Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı görevinden alınarak yerine İstanbul eski İl Müdürü Cemil Boz’un getirilerek boşta kalmıştı. 2008 yılında İl Müdürü Ahmet Ak’ın yerine getirilen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı,12 yıllık süre içerisinde Bakanlığın destekleri ile Kahramanmaraş’ı spor tesisleri bakımından Türkiye’nin sayılı illeri arasına getirmeyi başaran Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı Kahramanmaraşlı olmasının yanında kente de yaptığı hizmetlerle sevilen isim olan Kabakçı görevden alınıp yerine ise İstanbul eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un getirilmişti. Boşta kalan Ali İhsan Kabakçı ise birtakım girişimler doğrultusunda Kayseri Gençlikspor İl Müdürü olarak atandı.

EN BAŞARILI GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ ALİ İHSAN KABAKCI

Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş’a kazandırdığı bir çok yatırımın yanında, spor dallarında da elde edilen başarılarda büyük pay sahibi oldu. Geldiği günden bu güne kadar sürekli başarılı bir performans sağlayarak Kahramanmaraşlıların gönlünde taht kurdu. Milli sporcu olarak Ülkemizi Ulusal ve Uluslararası arenada başarıyla temsil etti. Bunun yanında Judo branşında Türkiye Şampiyonlukları olmak üzere birçok başarı elde eden Ali İhsan Kabakcı, 1990 Yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisini bitirdi. Birçok spor kulübünde aktif olarak spor yaptı. Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Güreş Federasyonu As Başkanı olarak görev yaptı. Son olarak Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getirilen Ali İhsan Kabakçı, yaptığı başarılı çalışmalar, Kahramanmaraş’a kazandırdığı tesisler, spor branşlarında alınan başarılar nedeniyle halkın büyük takdirini topluyor.

KAHRAMANMARAŞ’A BİRÇOK TESİS KAZANDIRDI

 Ali İhsan Kabakcı Müdürümüzün söylediği Kayak Merkezi Yıllar sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından hayata geçirildi. Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı sağladı. Su Sporları Merkezi fikrini de kendisi hayata geçiren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Müdürlüğü döneminde, İlimize 8 Spor Salonu, 1 Tartan Yüzeyli Atletizm Pisti, Işıklandırılmış 17 adet Sentetik Futbol sahası, 1 Doğal Çim saha, 1 Su Sporları Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi, 2 Antrenman Salonu, 6 Gençlik Merkezi, 1 Havalı Tabanca Atış Poligonu ve 4 Tenis Kortu, Elbistan’a 2 Bin seyirci Tribünü kazandırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın büyük desteğini alarak Kahramanmaraş’a birçok tesis kazandırdı.

ALİ İHSAN KABAKÇI KİMDİR?

1967 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı.1978 yılında spora Güreş branşında başladı ve Milli sporcu olarak Ülkemizi Ulusal ve Uluslar arası arenada başarıyla temsil etti. Bunun yanında Judo branşında Türkiye Şampiyonlukları olmak üzere birçok başarı elde etti.1990 Yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisini bitirdi. Birçok spor kulübünde aktif olarak spor yaptı ve yönetici olarak görev aldı. 2006 yılında Uzman Öğretmenlik Unvanını almaya hak kazandı. K.S.Ü Tarih bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, aynı zamanda Güreş Federasyonu As Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi