Önümüzdeki yıl BAL’da ilimizi temsil edecek takımın belirleneceği Play-Out maçının oynanmaması durumunda, gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de iki temsilcimizin mücadele edebileceği yönünde bir senaryo söz konusu.

Aylardan beri süren bir tartışmaydı bu Bölgesel Amatör Ligden 3.Lige kaç takım çıkacak diye. Biz hiçbir zaman bu topun altına girmedik gazeteci olarak.

Bazı sitelerde 11 takım 3.Lige çıkarılırken bile sustuk. Nedeni de alınacak olan kararın her şeyden önce vicdana sığması gerekir diye düşünmemiz. Bu yüzden dedikodudan, algı operasyonlarının hep dışında kaldık. Kimsenin dürtmesiyle haber yapmadık. Ya da bir kulüp çıksın diye diğer takımların hakkının yenmesi için algı yapmadık. Bütün takımların verdiği emeğe, çabaya ve harcadığı paraya saygı duyduk. Haber kaynaklarımız her zaman sağlam oldu. Bir haber paylaşacaksak, bir bilgi vereceksek doğruluğu, kaynağın sağlamlığı da önemliydi bizim için. Sonuçta bugün TFF kararları açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararı ile daha Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lige 11 grubun lideri terfi etmişti. Yapılan son toplantı sonrasında Bölgesel Amatör Lig'den 9 takım daha TFF 3. Lige yükseldi. 2019-2020 sezonunda TFF 3. Lige 20 takım yükseldi. Alınan kararlar pandemi başladığında gruplarında lider durumda bulunan 11takım 3.Lige yükseltildi. Bu zamana kadar yapılan bütün algı operasyonları da auta çıktı. Bizler siz okurlarımız için her zaman aynı duyarlılıkla haberlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Bizleri sabırla takip ettiğiniz için de bütün okurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

DÜŞME VE PLAY-OUT SİSTEMİ NASIL OLACAK

Türkiye'de takımlar bu sorunun cevabını bekliyor! BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ne zaman oynanacak? Türkiye'de en son 15 Mart 2020 tarihinde oynanan Süper Amatör lig ve 1.Amatör küme play-off grubu karşılaşmaları 18 martta Korona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

TFF Yönetim Kurulu Amatör futbol liglerini ertelemesinden sonra aradan geçen 4 aylık zamana rağmen BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ile ilgili alınan kararlar açıklanmadı. Süper Lig, TFF 1.Lig, TFF 2.Lig, TFF 3.Lig, Bölgesel Amatör Lig ve 2.Amatör ligle ilgili kararlar verildi, ancak   BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ile ilgili alınacak kararlar açıklanmadı. Sezon boyunca yatırımlar yapan Süper Amatör lig ve 1.Amatör Lig takımları belirsizliğin bir an önce sonlandırılmasını istiyor.

20 TAKIM OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Yaptığı son toplantı sonrasında Bölgesel Amatör Lig'den 9 takım daha TFF 3. Lige yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararı ile daha Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lige 11 grubun lideri terfi etmişti. Yapılan son toplantı sonrasında Bölgesel Amatör Lig'den 9 takım daha TFF 3. Lige yükseldi. 2019-2020 sezonunda TFF 3. Lige 20 takım yükseldi. Toplantı sonunda alınan karara göre Bölgesel Amatör Ligde grup lideri olan Mardin Büyükşehir Başakspor, Kahta 02 Spor, Arhavispor, Çarşambaspor, İçel İdmanyurdu, Kırıkkale Büyük Anadoluspor, Kestelspor, Bergama Belediyespor, Bursa Yıldırım Spor, Yalovaspor ve Arnavutköy Belediyespor Bölgesel Amatör Ligden 3.Lige yükselmişti.

BAL ADAYLARI SANCILI SÜREÇTE!

Corona virüs insan yaşamında birçok dengeyi adeta altüst etti. İnsanlar evlerine kapandı, çoğu ev ofise dönüştürüldü. Corona virüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi noktasında yaşanılan kısır döngü 12 Haziran Tarihini belirlerken bir yandan da Futbolun nasıl oynanacağı konusunda meraklar gözler önüne sergilemişti. Vakalar ve risk devam ederken liglerin başlatılması bence çok büyük yanlıştı. Alınan karar Doğrultusunda Profesyonel liglerin çizelgesi belirlenirken Profesyoneli ilgilendiren BAL’dan gelecek profesyonel adaylarında netlik kazanması ile BAL’a geri dönüş olmadı.

KAHRAMANMARAŞ CEVAP BEKLİYOR

Ülke genelindeki gibi Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme de de Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu olurken BAL Adayları heyecanını yitirmedi. Yerel Liglerimizde ise Erken Finalin yanı sıra BAL adayının netliği kafa karıştırıyor. Kahramanmaraş’ı Bal’da Temsil eden Elbistanspor Ligde rahat bir konum sergiledi. 9 Sırada yer alan temsilcimiz Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak değerlendirilen Koronavirüs (COVID-19) salgınının ülke genelinde görülmesi nedeniyle ertelemeye giderken Temsilcimiz Elbistanspor 30 puanla 9. Sırada yer alıyor. 22 Maçta 9 galibiyet, 3 berberlik 10 mağlubiyet alırken kalesinde 40 gol gördü, rakip ağlara ise meşin yuvarlağı 34 defa ağlara gönderdi. BAL’a çıkacak diğer ekip ise Kahramanmaraş il şampiyonu olacak.

HEYECANLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kahramanmaraş 1.Amatör de Play-Off kuraları çekilmesi ile birlikte Bal Ligine Yükselme Mücadelesi Verecek Olan 6 takımda heyecanlı bekleyiş içerisinde… Kahramanmaraş 1.Amatör kümede Bölgesel Amatör lige yükselecek takımın belirleneceği 1.Amatör küme play-off grubuna, A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele etmekteler. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Bayram Kazıcı 1.Amatör küme play-off karşılaşmaları 7 ve 8 mart tarihinde Batıpark Spor Kompleksinde oynanması ile heyecan başlamıştı. A Grubunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un önemli destekler verdiği ve Bu sezon Nejdet Bolat'ın teknik patronluğunu yaptığı Türkoğlu Belediyespor, 16 maçta, 16 galibiyet alarak Namağlup ligi tamamlarken B Grubu Lideri 2018-2019 Sezonu İl Şampiyonu Andırın Yeşildağspor 18 maçta 16 galibiyet alarak namağlup lige damga vuran takımlar oldu.

ONLARIN HEDEFİ ''BAL''LİGİ

Başta dünyada devam eden ülkemizde de sıkı tedbirlerin alınmaya başladığı virüsle ilgili alınan tedbirlerden 1.Amatör Play-off Ligi de nasibini almış olması ile Kahramanmaraş’ta Şampiyonluk için kolları sıvayan A ve B grubunda ilk üç sırada yer alan Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor, Uludazspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor ve Afşin Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselmek için mücadele ediyorlar. Tek devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecek olurken Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu 1. Amatör Play-off’larda sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu…

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında TFF Yönetim Kurulu Amatör futbol liglerini ertelemesinden dolayı 2019-2020 sezonu Kahramanmaraş 1.Amatör küme Play-Off grubundan lig 2.haftada kalmıştı. Liglerin ise 18 Temmuz da başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig maçları ile birlikte başlaması bekleniyor. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan müsabakalar sonunda en fazla puana sahip olan takım 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor ile Kahramanmaraş'ı temsil edecekler.

2 TAKIMIN 6 PUANI VAR

Yerel Amatör Kümede Heyecan Virüs nedeni ile askıya alınırken Kahramanmaraş ekipleri heyecanını yitirmedi. 1.Amatör küme Play-Off grubunda Türkoğlu Belediyespor ve Hartlap Köyü Ali Doğanspor'un 6 puanla ilk iki sırada yer alıyorlar.  Andırın Yeşildağspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor'un ise 3 puanı var.  Uludazspor ve Afşin Belediyespor ise puan henüz alamadılar.

1.Amatör küme Play-Off grubunda oynanan maçların sonuçları ve kalan programı

1.Hafta Sonuçları

Batıpark   -  Andırın Yeşildağspor 1-3 K.Maraş Bşb Gençlik Ve Spor

8 Mart Pazar

Batıpark   -    Türkoğlu Bld. Spor 2-1 Afşin Bld.Spor

Batıpark   - Hartlap Köyü Ali Doğanspor 3-2 Uludazspor

2.Hafta sonuçları

Merkez1 -   Afşin Bld.Spor 3-4 Hartlap Köyü Ali Doğanspor

Batıpark -   Uludazspor 0-1 Andırın Yeşildağspor

Batıpark -  K.Maraş Bşb Gençlik Ve Spor 0-2 Türkoğlu Bld. Spor

3.Hafta

 Uludazspor - Afşin Belediyespor

Andırın Yeşildağspor - Türkoğlu Belediyespor

Hartlap Köyü Ali Doğanspor - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor

4.Hafta

Türkoğlu Belediyespor - Uludazspor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor - Afşin Belediyespor

Andırın Yeşildağspor - Hartlap Köyü Ali Doğanspor

5.Hafta

Uludazspor - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlik ve spor

Hartlap Köyü Ali Doğanspor - Türkoğlu Belediyespor

Afşin Belediyespor - Andırın Yeşildağspor

Editör: Haber Merkezi