17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig hakkında TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında son dakika ı Açıklaması yapılmıştı. TFF Sağlık Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır.

Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig’in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulundu” denilmişti. Bölgesel Amatör Lig’de sezon başlama tarihinin mayıs sonuna ertelenmesinin ardından TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez ilk kez bir açıklama yaptı ve “bana kalsa hemen oynatırım” dedi.

MAYIS AYI SON HAFTASINA ERTELENDİ

Kahramanmaraş’ın 3 Futbol Takımının Merakla beklediği Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarının Başlama tarihi 17-18 Nisan 2021 olarak belirlenirken yaşanan vakalardan dolayı Mayıs ayının son haftası başlatılması ile takımlar geri yaslandı. Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri hazırlıklarını sürdürüyor.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak. Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

“BİZİM OLDUĞUMUZ ORTAMDA KİMSE AMATÖRLERİ ÜVEY EVLAT POZİSYONUNA DÜŞÜREMEZ”

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, bir TV’de yayımlanan %100 Spor Programı’na bağlanıp açıklamalarda bulundu.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, bir  TV’de yayımlanan %100 Spor Programı’na bağlanıp açıklamalarda bulundu. Düşmez TFF olarak pandemi ortamında sağlık ve bilim kurullarının tavsiyeleriyle hareket etmek durumunda olduklarını belirterek, “Ligler mayısın sonunda kesin olarak başlayacak mı?” şeklindeki soruyu “Eğilip bükülmediğimi herkes bilir. Kimse net bir kablo tablo konuşamaz. Vakalar düşerse bilim kurulunun tavsiyesiyle TFF oynatır” dedi.

"YENİ SEZONU SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BAŞLATMAK EN BÜYÜK ARZUMUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez yaptığı açıklamada herkesi mutlu eden kararlar verdiklerini söyledi.

TFF'nin internet sitesine açıklamalarda bulunan Düşmez, "Bilindiği gibi BAL'ın bu sezon 10.yılını tamamladık. 9 yıldır sorunsuz devam eden Bölgesel Amatör Lig 10. sezonunda kovid-19 salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirmiştir. Bütün sıkıntılara rağmen TFF Yönetim Kurulu olarak 2019-2020 sezonunda kulüplerimizi ve tüm paydaşlarımızı mutlu eden kararlar verdik." dedi.

Yeni sezonu sağlıklı şekilde başlatmak istediklerini söyleyen Düşmez, "BAL tamamlanabilseydi sadece 9 takım 3. Lig'e çıkacakken, 20 takımımızı 3.Lig'e çıkardık. BAL'da küme düşmeyi kaldırdık. 60 civarında takımız yerel lig takımlarıyla baraj maçı oynayacak BAL'da kalıp kalmama mücadelesi verecekken, bu maçları oynatmayarak hem BAL takımlarımızın hem de yerel lig takımlarımızın 2020-2021 sezonunda BAL'da mücadele etmesine karar verdik. Yerel ligden direkt BAL'a çıkan ve BAL'da kalan toplam 268 takımımızla 2020-2021 Sezonunu sağlıklı bir şekilde başlatmak en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

“VAKALAR DÜŞECEK DİYE 17 NİSAN DEDİK”

Düşmez özetle şunları söyledi: “Biz Covid vakalarının düşeceğini öngörerek başlangıç için 17 Nisan dedik. Hatta geçen cuma statüyü açıklayacaktık. 1400 maçlı bir formül geliştirdik. 10 farklı senaryo hazırladık. Ben beyaz sayfaya (liglerin hiç oynanmaması) karşı olduğum için bunları ortaya koydum.  Kulüplerimizin istediği her türlü formülü onaylarız. Bizim olduğumuz ortamda kimse amatörleri üvey evlat pozisyonuna düşüremez. Normalde BAL 150 takım, bu rakam 260’lara çıkmışsa bu bir jesttir. Bu istihdam demektir. Olumluluk demektir. Bunu göz ardı etmeyin.”

“DÜNYADA MAHALLİ LİGLER OYNANMIYOR”

Başkan Düşmez, dünya genelinde ve Türkiye’de birçok spor organizasyonu yapılırken BAL’ın ertelenmesiyle ilgili olarak ise “Sadece üst ligler oynanıyor. Mahalli ligler oynanmıyor. Olimpiyata hazırlanan kulüplere ve sporculara izin var. Fransa’da, İngiltere’de amatörler beyaz sayfa yapıldı. Yeni başlayacak olan Kadınlar Ligi, 16 takımın olduğu, Antalya’da bir otelde 6 günde bitecek, 34 maçın oynanacağı basit bir lig. Futbol Gelişim Ligleri desen hepsi iptal oldu. Bir tek U19 Ligi, sonuçları UEFA’ya yollanacağı için oynanacak. U19 takımları 168 maçla oynuyor” açıklamasını yaptı.

“TESİSLER AÇILSIN BEN YARIN OYNATIRIM”

TFF olarak önümüzdeki günlerde bilim ve sağlık kurulları ile yeniden istişarelerde bulunacaklarını belirten Başkan Düşmez “Vakalar düşerse, bilim kurulu tesisler hazır derse ben yarın da oynatırım. Vakalar düştü diyelim, kulüpler ‘Mayıs sonu oynayalım’ derse biz oynatmak istiyoruz zaten. 266 takımın yüzde 51’i oynamak istiyordur inşallah. Biz kulüplerin ve sporcuların hakkını koruduk. Kimsenin hakkı zayi olmasın diye uğraştık” dedi.

“KESİN OYNANACAK DİYEMEM”

Düşmez, “Peki mayıs sonunda kesin olarak başlayacak mı?” sorusuna ise “Kesin oynanacak demem. Yetkili değilim” yanıtını verdi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi