspor maçı ardından Kahramanmaraşspor’da geçtiğimiz hafta şok bir gelişme yaşanarak Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, başkanlık görevinden istifa etmişti. Ceyhan’ın istifası sonrası teknik heyette yönetime istifasını sundu. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Ceyhan, Kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 7 yıllık başkanlık sürecinde neler yaptığını ve istifasının nedenini kamuoyu ile paylaştı. Kahramanmaraş halkından helallik isteyerek Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını bırakan Ceyhan, kentin ileri gelenlerine seslenerek, “Kahramanmaraşspor bu şehrin değeri ise gerçekten gelin sahip çıkın” dedi.

“SPORTİF BAŞARI YAKALAYAMADIK AMA BAŞARISIZ OLSAYDIK LİG DÜŞERDİK”

Ceyhan, 7 yıllık başkanlık döneminde takımın kurumsal kimliğini hiçbir zaman ayaklar altına almadıklarını ifade ederek “Bu takımı bırakınca bu takımdan elimi çekmeyeceğim şehrimin takımına destek olmaya devam edeceğim. Kahramanmaraşspor şehrin bir değeri bu değere sahip çıkalım. Bizim için çok değerli olan bu kırmızı beyaz bayrağı bu armayı hiçbir zaman yere düşürmedik. Biz sportif başarı yakalayamadık bunu da bir bahane olsun diye söylemiyorum bu bir realite. Bu yılın başında ben gerçekten takımı bırakacaktım. Bu konuşmayı sezon başındaki kurban bayramından sonra ağustosta Kahramanmaraş halkından helallik isteyerek Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını bırakacaktım. Ama bize bazı sözler verildi biz bu sözlere inandık ve tekrar devam ettik. Ama maalesef süreçte bu sözler yerine gelmedi. Önemli değil, biz bu sözlere memleketimiz adına kandıysak kandık, kandırıldıysak kandırıldık. Helali hoş olsun hiç önemli değil. Bu yıl içinde kendimiz yine cebimizden belli bir rakam harcadık” dedi.  

“AİLEME DÜŞKÜN BİRİYİM”

Ben ailesine düşkün biriyim anne-babamla birlikte aynı evde yaşıyoruz diyen Ceyhan, 4 yıl önce annemi 7 Kahramanmaraşspor başkanlığım sürecinde kaybettim. Rahmetli annem son dönemlerinde başkanlığı bırakmamı çok istedi, ‘çok yoruluyorsun oğlum, bu şehir seni yalnız bırakıyor, bırak’ diyordu. Son 2 yıldır babam da ıslarla benim başkanlığı bırakmam gerektiğini çocuklarıma vakit ayırmam gerektini söylüyordu. Sonrasında pişmanlık yaşayacağımı belirtiyordu. Son 6 aylık süreçte kendi koronavirüse yakalandı kurtuldu oradan mide ameliyatı oldu bu süreçte oğlum sen bizi dinlemiyorsun ben artık bundan sonraki 5 vakit namazımda rabbime ‘Allah’ım bu oğlumu Kahramanmaraşspor’dan kurtar’ diye dua edeceğim demişti. Geçen hafta babamı kaybettim. Mübarek gecede ben baba ‘keşke gözün açıkken vasiyetini yerine getirseydim’ diyerek oturdum ağladım. Dualarımı ettim ve bu kararı verdim” dedi.

“CENAZEMİZDE BİLE ÖLMÜŞ ANAMA BABAMA KÜFÜR ETTİLER”

Bugün neden bıraktın diye soracaksınız diyen Ceyhan, “Rahmetli Annemde çok bırak demişti. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden babamda bırakmadı istedi. taraftarlar bize çok yüklendi. Urfa maçı bittikten 5 dakika sonra babamı kaybettim. Maçtan sonra bana ağır küfürler ettiler, ben onların gerçek taraftar olduğunu düşünmüyorum. Bunlar zaten. Belli kişiler takım deplasmanda galip geldiği zaman sesleri çıkmayanlar takım evinde 1 maç kaybedip berabere kaldığında hoş geldin 3.lig yazıyor. Bu arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum. Vicdanen, beynen, gönül olarak, bir Kahramanmaraşlı olarak alnım ak, yüzüm pak rahatım. Yoksa maç yenildikten sonra taraftarın bana hocaya sallaması değil. Bunlara alıştım zaten. 7 yıldır ne hakaretler edildi bunlara memleket takımı için sustum. Ama geçen hafta Pazar günü babamı kaybettim, Pazartesi günü de defnettik. Bizim değer yargılarımız var cenazemizde bile ölmüş anama babama küfür ettiler. Bunu burada oturan veya oturacak olan hiçbir başkan hak etmiyor. Ben cenazemde babamı kaybetmişim Şanlıurfaspor maçını kaybettik diye ‘maçı satan başkan’ aileme yönecilere sinkaflı laflar, ‘paçacıdan çorbacıdan yönetici mi olur’ diyenler. Buyurun kapı açık. Futbol duayenleri geldi de biz mi kapıyı kapattık. Sahip çıkmıyorsunuz sahip çıkanları da eleştiriyorsunuz. Bunlar 20-25 kişilik bir grup. Bu arkadaşları ben hep süreçte takip ettirdim takım deplasmandan galip geliyor o kişilerden basit bir ‘tebrikler takım’, ‘bravo çocuklar’ gibi bir basit cümle bile yok” ifadelerini kullandı.

“BİR MAÇ KAYBETMEYLE, BERABERE KALMAYLA 3. LİGE Mİ GİDİLİYOR?”

Futbolun matematiği yok diyen Ceyhan, “Kahramanmaraşspor yenecekte yenilecekte ama takıma güvenmek markana sahip çıkmak başka bir şey. Diyelim takım berabere hemen o 10-15 arkadaş kuma gömdükleri baltaları çıkarıyorlar pankart açıyorlar hoş geldin 3. lig. Bir maç kaybetmeyle, berabere kalmayla 3. lige mi gidiliyor? Benim tek sitemim ve hakkımı helal etmeyeceğim arkadaşlar bahsettiğim o 20-25 kişilik arkadaş. Özellikle de cenazemde insanda bir ar, damar olur bir aile terbiyesi olur o dönemde bile utanmadan sıkılmadan o lafları yazabiliyorsa zaten o insanları ben adam yerine bile koymuyorum, koymadım da zaten bu güne kadar. Kahramanmaraşspor’un gerçekten iyi olmasını isteyen bizim sağduyulu taraftarlarımız var. Bu şehrin bir ferdi olmaktan hep gurur duydum bundan sonrada duyacağım da. İnsanız bilerek veya bilmeyerek hata yapmış olabiliriz, bizler peygamber çocuğu değiliz, sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bir yanlışışım bir hatam olduysam özür diliyorum. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum benim kendi hakkım varsa o 20-25 arkadaş hariç herkese hakkımı helal ediyorum” dedi.

“KAHRAMANMARAŞSPOR İÇİN SON GÖREVİMİ DE YAPMIŞ OLDUM”

Sorumluluk itibariyle geçtiğimiz gün Sinan Yücer’de başkanım sen yoksan ben de yokum diyerek istifa etti. Sorumluluk anlaşımız gereği yeni hocamızı getirdik, prensipte anlaştık detaylar var büyük ihtimalle anlaşacağız hocamızı da takımın başına koyup yönetimdeki arkadaşlarımıza da emanet edeceğiz. Kahramanmaraşspor için son görevimi de yapmış oldum bundan sonra artılarıyla eksileriyle 7 yıllık bir başkanlık süreci geçirdik. Tarihte de en uzun Kahramanmaraşspor başkanı olmuşuz. Bundan sonra Kahramanmaraşspor’a maddi manevi arkadasındayım. Bana edilmeyen destekleri ben inşallah firmam olarak şahsım olarak yeni yönetimdeki arkadaşlara vermeye her zaman hazırım.

“GELİN BU TAKIMA SAHİP ÇIKIN”

 Kendimizi kandırmayalım burası Kahramanmaraşspor’un bir şirketi lütfen buna sahip çıkılsın. Buradan büyüklerimize şunu söylemek istiyorum: Kahramanmaraşspor bu şehrin değeri ise gerçekten gelin sahip çıkın. Lütfen bu eğer gerçekten şehrin değeri ise ki bizle öyle olduğuna inanıyoruz, gelip bu değere sahip çıksınlar! Yok Fatih Ceyhan’ın şirketi, yok dernek, yok A.Ş. bundan sonraki yönetime nasıl aldığımı anlattım bizde mantıklı bir şekilde devrediriz. Bunda bir sıkıntı yok. Yeterki sahip çıksınlar. Burası şirket değil, burası bir şirketse de şehrin şirketi, şehrin bir takımı büyüklerden rica ediyorum gelin bu takıma sahip çıkın. Bundan sonraki yönetime benim aldığımdan on kat, yüz kat temiz bir şekilde dosyayı, evrakları, hesapları, kitapları kurumsal yapıyı bıraktık. Takım her yönüyle PTT lige çıkacak alt yapısı hazır. Yalnızca Hatay’ta yapılan desteğin Antep’te yapılan desteğin benzeri burada olması lazım. Bunu da ben tek başıma bugüne kadar başaramadım. Benim başarım da bu kadardı.

“BAŞKANLIĞA GERİ DÖNMEM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bu takımı bırakınca bu takımdan elimi çekmeyeceğim diyen Ceyhan “şehrimin takımına destek olmaya devam edeceğim. Kahramanmaraşspor şehrin bir değeri bu değere sahip çıkalım. Takım şirketse neden kimse benim şirketime karışamıyor da, Kahramanmaraşspor'a karışıyor. Takımın maçlarını binlerce kişi takip ediyor. Neden kimse Kipaş ve benim siteyi neden takip etmiyorlar. Benim Başkanlığa geri dönmem söz konusu değil. Bana yöneticilik teklif edilirse tercübelerinden faydalan derlerse yönetici olurum. Ben Blöf filan yapmıyorum dönüşüm yoktur yani. Buradan takımı alacak kişilere şunu söylemek isterim, biz takımı aldığımızda bir kargaşa vardı. Şimdi burada her hangi bir kargaşa yok takımın tüm şifreleri hepsi burada. Takım kurumsal bir şekilde bırakıyorum. Umarım şehrimizin büyükleri bu takıma sahip çıkar” dedi.

“FERUDUN KOLAT'IN BİR SAHTE ÇEKİ VAR ONUN DAVASI DEVAM EDİYOR”

Takımın önündeki büyük engelleri kaldırdım diyen Ceyhan, Haziran ayında Fatura vizyon dönemine yönelik Ferudun Kolat'ın bir sahte çeki var onun davası devam ediyor. Onun dışında herhangi bir Kulüp üzerine dava kalmadı. Ferudun Kolat'ın sahte çek davasını kazandığımız takdirde takımın önü açılacak. TFF gelirleri kulübe kalacak. Şuanda gelirlerin hepsi Devletin Bankasında birikiyor.

“SAHİP ÇIKAN OLMAZSA KAPATACAĞIZ”

Burası yasal olarak bir şirket bizim üzerimize bana göre değil ama yasal olarak şirket, Takımı değer olarak devir edeceğim. Bu emaneti daha ileri götürecek birine devir ederiz. Kahramanmaraşspor'u alacak kişiler benimle muhatap olacaklar. Gönüllü yönetim sezonu bitirecekler. Sonra kapatacağız ve büyük kambur olarak görülen Kahramanmaraş yükünü, kamburunu tamamen ortadan kaldırmış olacağız” dedi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi