Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Edirne'de 2 ay önce düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonasında Balkan üçüncüsü olan Saruhanlı Belediyesi Tekvando Takımı sporcularından Sıla Semerci'yi tam altınla, şampiyonaya katılan Nazmiye Günlü'yü ise yarım altınla ödüllendirdi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, başarılı sporcuları ödüllendirdi. Başkan Yaralı, Saruhanlı Belediyesi Tekvando takımı antrenörü Süleyman Başar ile başarılı tekvandocular Sıla Semerci ve Nazmiye Günlü'yü makamında kabul ederek ödüllendirdi. Yaralı, Balkan Tekvando Birliğince (BTU) Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle Edirne'de 10, 11 ve 12 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonasında Balkan üçüncüsü olan 68 kiloda Sıla Semerci'yi tam altınla, şampiyonaya katılan 52 kilodaki Nazmiye Günlü'yü ise yarım altınla ödüllendirdi. Başkan Yaralı, öğrencileri bu şampiyonaya hazırlayan Saruhanlı Belediyesi Tekvando takımı antrenörü Süleyman Başar'ı da tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Saruhanlı Belediyesi olarak spora yaptıkları destek ve yatırımların sonuçlarını almaya başladıklarını ifade eden Yaralı, "2015 yılında açtığımız tekvando branşında 250 sporcumuz bizden eğitim alıyor. Bunlardan 70'i aktif müsabakalara katılıyor. Bu 70 kişinin içinde yer sporcularımız Sıla ve Nazmiye büyük bir başarıya imza attı. 8 ülkeden 600'e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada rakiplerini yenen Sıla Semerci turnuvayı Balkan üçüncüsü olarak tamamladı. Nazmiye Günlü ise turnuvaya katılarak bizleri onurlandırdı. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Tekvando Antrenörü Başar ise elde ettikleri başarıda en büyük paya Başkan Yaralı'nın sahip olduğunu belirterek, tekvando sporuna sağladığı katkılardan dolayı Yaralı'ya teşekkür etti. Saruhanlı'da 2015 yılında tekvando sporuna başladıklarında büyük başarılar kazanacaklarını düşündüklerini ancak bu başarıları böyle kısa sürede yakalayacaklarını tahmin etmediklerini kaydeden Başar, "Bundan sonra hedefimiz daha büyük derece ve başarıdır. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere her kategoride mücadele edecek sporcularımız var. Başkanımızdan bize ciddi bir destek de var. Bizlerde bu desteğin karşılığını başarı ve madalyalarla vermeye çalışıyoruz. Bizi izlemeye devam etsinler" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi