Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Genel Başkan Ali Düşmez Başkanlığında geçen hafta Ankara’da toplandı. Toplantıda gündemindeki maddeleri görüşen Yönetim Kurulu illerden gelen talepleri değerlendirerek görüştü. Diğer öneri ve dileklerin karara bağlanmasıyla toplantı sonlandı. Bu Bağlamda Kahramanmaraş’ın BAL’daki temsilcileri Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ekipleri sabırsızlıkla müsabaka tarihlerinin açıklamasını bekliyor. Takımlar Hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladı ve transfer ve lisans işlemlerini hazırlamaya başladı.

TFF BAL STATÜSÜNÜ ONAYLADI

TFF, TASKK'ın rapor halinde sunduğu Bölgesel Amatör Lig statüsünü onayladı. TFF"nin sitesinden ilan edilmesi beklenen BAL, 48 grupta 4 kademeli Play-Off sistemi üzerinden oynatılacak. 9 takımın 3. Lige çıkacağı Bölgesel Amatör 48 takım bir alt lige düşecek. BAL'ın haricinde sadece Elit U19 Liginin oynatılacağı, diğer alt liglerin başlatılmayacağı öne sürülüyor.

BAL 2020-2021 SEZONUNUN SİNYALLERİNİ VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 11’nci sezonu düzenlenecek olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) başlama sinyallerini verdi. TFF’den yapılan açıklamada, lige katılacak takımların saha denetimlerinin yapılmasının ardından ligin başlama tarihinin kesinleştirileceği belirtildi.

BAL LİGİ’NDE 268 TAKIM YER ALACAK

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 11’ncisi düzenlenecek olan Bölgesel Amatör Lig’in pandemi şartlarının değerlendirilmesinin ardından belirleneceği açıklandı. 2020-2021 sezonunda BAL Ligi’ne 268 takımın katılacağı belirtilirken, bu takımlardan 128’inin geçen sezon lig yer alan takımlardan, 140’ının ise ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak yerel lig takımlarından oluşacağı açıklandı.

PANDEMİ ŞARTLARINA GÖRE TARİH BELİRLENECEKTİR

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Adnan Ersan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile Lisans Vize ve Transfer İşlem tarihleri lige katılması kesinleşen takımların saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacaktır. Ligin başlama tarihi o anki pandemi şartlarına göre ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenecektir. Takımlarımıza müsabakalar başlamadan önce hazırlık çalışmaları yapabilmeleri için yeterli süre verilecektir.” dedi.

ŞİMDİLİK SADECE BAL TAKIMLARININ TRANSFER İŞLEMLERİ YAPILACAK

TFF Amatör İşler kurulunun 15 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada'' Şimdilik sadece 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’ e katılması kesinleşen 263 kulübün BAL’da oynama yaşı uygunluğu olan 2005 ve daha büyük doğumlu futbolcularının filiz lisans, vize ve transfer işlemleri yapılacaktır'' denildi. Kahramanmaraş’ın 263 kulübün arasında temsilci olarak gönderdiği Elbistanspor, Andırın Yeşildağspor ve Türkoğlu Belediyespor için heyecanlandıran açıklama yapılması ile takımlar evrak hazırlıklarına koyuldu.

81 İLDE BULUNAN TFF İL TEMSİLCİLİKLERİNE YAZI GÖNDERİLDİ

TFF Amatör İşler kurulunun 81 ilde bulunan TFF il temsilciliklerine yazı gönderdi. Gönderilen yazıda,''

Amatör futbolcuların filiz lisans, vize ve transfer lisans işlemlerinin 15 Şubat 2021 tarihinde yapılmaya başlanacağı duyurulmuştu. Şimdilik sadece 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’ e katılması kesinleşen 263 kulübün BAL’da oynama yaşı uygunluğu olan 2005 ve daha büyük doğumlu futbolcularının filiz lisans, vize ve transfer işlemleri yapılacaktır. Yerel liglere katılacak amatör kulüplerimizin lisans işlemleri Amatör İşler Kurulu’ nun konuyla ilgili bir duyurusu yapılıncaya kadar kesinlikle yapılmayacaktır. TFF Bölge Müdürlüklerimiz lisans evraklarını kulüplerden direkt almayacak olup Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak evraklar Bölge Müdürlüklerimize ASKF’lerce yetkilendirilen bir yönetici tarafından elden teslim edilecek veya Kargo ile gönderilecektir.

2020-2021 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığımız ilgili her yere ulaştırılmıştır. Lisans işlemleri için gerekli evrakların Federasyonumuz internet sitesinde “Ligler- Amatörler” sayfasında da yayınlanmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” denildi.

(HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi