Covid-19 nedeniyle sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak olan 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e katılacağını beyan eden Türkoğlu Belediyespor ve  Elbistanspor  müsabakaları 9 Haziran 2021 Çarşamba günü başlayacak. Temsilcilerimizden Elbistanspor 9, Türkoğlu Belediyespor ise 2.kez katılacak.

Lig hazırlıklarını Hazırlık maçları ile sürdüren Kahramanmaraş Temsilcileri ilk hafta maçında birbirinden puana almak için sahaya çıkacak. Müabaka Elbistan ilçesinde oynanacak. Konuk ekip Türkoğlu Belediyespor takımının başında Kahramanmaraşlı İmparator Fethi Çokkeser yer alırken Elbistan Belediyespor’un ise daha önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor (1920 Maraşspor)’u 3. Ligde iken takımın teknik adamlığını yapan Gaziantepli Tecrübeli Teknik adam Erol Azgın görev yapıyor.

ELBİSTAN 9, TÜRKOĞLU 2!

Bölgesel Amatör Lig'e 2020-2021 sezonunda Türkoğlu Belediyespor 2.kez, Elbistanspor ise 9. katılacak. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 11. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e 2020-2021 sezonunda Türkoğlu Belediyespor ile Elbistanspor katılacak. 2010-2011 sezonunda başlayan Bölgesel Amatör Lig'de Elbistanspor 8 kez mücadele etti. Kahramanmaraş'ı en fazla Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden Kırmızı Beyazlılar 2020-2021 sezonunda 9. sezonunu oynayacak. Elbistan temsilcisi, 2016-2017 sezonunda Belediyespor ibaresini çıkararak  Elbistanspor olarak mücadele etmeye devam ediyor. Sadece 2013-2014 sezonunda oynadığı  Bölgesel Amatör Lig'de Türkoğlu Belediyespor, 2.kez mücadele edecek.

108 TAKIM MÜCADELE EDECEK!

Kahramanmaraş’ın 3 takım katılım hakkı olduğu 1 takımın hakkını önümüzdeki yıla bıraktığı 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlenmişti.  Bu sezon 266 takımın katılımıyla oynanacak olan BAL, Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statüde ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılmayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutularak 2021-2022 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer almalarına karar verildi. BAL'a katılacağını belirten 108 takım 4 ayrı bölgede, 4 takımlı üç ve 3 takımlı beş grupta 27'şer takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak. Her bölgede grup birincisi olan 8 takımın tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynayacakları çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 4 takım TFF 3.Lig'ine çıkma hakkı kazanacak.

4. BÖLGE 2. GRUPTA YER ALIYORUZ

2020-2021 sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un 4. Bölge grubunda yer aldı. Bölgesel Amatör Ligde 4. Bölge de yer alan Kahramanmaraş Temsilcileri 2 il 4 takımlı 2. Grupta Şanlıurfa ekipleri ile aynı heyecanı yaşayacak.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e 5 ve daha fazla takımla katılan İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Diyarbakır illeri ise farklı fikstürle grupları belirlendi. Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un Bölgesel Amatör Ligde yeni rakipleri belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonun 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacak ve BAL’a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabileceklerdir'' duyurusunun üzerine Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor'un Bölgesel Amatör Lige katılma için başvuru yapmıştı. Temsilcilerimiz Türkoğlu Belediyespor ve Elbistanspor, Bölgesel Amatör Lig 2. Bölge 2. Grupta Şanlıurfa takımları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ve Viranşehir Sanayi spor ile karşılaşacak.

TÜRKOĞLU BELEDİYESPOR, 27 OYUNCU TRANSFER ETTİ

Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olanTürkoğlu Belediyespor, 2020-2021 sezonunda 20 oyuncu transfer etti. 2020-2021 sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Türkoğlu Belediyespor'da 21 futbolcunun lisansını çıktı. Lisansı çıkan 30 futbolcunun tanesi kadroya yeni katıldı. Türkoğlu Belediyespor, kadrosuna Maraşspor'dan Oğuzcan Bekçi  ve Deniz Ölkeci, Büyükçekmece Tepecik Spor'dan Fırat Bozkurt ve Hakan Albayrak, Çarşambaspor'dan Ali Tokat, Yozgatspor 1959 Fk'dan Alihan Öztürk, Şile Yıldızspor'dan Aykut Taşkınfurat, Manisaspor'dan Bünyamin Kasal, Ceyhan Spor'dan Can Taylan, TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan Emre Akdağ, Çubukspor Futbol'dan Ergin Kankal, Carstyle Kılıçarslan Spor'dan Eshabil Sığırgüden, Kilis Belediyespor Eyup Ataş, Ortaca Belediyespor Hasan Güvendik, Dersimspor'dan Hasan Tungut, Pozantı Belediye Gençlik Ve Spor'dan Kutay Özyıldırım, Başiskele Doğantepespor'dan Mehmet Can Aslan, Çerkezköy 1911 Doğan Spor'dan Mehmet Can Milli, Bayburt 1918 Futbol Kulübü'nden Müslüm Şahin, Beykozspor 1908'den Oğuzkaan Kıldacı, Atakum Belediyespor Onurhan Çokkeser, Sapanca Gençlikspor'dan Osman Ersöz, Beşyüzevlerspor'dan Ömer Kesici, Sarayönü Belediyespor'dan Özcan Bozan, Sandıklıspor Serdar Kılıç, Lüleburgazspor'dan Taner Kaçıran  ve Tonya Doğanspor'dan Vedat Aydın'ı kattı. Geçtiğimiz sezondan Ahmet Ak, Mahmut Küçük ve Mehmet Güneş Mavi Beyazlı ekipte kaldı.

ELBİSTANSPOR, 20 OYUNCU TRANSFER ETTİ

Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Elbistanspor, 2020-2021 sezonunda 20 oyuncu transfer etti. 2020-2021 sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Elbistanspor'da 21 futbolcunun lisansını çıktı. Lisansı çıkan 21 futbolcunun 20 tanesi kadroya yeni katıldı.

Elbistanspor, kadrosuna Görelespor'dan Onur Kurt ve  İlyas Aksu, Gaziantepspor'dan Ahmetcan Çalık, Elbeylispor'dan  Ali Gülme, Ortaköy Spor'dan  Emre Budak,  Nizipspordan  Enes Emre Güçlü, Mardin Fosfat Spor'dan   Fatih Özen, Vize Spor'dan  Feyzan Furkan Güroğlu,  Beyoğlu Yeniçarşıspor'dan  Mehmet Dilaver, Konya Ereğlispor'dan  Mehmet Doğan, Bakırköyspor'dan  Mete Han Terzi, Demir Grup Sivasspor'dan  Muhammet Mustafa Demir,  Arhavi Spor'dan Osman Mertoğlu,  Çayeli Spor'dan Ömer Kara, Kilis Belediyepor'dan Özcan Polat, Çal Belediyespor'dan Özgür Meriç Gayretli, Araklı 1961 Spor'dan Sefa Ayvaz, 1074 Çankırı Spor'dan Semih Kurtulmuş, İzmirspor'dan Yavuz Selim Şentürk ve Bayburt Belediyespor'dan  Zafer Çuvalcı'yı kattı. Geçtiğimiz sezondan sadece Berkay Nizam Kırmızı Beyazlı ekipte kaldı. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi